8241
Beatos virtuvė
airanas du
Reikės:
  • 500 ml rytietiško rauginto pieno gėrimo „Airanas“
  • 3-4 gerai prinokusių bananų
  • 100 g gerai prinokusio ananaso
  • didelio žiupsnio ciberžolės

Airano kokteilis

(2)

Šiek tiek karbonizuotas, rūgštus ir gaivinantis rytietiškas rauginto pieno gėrimas „Airanas“ man skanus ir natūralus, be jokių papildomų įmantrybių. Na bet jei esate iš tų, kuriems „Airano“ skonį dar reikia prisijaukinti, siūlau pirmiausiai su juo susipažinti ragaujant rytinį kokteilį. Saldūs gerai prinokę bananai, gaivumo suteikiantys ananasai gerai derės su natūraliu „Airano“ rūgštumu, o ciberžole ne… Daugiau…

apelsinu ir perliniu kuopu pudingas_Beatos virtuve

Apelsininis perlinių kruopų pudingas

(6)

Tai ryžių pudingo giminaitis, tik lietuviškesnis, skanesnis, macnesnis. Labai rekomenduoju išmėginti, ypač, jei jūsų patiekalų – favoritų sąraše ryžių pudingas užima garbingą vietą. Šis, apelsininis… Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

vandenys_vasara

Gaivūs vasaros gėrimai

(2)

Vasaros gėrimai yra ir malonumas akiai, ir stalo puošmena. Vandenį pralinksminkite ne tik uogomis, bet ir daržovėmis. Pateikiu keletą idėjų, kaip įdomiau atsigaivinti. Jei jau… Daugiau…

vilkyskiu surio verinukai

Spalvingi sūrių vėrinukai

(0)

Šis patiekalas neturi vieno  konkretaus recepto – kiekvienas galime sukurti savo tobulą variantą. Tai tiesiog būdas gražiai ir efektingai patiekti sūrius, papuošti stalą ir gal… Daugiau…

BV15_1422_panini_06 (1)

Panini su kumpiu ir mocarela, pagardintos persikais

(0)

Kas prieš dešimtmetį pas mus buvo girdėjęs itališką žodį panini (lietuviškai „bandelės“)? Niekas? Dabar tokį paskrudintą itališkos duonos sumuštinį savo virtuvėje gali pasigaminti kiekvienas. Šis… Daugiau…

lavasas_su vistiena_kalendorius

Lavašo suktinis su vištiena

(1)

Įvairių rūšių plokščiaduonė yra puiki alternatyva sumuštinių duonai. Šis derinys su obuoliais ir salierais – gaivus ir šventiškas. Puikiausiai tiks pirmosioms (ir antrosioms) iškyloms ant… Daugiau…

lazanija be miltu su vistiena_prussia_su suriu

Daržovių lazanija su vištiena

(7)

Lazaniją galima pagaminti be makaronų, bet be sūrio – niekaip neapsieisime. Ypač, jei tai kietasis sūris „Prussia“, viliojantis subtiliu aromatu ir užburiantis švelniu saldžios grietinėlės… Daugiau…

makaronai_capresse_su mocarela ir bazilikais

Makaronai a’la Caprese arba Farfalle su pomidorais, mocarela ir bazilikais

(3)

Capresse reiškia tai, kas pagaminta su šviežia mocarela, bazilikų lapeliais, alyvuogių aliejumi ir pomidorais. Vasarą tikrai valgysime tokias salotas. Siūlau paskanauti greičiausiai paruošiamų makaronų capresse… Daugiau…

citrinine vistiena su spinatais

Citrininė vištiena su kreminiais špinatais

(3)

Galiu sakyti, kad tai mano šių metų atradimas toms dienoms, kai vakarienei paruošti tėra dvidešimt minučių. Šaldiklyje visada turiu šaldytų špinatų, o vištiena – taip… Daugiau…

Beata_kalafioru salotos

Keptų kalafiorų, lęšių ir ridikėlių salotos su mango čatnio užpilu

(1)

Šios salotos gimė kalafiorų „skandalo“ įkarštyje, bet nieko bendra su juo neturi. Na, nebent kalafiorą. Bet jau tuoj tuoj ateis jų sezonas, užaugs vietiniai, tikrai visi… Daugiau…

blauzdeles

Vištienos blauzdelės su alyvuogėmis, kaparėliais bei datulėmis

(9)

Tai super greitai pagaminami pietūs ar vakarienė. Įkvėpimas iš Yotam Ottolenghi virtuvės. Žinoma, geriausia apie kitos dienos pietus ar vakarienę pagalvoti dieną prieš, nes skaniausia,… Daugiau…

BV_Xmas15_1830

Makaronai su sūriu, pomidorais ir pupelėmis

(0)

Makaronai su pupelėmis nukelia į Italiją, Ligurijos regioną, iš kur ir kilęs sotus makaronų ir pupelių patiekalas. Tai soti ir jauki vakarienė arba pietūs, nes… Daugiau…

zuvies pirsteliai

Naminiai žuvų piršteliai

(7)

Žuvų piršteliai labai mėgstami vaikų, todėl dažnai atsiduria mūsų pirkinių krepšeliuose. Bet, jei norisi natūralumo ir namų prieskonio – pasigaminkite pirštelius patys. Ypač gerai, kad… Daugiau…

visagrude su sumustinukais du

„Roboto akis“ arba savaitgalio sumuštinis

(2)

Sumuštiniai gali būti va štai tokie linksmi, o sumuštinių duona gali būti kepama ir su viso grūdo dalių miltais. Būtent tokią sumuštinių duoną neseniai pradėjo… Daugiau…

Varskes apkepas su kokosais ir vysniomis_Beatos virtuve

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(39)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(13)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

Kerbedziui sriuba morku

Ryški morkų sriuba su kokosų drožlėmis

(5)

Pirmiausia, supjaustome svogūnus smulkiais kubeliais, česnaką susmulkiname. Imbiero šaknį nuskutame šaukštuku ir sutarkuojame smulkia tarka. Įkaitiname puode aliejų ir sviestą, suberiame svogūnus, česnaką, imbierą bei… Daugiau…

pievagrybiu_makaronu_apkepas_Beatos virtuve

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(6)

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies  dviem minutėmis… Daugiau…

Beatos virtuvė. Blyneliai su krevetėmis

Blyneliai su krevetėmis

(3)

Vytaro Radzevičiaus, kuris ir knygą išleidęs yra iš visų savo kelionių, puikieji blyneliai su krevetėmis – tikrai nepakartojami. Ir labai lengvai pagaminami – jachote jis… Daugiau…

IMG_2132

Grikiai truputį kinietiškai su krevetėmis ir brokoliais

(11)

Grikių namuose turbūt visada yra, o kai improvizavau šį patiekalą, šaldytuve buvo ir šaldytų virtų krevečių. Grikius išviriau, krevetes greitai atšildžiau užpylusi vandeniu ir pastačiusi… Daugiau…

IMG_2249

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

(2)

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…

salotos

Salotos su kriaušėmis ir kietuoju sūriu

(0)

Bet kuris patiekalas bus daug skanesnis, jei jame derės įvairiausi skoniai. Saldžios kriaušės, švelnaus skonio kietasis sūris „Prussia“ ir netikėtas užpilas su aguonomis – smagiai… Daugiau…

_L0A0079

Savojinis kopūstas troškintas su grietinėle, žirneliais ir šonine

(6)

Net jei kopūstas nebus savojinis, tai yra labai gudrus būdas ypatingai paruošti paprastą kopūstą. Kaip ir gaminant bet kurį daržovių patiekalą, svarbu neperkepti. Gaminame: Savojinį… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.