8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 160 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 120 g liesos grietinės arba jogurto
  • 150 g sviesto
  • 4 kiaušinių
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 60 g maltų migdolų
  • .....

Tortas per penkias minutes

(1)

Viską reikia daryti greitai. Aną dieną žiūrėjau savo mėgstamą TV laidą, na, nepasikuklinusi pasakysiu, kad mėgstamiausią, nes ją visada pasižiūriu ne tik TV, bet ir per kompą. Tą šeštadienį buvo laida apie viską spėjančias moteris, iš pradžių apie rašytoją, keturių vaikų mamą, gyvenančią Norvegijoje, o paskui jau LRT šnekusis dėmuo: Zita Kelmickaitė ir Edita Mildažytė,… Daugiau…

Pyragaičiai ant pagaliuko

(5)

Nepaisant to, kad pyragaičiai ant pagaliuko jau senokai įlėkė į madingų kepinių orbitą, jie sukasi ten iki šiol. Yra keli šio kepinio ruošimo būdai. Sudėtingesnis… Daugiau…

Pastarnokų pyragas-tortas

(2)

Gaminame: Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Išklojame kepimo popieriumi dvi apvalias kepimo formas (20-22cm). Ištirpiname sviestą su cukrumi ir medumi keptuvėje ant vidutinės kaitros ir… Daugiau…

Klasikinis kreminio sūrio pyragas

(83)

Toks sūrio pyragas – lengvai paruošiamas, prabangus ir išraiškingo skonio. Labai dažnai juo gardžiuotis turbūt būtų per didelis savęs lepinimas, ypač – pavasariui artėjant, tačiau… Daugiau…

Patys geriausi naminiai ledai

(106)

Šis receptas prasideda nuo to, kad išsitraukiame iš spintelės gerą plaktuvą ir nusiperkame ar darže prisirenkame braškių. Mano kulinarijos studijoje karaliauja Electrolux prietaisai, tai traukiu… Daugiau…

Tamsus tinginys su kakava

(11)

Slunkius ar tinginys, ar pažįstate daug jam abejingų?? Kas? Ir negalvokite, kad tik lietuviai tokį valgo, va, italai taip pat turi ir mėgsta, tik šokoladine… Daugiau…

Lašiša citrininiame sultinyje ir žirnelių piurė

(1)

Spalvos tokios pavasariškos, o patiekalas gaivus, lengvas ir ryškus. Ideali savaitgalio vakarienė.

Šokoladiniai keksiukai su žemės riešutų sviestu ir braškėmis

(20)

Vaikus visad gali papirkti šokoladu ir šokoladiniai kepiniais. Tad kai vieną šeštadienį reikėjo sugalvoti, kuo pavaišinti Izabelės draugus ir jų mamas, iškepiau šiuos drėgnus šokoladinius… Daugiau…

Gražieji vafliai ant pagaliuko

(14)

Šie vafliai iškepti elektrinėje vaflių keptuvėje – jie pakankamai tvirti, kad išlaikytų formą, bet kartu minkšti ir saldūs. Prikepę tokių vaflių galite leistis į didžiausias… Daugiau…

Braškių ir rabarbarų limonadas

(5)

Bijūnai, braškės ir rabarbarai – vasaros pradžios pranašai. O dabar jau jų sezono užbaigimui puikiai tiks šis ryškiai rožinis limonadas, ypač tokiomis karštomis dienomis kaip… Daugiau…

Oreo šokoladiniai keksiukai

(83)

Įžanga į receptą čia. Taigi, šokoladą ir sviestą ištirpinam mikrobangėje, arba puodelyje. Nesudegingam šokolado,  darom lėtai. Kiaušinius išsukam su cukrum, neišplakam iki putų, bet tiesiog… Daugiau…

Izabelės sausainiai geri

(7)

Sausainiai minkšti ir skanūs, mano Izabelės sugalvoti ir labai mėgstami. Lengvai pagaminami su vaikais, viens du ir baigta – smagumas!!!

Braškinis Rosinni kokteilis

(8)

Sakyčiau, kad šis kokteilis turėtų būti traktuojamas kaip koks desertas net beveik. Braškės ir putojantis vynas labai dera – grynas desertas! Vasariška ir braškiška.

Šokoladinis avietinis Justinos tortas

(11)

Tai yra mano skaitytojos Justinos atsiųstas receptas ir iškeptas šokoladinis-avietinis tortas, sulaukęs daugiausiai „Patinka“, kai skelbiau savo tinklaraščio gimtadienio konkursą. Tortas tikrai ne iš prastųjų… Daugiau…

Beatos meduolinis obuolių pyragas

Meduolinis obuolių pyragas

(17)

Kaip jau pasakyta, šis pyragas nenutolsta nuo paprasto obuolių pyrago koncepcijos… Be abejonės, prie obuolių tinka visokio plauko prieskoniai, šiuo atveju – tipiniai meduolinių pyragų… Daugiau…

Daržovių kesadilijos

(20)

1. Smulkiai supjaustome svogūną ir pakepiname su šaukštu aliejaus. 2. Smulkiai supjaustytą morką, cukiniją ir papriką taip pat apkepiname. 3. Smulkiai supjaustome pomidorus ir sudedame… Daugiau…

Midijos lietuviškai – su krapais, grietinėle, baltu vynu ir laiškiniais svogūnais

(21)

Kai aš mokiausi Leiths, tai kokie keturi šefai pakartojo, kad moules, t. y. midijas geriausia valgyti, kai mėnesio pavadinime yra raidė R, bet čia kalbu… Daugiau…

Krevetės su kalendros ir kokosų pagardu

(3)

Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl. Gaminame: Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų… Daugiau…

Karštas sidras, arba Kol žiema dar nesibaigė

(6)

Gaminame: Supilkite sidrą į didoką puodą ir leiskite sušilti ant nedidelės ugnies. Sudėkite visus prieskonius ir sultis bei padidinkite ugnį (kaitrą). Kai mišinys užvirs, sumažinkite… Daugiau…

Morkų ir obuolių pyragas

(22)

Dėl kremo ant viršaus, tai aš pasinaudojau visuomet pasiteisinančiu ir paprastu citrinos sulčių ir cukraus pudros glaistu, bet tinka ir tiesiog labai gerai ištrinta vidutinio… Daugiau…

Vištienos kepsnys su sūriu „Žalgiris“, vyšniniais pomidorais ir baziliku

(35)

Prisimenate „Kviečiu į svečius“? Rudenį, kai organizavom jau antrus metus, sugalvojau receptų su Vilkyškių sūriais, ir vienas kažkaip ėmė ir praslydo… O štai čia prašau,… Daugiau…

Antis su blyneliais ir Hoisin padažu

(13)

Ruošiame antį: Antį nuplauname ir išimame taukų perteklių iš papilvės. Dosniai iš visų pusių apibarstome druska, o paskui ir pipirais. Ten, kur daugiausiai susikaupę riebalų,… Daugiau…

Baklažanų pagardas ala Zallouk su lavašo traškučiais

(4)

Šitą receptą esu darius ne vieną kartą, išmokau vienuose kursuose apie šiaurės Afrikos virtuvę, baklažanai čia pavirsta į tokią tiršta sodrią tyrę, taigi tinka ir… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.