8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 500 g bulvių
  • 500 g pankolio
  • 30 g džiūvesėlių
  • 30 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 20 g kaparėlių
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų
  • alyvuogių aliejaus
  • žiupsnio čili skiedrelių
  • .....

Su pankoliais keptos bulvės

(0)

Tai tipiškas itališkas „contorno“, arba garnyras prie ėrienos šventinio kepsnio, nors tikrai gali būti ir pagrindinis patiekalas su žaliomis salotomis. Traški plutelė su sūriu ir gaiviu kaparėlių rūgštumu tikrai suteiks sotumo ir jaukumo jausmą. Bulves nuskutame, supjaustome į keturias dalis. Apverdame sūriame vandenyje 20 minučių. Pankolius taip pat perpjauname per pusę ir padaliname į 8… Daugiau…

Kitokia, bet labai skani lazanija su daržovėmis ir sultiniu

(1)

Lazanija be pomidorų? Be bešamelio? Be bolonezė padažo? Tikrai taip, būna ir tokių lazanijų! Mano draugė ir kolegė Vilma, taupydama laiką virtuvėje,  pamėgo kepti daržovingą… Daugiau…

Kišas arba paprastai nepaprastas pyragas

(0)

Kai norisi kažko greitai, bet šiek tiek neįprastai ir lengvai – renkuosi kišą. Kišas tai toks nesaldus pyragas, o į vidų dedu viską, ką randu… Daugiau…

Batatų ir mėlynųjų pelėsių sūrio sriuba

(2)

Šioje sriuboje susitinka turbūt visi skoniai, dėl kurių patiekalai mums atrodo ypatingai gardūs: saldumas, rūgštumas, švelnus karstelėjimas. Tikrai nustebinsite draugus. Kubeliais supjaustome ir atskiruose dubenėliuose… Daugiau…

Sezoninių daržovių pilnas rizotas

(2)

Dabar man labiausiai patinka gaminti tai, kas tinka visiems – ir dideliems, ir mažiems. Kartą mėginau prastumti šeimai tai, kas man labiau patiktų, kaip, pavyzdžiui,… Daugiau…

Perlinių kruopų salotos

(4)

Salotos su įvairiomis kruopomis – naujausia mada. Ir maistinga, ir sotu. Šios – su senomis geromis ir sočiomis perlinėmis kruopomis. Tik svarbu jų nepervirti. Labai skaniai ir… Daugiau…

Salotos stiklainyje su avokadais

(0)

Laimingos tos, kurios mėgsta avokadus. O nemėgstančioms siūlau pamėginti, nes tikrai labai skanu ir labai sveika. Šios salotos stiklainyje yra tobulos, nes jos labai gražios,… Daugiau…

Nuogas kišas

(0)

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(7)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

Grybai grietinėlės ir sūrio padaže

(3)

Kai grybų sezonas įpusėjęs, visi tik ir čirškiname grybus smagiausiai ant keptuvių. Siūlau jums naują mintį – pamėginkite ne kilmingus grybus, kurių šiais metais pilna, pasiruošti… Daugiau…

Makaronai su moliūgų kremu

(1)

Švelnus moliūgas puikiai dera su makaronais – lengva vakarienė ar pietūs. O taip pasiruošę moliūgą galite ir sriubą pasidaryti.

Salotos su vištiena ir šilauogėmis

(1)

Šilauogių vasarą dėkime ne tik į pieną, semkime delnais, bet ir berkime į salotas. O jei jų dar nėra, puikiai tik mėlynės ar vyšnios. Ruošiame… Daugiau…

Trys vasaros užkandžiai

(0)

Savaitgalis jau čia pat, todėl keletas idėjų, jei jų trūksta. Vasaros iškylų užkandžiai, kai norisi užkrimst.. Daržovių lazdelės su sūreliais Eiga: Daržoves nuskutame, supjaustome šiaudeliais, dažome… Daugiau…

Šalta graikiška sriuba

(0)

Tikrai visi mokame pasigaminti lietuviškus šaltibarščius. O dabar pristatome graikų kilmės šaltibarščių giminaitį dzadzikį, pagardą su daug mėtų, agurkais ir graikišku jogurtu. Šį patiekalą lengva… Daugiau…

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos iš JD meniu

(6)

Ši porcija dviems, vienam bus gerokai per daug. Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip… Daugiau…

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

(5)

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus…. Daugiau…

Brusketos ir salotos su varškės užtepėle

(1)

Jau ir anksčiau mėgau pomidorą valgyti su varške, bet ši užtepėlė šiame deriny yra kažkas genialaus. Nes kaip ten bebūtų, pipiras yra virtuvės karalius ir… Daugiau…

Aromatingas daržovių troškinys

(2)

Gaminame: išverdame ryžius, vadovaudamiesi instrukcijomis ant pakuotės. Paprikas nuskutame daržovių skustuku (nebūtinai) ir supjaustome stambiais gabaliukais. Pievagrybius nulupame arba tik švariai nuplauname ir supjaustome ketvirčiais…. Daugiau…

Salotos su skumbre iš serijos „Viskas suskaičiuota“

(2)

Pasidalinsiu šiandien su jumis vienomis naujomis savo salotomis. Kartais labai gailiuos, kad tik kartą pasigaminu ir kitą kartą vėl puolu ką nors naujo daryt, nes… Daugiau…

Žiediniai kopūstai, batatai ir vištienos kepsnys su gremolata

(2)

Jau rašiau, kokį renesansą pasaulio šefų virtuvėse išgyvena žiediniai kopūstai, tad nesikartosiu. Gal tik užsiminsiu, kad šiame patiekale žiediniai kopūstai skanesni yra kepti, o ne… Daugiau…

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(8)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

Daržovių sriuba su kalakutienos frikadelėmis

(6)

Nostalgiška sriuba su frikadelėmis. Jei iki šiol mėsos kukulius gaminote iš kiaulienos ar vištienos, pabandykit su malta kalakutiena. Kalakutų krūtinėlių mėsa yra balta ir pati… Daugiau…

Birūs rudieji ryžiai su krevetėmis ir žirneliais

(1)

Toks įprastas ingredientas kaip baltieji ryžiai turi daug maistingesnių giminių. Rudieji ryžiai virs ilgiau, bet ir dovanos daugiau mums skaidulų, riebiųjų rūgščių ir geležies. Šis… Daugiau…

Rytinė kiaušinienė

(0)

Kiaušinienė be kiaušinių? Taip, gali būti ir tokia. Tofu yra lengvai virškinamas bei maistingas sūris, pagamintas iš sojų pupelių. Šiame sūryje gausu baltymų, kurie prilygsta… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.