8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 kg bulvių
  • 1 didelio poro
  • 250 g pievagrybių
  • 50 g džiovintų grybų
  • 3 kiaušinių
  • 0,5 kg kvapiojo moliūgo (galima pakeisti morkomis)
  • 120 g sviesto
  • .....

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(3)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės knygoje „Metai už stalo“, kurioje surinkti šimto metų senumo receptai iš įvairių Lietuvos vietų. O visai neseniai tokį skanėstą su daug daug džiovintų grybų ragavau iškeptą vienos dzūkės. Žinoma, kiekvieno… Daugiau…

Silkės užkandis su marinuotomis bulvėmis ir burokėliais

(2)

Kas nemėgsta silkės? Aš tai mėgstu. Ir labai. Manau, kad nei viena svarbi tautos šventė ar didesnis giminės susiėjimas negali apsieiti be silkės, na dar… Daugiau…

Bulvės huankajietiškai

(0)

Bulvių tėvynėje Peru šis patiekalas vadinasi Papa a la huancaína. Apie Peru rašo mano draugė, pasaulio pilietė, keliautoja ir rašytoja Jurga. Tiesiai iš ten ji… Daugiau…

Rūkytos žuvies salotos

(0)

Tai mano vienos mėgstamiausų rūkytos žuvies salotų su tikrai puikiausiais lietuviškais ingredientais – bulvėmis, burokėliais, obuoliais. Na, o salieras gal kiek ir naujadaras, bet labai… Daugiau…

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…

Greitas saldžių bulvių, rūkytos vištos ir cukinijų karis

(2)

Šis karis yra stebuklingai skanus ir greitas, ir čia labai svarbūs trys ingredientai, kurie yra iš prieskonių lentynėlės ir šaldytuvo. Tai mano padažas „Daržo choras“… Daugiau…

Bulvių rožytės

(1)

Jei nemėgstate bulvių, tai bent akis paganykite. Reikės labai kruopščiai supjaustyti, bet argi rezultatas to nevertas? Prieskoniai čia klasikiniai, bet jūs galite ir pagal save… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…

Skaniausi bulviniai blynai

(27)

Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…

Studentiški cepelinai arba cepelinai be tarkos

(37)

Studentiški cepelinai – greičiausias būdas patenkinti staiga užpuolusį cepelininį alkį. Jie tikrai greitai pagaminami ir dar labai patogūs, nes juos pasidarysite be jokių tarkų ar… Daugiau…

Bulviniai blynai

(5)

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų… Daugiau…

Ridikėlių ir šviežių bulvių salotos

(2)

Čia tikrai ir sočios, ir gardžios, ir traškios salotos su šauniu laiškinių česnakų ir jogurto padažu ir ridikėliais.

Blynai iš Užgavėnių: grybai, saldi bulvė, cukinija, kukurūzų miltai

(5)

Štai jums blynai su saldžiąja bulve, sutarkuota šiaudeliais kartu su cukinija, ir grybais tais, kurie šampinjonai, tik rudi. Dar, aišku, kiaušiniai, kurie viskam suteikia apjungimą,… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.