8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 2 mažų cukinijų
  • 1 česnako skiltelės
  • 4 kiaušinių blynams ir 4–6 kiaušinių patiekti su blynais
  • 4 šaukštų kukurūzų miltų
  • 50 g tarkuoto kietojo sūrio
  • 1 šaukštelio kmynų
  • .....

Cukinijų blynai su kiaušiniais ir šonine

(3)

Blynai pusryčiams yra klasika, bet nebūtinai jie turi būti saldūs. Man cukinijos niekada nepabosta, galiu jas valgyti visada. Siūlau labai mėgstamą patiekalą – cukinijų blynus. Vietoje kvietinių miltų naudokite kukurūzų miltus, o jei jų neturite tiks ir kvietiniai, tada rinkitės visagrūdžius, jie čia tinka. Prie blynų dar iškepsite kiaušinį, pridėsite skrudintos šoninės juostelę – tikras… Daugiau…

Obuolių blyneliai su vaniliniu kremu

(1)

Oras toks, kad norisi dar jaukumo, bet jau tuoj tuoj, sužydės kaštonai ir obelys. Obuolių manau galima rast namuose dar ir žieminių, gerai išsilaikiusių, todėl… Daugiau…

Mieliniai blynai su obuoliais

(1)

Mieliniai blynai…Putlūs, kvapnūs ir ypatingi, nes kepami retai. Atrodo, jiem reikia laiko, pasiruošimo ir nusiteikimo.Visai ne. Štai jums receptas. Mielinių blynų tešlą galite užmaišyti savaitgalio… Daugiau…

Daržovių blynai

(0)

Jei mėgstate bulvinius blynus, šie irgi taps mėgstamiausiais. Sotūs, maistingi, praturtinti daržovėmis, pilni gerųjų skaidulų. Pamaitins visą minią. Naudokite daržoves, kurias turite ir kurias mėgstate… Daugiau…

Migdolų ir ryžių miltų vafliai be glitimo

(7)

Šiuos vaflius išmokė kepti Kristina Pozingytė, knygos „Gyvenimas be gliuteno“ autorė. Vis dažniau girdžiu, kad vienas ar kitas žmogus netoleruoja glitimo, bet tai tikrai nereiškia,… Daugiau…

Cinamoniniai bananiniai speltos miltų blynai

(1)

Oi, nuostabūs šie blynai, ir tiek, gal labiau pusrytiniai. Bet jei išsikepsite neštis į darbą ir pasidarysite greitą „sumuštinį“ su, pavyzdžiui, varške per vidurį –… Daugiau…

Mieliniai blynai (arba Mielinis pyragas…)

(85)

Gaminame: Mieles dėkite į dubenėlį, įpilkite šaukštą vandens ir šaukštą kondensuoto pieno, išmaišykite. Įpilkite dar šiek tiek vandens, kad masė būtų kaip tyrelė. Tyrelę verskite… Daugiau…

Lietiniai blynai

(129)

Gaminame: 1. Šiuos visus ingredientus (išskyrus miltus ir vandenį) sumaišykite. 2. Tada berkite persijotus miltus ir sumaišykite tirštą tirštą tešlą. 3. Dabar jau pilkite 400… Daugiau…

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių ieškoti. Ir radom! Užsukom pas… Daugiau…

Blyneliai be kiaušinių

(8)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

Cukinijų ir fetos spurgos

(2)

Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus grietinės padažas labai labai dera… Daugiau…

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(15)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra… Daugiau…

Vietnamietiški banh xeo blyneliai su įdaru

(6)

Vietnamo virtuvę drąsiai galima priskirti pasaulio geriausiųjų top’ui. Žinomiausi patiekalai yra pho sriuba ir vasaros arba pavasario suktinukai, na, bet šie, vadinamieji banh xeo blyneliai… Daugiau…

Blyneliai su krevetėmis

(5)

Vytaro Radzevičiaus, kuris ir knygą išleidęs yra iš visų savo kelionių, puikieji blyneliai su krevetėmis – tikrai nepakartojami. Ir labai lengvai pagaminami – jachote jis… Daugiau…

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(27)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(5)

Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės. Nuo… Daugiau…

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…

Bulviniai blynai „Bulvė ir Bulvė“ (paprastos ir saldžiosios bulvės)

(5)

Na, ką aš jums pasakysiu, man nė kiek ne gėda ir aš galiu tikrai bulvinius blynus valgyti ir vasarą, ir žiemą. Tiesą sakant, mūsų namuose… Daugiau…

Citrusų marmeladas

(6)

Ar žinojote, kad sausis ir vasaris yra pats marmeladų virimo sezonas? Viduržiemį prasideda Sevilijos apelsinų sezonas, o būtent šios rūšies apelsinai tradiciškai yra pagrindinė statybinė… Daugiau…

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(10)

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi… Daugiau…

Dideli pusryčių blynai

(15)

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame kefyrą. Kitame dubenyje miltus sumaišome… Daugiau…

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(25)

Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Eitvydo traškūs vafliai

(9)

Traškūs, ploni, saldūs valfliai – pusrytinė svajonė. O jei dar vaikai iškepa!

Skaniausi bulviniai blynai

(27)

Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.