8241
Beatos virtuvė
grikiai
Reikės:
  • 200 g grikinių miltų (maltų girnomis)
  • 200 ml pieno
  • 1 kiaušinio
  • žiupsnio druskos
  • ½ šaukštelio maistinės sodos
  • ½ stiklinės kefyro arba grietinės
  • .....

Dzūkiški grikiniai blynai

(1)

Šiuos blynus pirmąsyk paragavau filmuodama savo laidą „Keliauk ir ragauk. Lietuva“. Važiavom su Vyteniu Pauliukaičiu į Dzūkiją atradimų ir skonių ieškoti. Ir radom! Užsukom pas Laimutę į sodybą „Grikucis“, kur viską apie grikius galima sužinoti – kaip auga pamatyti ir kaip senovinėmis girnomis jie malami, tešlon maišomi, ant ugnies čirškinami stebuklingai skaniais blynais virsta. Laimutė… Daugiau…

blyneliai be kiausiniu

Blyneliai be kiaušinių

(5)

Jei nėra kiaušinių – nebus ir blynų? Kas taip sakė, matyt, nėra valgęs šių nuostabių, minkštučių blynelių su sėmenimis ir bananu. Šis receptas iš mano… Daugiau…

spurga

Cukinijų ir fetos spurgos

(2)

Tai puikus užkandis vakarėliui draugų ar gimtadieniui, o gal net ir lengvi pietūs? Labai skanūs, išraiškingo skonio. Rūgštus ir kvapnus grietinės padažas labai labai dera… Daugiau…

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis01_Beatos virtuve

Blynų tortas su varškės kremu ir uogomis

(13)

Blynų tortą galite iškepti bet kada ir bet kur. Jį maloniai sutinka ir vaikai, ir suaugusieji. Kai aplink gausu įvairiausių uogų – blynų tortas yra… Daugiau…

Beatos virtuve_vietnamas_blyneliai

Vietnamietiški banh xeo blyneliai su įdaru

(6)

Vietnamo virtuvę drąsiai galima priskirti pasaulio geriausiųjų top’ui. Žinomiausi patiekalai yra pho sriuba ir vasaros arba pavasario suktinukai, na, bet šie, vadinamieji banh xeo blyneliai… Daugiau…

Beatos virtuvė. Blyneliai su krevetėmis

Blyneliai su krevetėmis

(5)

Vytaro Radzevičiaus, kuris ir knygą išleidęs yra iš visų savo kelionių, puikieji blyneliai su krevetėmis – tikrai nepakartojami. Ir labai lengvai pagaminami – jachote jis… Daugiau…

Beatos virtuve_rikotos blyneliai su braskemis

Švelnūs ir purūs rikotos blyneliai su braškėmis

(24)

Neįtikėtinai purūs ir minkšti blyneliai, puikiai tinkantys valgyti su braškėmis. Itališką rikotą galite keisti lietuviška varške, tik ją gerai pertrinkite per sietelį ir išplakite maisto… Daugiau…

Beatos virtuvė. Perliniu kruopu blyneliai su lasisa

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(5)

Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės. Nuo… Daugiau…

Beatos virtuve_sklindziai su rukytu unguriu

Bulvių sklindžiai su rūkytu unguriu

(0)

Bulviniai blynai yra tokie skanūs, kad juos galima valgyti, valgyti ir valgyti. Nenoriu jų atsisakyti ir per šventes, tad galvodama, kaip suderinti tą blynų kasdieniškumą… Daugiau…

Beatos virtuve_bulviniai blynai_bulve ir bulve

Bulviniai blynai „Bulvė ir Bulvė“ (paprastos ir saldžiosios bulvės)

(5)

Na, ką aš jums pasakysiu, man nė kiek ne gėda ir aš galiu tikrai bulvinius blynus valgyti ir vasarą, ir žiemą. Tiesą sakant, mūsų namuose… Daugiau…

IMG_0235

Citrusų marmeladas

(6)

Ar žinojote, kad sausis ir vasaris yra pats marmeladų virimo sezonas? Viduržiemį prasideda Sevilijos apelsinų sezonas, o būtent šios rūšies apelsinai tradiciškai yra pagrindinė statybinė… Daugiau…

Beatos abrikosu uogiene

Migdolų riešutais gardinta džiovintų abrikosų ir kriaušių uogienė

(10)

Ar ilgais žiemos vakarais nepasiilgstat uogienių virimo malonumo? Aš tikrai pasiilgstu, tad praėjusią savaitę nusprendžiau sunaudoti savo virtuvės spintelių turinį ir ką gi – gavosi… Daugiau…

Beatos virtuve_dideli blynai

Dideli pusryčių blynai

(15)

Imame dubenį, jame išplakame kiaušinius su cukrumi (galite dėti ir daugiau, nei šaukštą, jei norisi saldesnių). Tuomet į plakinį supilame kefyrą. Kitame dubenyje miltus sumaišome… Daugiau…

Beatos virtuvė. Perliniu kruopu blyneliai su lasisa

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(25)

Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Beatos virtuve_Eitvydas

Eitvydo traškūs vafliai

(9)

Traškūs, ploni, saldūs valfliai – pusrytinė svajonė. O jei dar vaikai iškepa!

Beatos virtuve - bulviniai blynai

Skaniausi bulviniai blynai

(23)

Eiga: Bulves ir svogūną smulkiai sutarkuokite rankine tarka ar mašina. Supilkite į sietelį, kad nuvarvėtų skystis. Kiaušinius labai gerai (kaip kokiam pyragui) išplakite su žiupsniu… Daugiau…

Bulviniai blynai_Beatos virtuve

Bulviniai blynai

(5)

Koks gi ruduo be bulvinių blynų? Juos aš įsigudrinau kepti su cukinijų ir grybų įdaru: dedu šaukštą bulvių tarkių, ant viršaus – ploniausiai pjaustytų cukinijų… Daugiau…

Sočiosios žalių blynų salotos_Beatos virtuve

Sočiosios žalių blynų salotos

(0)

Šios salotos iš mano bičiulės Justės močiutės repertuaro. Aš dar papildžiau savo improvizacijomis ir tikrai gardus dalykas išėjo. Blynuose daug žolelių, o citrininis majonezas juos… Daugiau…

chacapuris

Gruziniškas chačapuris lietuviškai

(54)

Chačapurį vaikystėje kepdavo mano mama. Lyg pro miglą prisimenų išsipūtusį blyną orkaitėje. Rodos, iš varškės… Išvyka į Batumį Gruzijoje atgaivino tuos prisiminimus, o visuose be… Daugiau…

Beatos virtuvė. Indiški daržovių blyneliai
Grikiu blynai su kumpeliu ir zalumynais_Beatos virtuve

Grikių blynai su kumpeliu ir žalumynais

(3)

Šie blynai iš virtų grikių ir žalumynų, vienoje vietoje viską sulaiko grikių miltai ir kiaušiniai. Vietoj kumpio galite įtarkuoti morkų ar įberti apvirtų žirnelių. Labai… Daugiau…

Batatu blynai_Beatos virtuve

Blynai iš Užgavėnių: grybai, saldi bulvė, cukinija, kukurūzų miltai

(5)

Štai jums blynai su saldžiąja bulve, sutarkuota šiaudeliais kartu su cukinija, ir grybais tais, kurie šampinjonai, tik rudi. Dar, aišku, kiaušiniai, kurie viskam suteikia apjungimą,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Žemaitiški blynai kitaip
Beatos virtuvė. Blynai su mėlynėmis


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.