8241
Beatos virtuvė
vistienos-pyragas
Reikės:
  • 250 g vištienos
  • 400 g šaldytų ar šviežių apvirtų daržovių mišinio (brokoliai, žiediniai kopūstai, pupelės, žirniai, kukurūzai...)
  • 3-4 didelių bulvių
  • 100 g pievagrybių
  • 1 svogūno
  • .....

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(4)

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius ir greičiau nei per valandą nustebinti alkanuosius subalansuotu patiekalu. Jei vakar vištienos į meniu neįtraukėte, pradėkite gamybą nuo jos paruošimo.  Vištieną gausiai padengiame prieskoniais (druska, pipirai, saldi paprika, karis…), susmulkiname ir… Daugiau…

FullSizeRender (4)

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

memel-blue_apkepas

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…

pyragas grikiu_prussia

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(2)

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago… Daugiau…

fritata_smidrai_h

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet… Daugiau…

Varskes apkepas su kokosais ir vysniomis_Beatos virtuve

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(39)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

IMG_6298

Smidrų pyragas

(13)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

pievagrybiu_makaronu_apkepas_Beatos virtuve

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(6)

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies  dviem minutėmis… Daugiau…

Beatos virtuve_padazai_lazanija

Greita lazanija su padažu „Tikras italas“

(41)

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti –  viską… Daugiau…

Beatos daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

Daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

(14)

Macnus ir drūtas pyragas iš daržovių.

BV_Autumn_6000

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…

BV_Autumn

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

agurotis

Kepti aguročiai su įdaru

(2)

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…

IMG_0134

Špinatų gratinas

(0)

Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks… Daugiau…

Beatos virtuvė. Greita lazanija

Greita lazanija

(30)

Ypatingai skani ir pagaminama per 15 minučių!

Beatos virtuve - varskes apkepas

Varškės apkepas

(117)

Gaminimo eiga: Išvirke manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų… Daugiau…

Beatos virtuvė. Daržovinis kugelis
Beatos virtuve - varskes apkepas keptuveje

Varškės apkepas keptuvėje

(5)

Šis apkepas tik įrodo, kad be orkaitės gyventi galima labai skaniai. Beveik kaip varškės pyragas. Valgo, kas su kuo nori. Kad ir su tirpintu šokoladu… Daugiau…

Beatos virtuvė - La Parmigiana, Tolvaidos parmigiana

Tolvaidos La Parmigiana

(5)

Daržovės yra jėga, turėtume jų valgyti kuo daugiau! Labai įdomi daržovė yra baklažanas – tokia, sakyčiau, Pietų Italjos bulvė. Panašumai tokie: nevalgoma žalia ir skani,… Daugiau…

Beatos virtuvė. Bulvių, salierų ir topinambų apkepas
Beatos virtuvė. Piemenėlių pyragas
Beatos darzoviu sluoksniuotinis

Daržovių sluoksniuotinis – tegul bus šventinis

(17)

Daržoves valgyti tikrai sveika, o šitaip susluoksniuotos ir iškeptos daržovės su sūriu – tikras gardumynas. Kas gali atsispirti daržovėms su mocarela? Baklažanas, konservuoti pomidorai patiekalui… Daugiau…

Beatos virtuvė. Moliūgų lazanija
Beatos virtuvė. Nijolės makaronų ir varškės kūgelis


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.