8241
Beatos virtuvė
Reikės:
  • 00–500 g virtos vištienos
  • 3 svogūnų laiškų
  • 1 didelės paprikos
  • 2 šaukštų grietinės
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • 30–50 g fermentinio sūrio
  • 8 tortilijų
  • saujelės kalendrų
  • .....

Enčilados

(0)

Tai dar vienas artėjančio savaitgalio projektas, kai turite virtos ar keptos vištienos ir norite ją kitoniškiau sunaudoti. Šis variantas greitas ir itin skanus. Orkaitę įkaitiname iki 180 °C. Paprikas supjaustome kubeliais. Susmulkiname žoleles. Smulkiai sutarkuojame sūrį. Vištieną suplėšome arba supjaustome smulkesniais gabaliukais ir suberiame į dubenį. Ten pat sudedame smulkintus svogūnų laiškus, kalendras, paprikas. Suberiame… Daugiau…

Labai skanus bulvių apkepas su grybų įdaru

(0)

Viskas, kas nauja, yra pamiršta sena. Man apie panašų valgį pasakojo mano vaikų auklė Vanda, kai gyvenau Londone. Vėliau panašų receptą aptikau mėgstamoje Nijolės Marcinkevičienės… Daugiau…

Vištienos pyragas su bulvių kepurėle

(5)

Vištiena – nemirštanti vakarienių klasika, tik į klasiką kartais norisi pažiūrėti kitaip. Šis daržovių ir vištienos troškinys puikiai tinka norint sunaudoti vakar keptos vištos likučius… Daugiau…

Odetos Cukinijų Apkepas iš Vasaros žurnalo

(42)

Vasaros Žurnale susikovėm su cukinijom, nes šio gėrio tikrai netrūksta vasara. Ten trys skirtingi virėjai profesionalas, giminė ir BV bendruomenės  narė gamino savo patiekalus su… Daugiau…

Bulvių ir „Memel Blue“ sūrio apkepas su rozmarinais ir grietinėle

(13)

Šviežios bulvės atkeliavo, tai tik spėk jų atsivalgyt, ir virtų, keptų, su krapais ir be jų. O šis apkepas toks gardus, kad sunkiai šakutę galėsite… Daugiau…

Pyragas su grikiais, pomidorais ir sūriu

(2)

Grikių košė, salotos su grikiais, grikių maltinukai, grikių blynai – viskas išbandyta? Tikrai ne. Šios maistingos kruopos naujai atsiskleidžia ir puikiai asistuoja kitiems atviro pyrago… Daugiau…

Fritata su smidrais

(1)

Smidrai – mano meilė. Šis pusryčių omletas – geras būdas jų užvalgyti nuo pat ryto. Dabar, kai prasidėjo jų sezonas, galėčiau juos valgyti ryte, perpiet… Daugiau…

Varškės apkepas su vyšniomis ir kokosais

(39)

Šį apkepą sumaniau, kai turėjau varškės ir 5 minutes laiko, ir visai nenorėjau dėti jokių miltų. Bus šlapias, įdomios tekstūros kepinys. Gaminame: 1. Varškę su… Daugiau…

Smidrų pyragas

(13)

Šį pyragą pagaminti gali kiekvienas, sudėtinės dalys prieinamos visiems, o rezultatas – tikras gardumynas. Iškočioji pirktinę tešlą, ištepi ją minkšta feta, išdėlioji apvirtus smidrus, pagardini… Daugiau…

Makaronų ir pievagrybių apkepas

(6)

Greita, soti ir džiuginanti vakarienė visai šeimai. Patarimas – pažiūrėti ant pakuotės, kiek minučių patariama virti jūsų pasirinktus makaronus ir nuimti juos nuo ugnies  dviem minutėmis… Daugiau…

Greita lazanija su padažu „Tikras italas“

(41)

Lazaniją maniškiai gali valgyti nuolatos, Tik bėda viena – ją pagaminti reikia laiko. Bet va su „Tikru italu“ – manuoju padažu maistui gaminti –  viską… Daugiau…

Beatos daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

Daržovių pyragas kaip ispaniška “Tortilla”

(14)

Macnus ir drūtas pyragas iš daržovių.

Bulvės su traškia plutele ir česnakiniu petražolių sviestu

(11)

Šitaip ruošti bulves mėgsta mūsų kaimynai estai. Puikiausias pavyzdys, kaip paprastą bulvę dar paprastesnėmis priemonėmis paversti rafinuotu užkandžiu. Bulvių griežinėliai minkšti, pasidengę traškia plutele, o… Daugiau…

Žalias kugelis su špinatais ir rūkytu varškės sūriu

(5)

Graži, skani ir žalia bulvinio blyno draugystė su špinatais ir sūriu. Kepame orkaitėje, tad riebalų kiekis sumažėja iki minimumo, o juos pakeičia žali maistingi špinatai,… Daugiau…

Kepti aguročiai su įdaru

(2)

Agurotis –gražuolis ir nepelnytai truputį apleistas cukinijos pusbrolis. O veltui. Toks pats puikus. Mėgsta česnako ir kitų stipresnių prieskonių draugiją. O jei nežinote, ką gi gardaus… Daugiau…

Špinatų gratinas

(0)

Puiki alternatyva bulvėms prie kasdienio (ar net šventinio) kepsnio! Arba galimybė valgyti daugiau špinatų! O dažnai šaldytų špinatų būna užsilikę šaldymo kameroje, tai čia toks… Daugiau…

Greita lazanija

(30)

Ypatingai skani ir pagaminama per 15 minučių!

Varškės apkepas

(120)

Gaminimo eiga: Išvirke manų košę. Varškę pertrinkite per sietelį, sudėkite kiaušinio trynius, išvirtas manų kruopas, supilkite pieną bei tirpintą, pravėsusį sviestą. Baltymus išplakite iki standžių putų… Daugiau…

Varškės apkepas keptuvėje

(5)

Šis apkepas tik įrodo, kad be orkaitės gyventi galima labai skaniai. Beveik kaip varškės pyragas. Valgo, kas su kuo nori. Kad ir su tirpintu šokoladu… Daugiau…

Tolvaidos La Parmigiana

(5)

Daržovės yra jėga, turėtume jų valgyti kuo daugiau! Labai įdomi daržovė yra baklažanas – tokia, sakyčiau, Pietų Italjos bulvė. Panašumai tokie: nevalgoma žalia ir skani,… Daugiau…

Daržovių sluoksniuotinis – tegul bus šventinis

(17)

Daržoves valgyti tikrai sveika, o šitaip susluoksniuotos ir iškeptos daržovės su sūriu – tikras gardumynas. Kas gali atsispirti daržovėms su mocarela? Baklažanas, konservuoti pomidorai patiekalui… Daugiau…



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.