Šiemet Velykų stalui aš pasirinkau turbūt vieną populiariausių mėsos pajusnių visoje Lietuvoje – kiaulienos sprandinę. Kadangi ji yra pakankamai riebi, tai mėsytė iškepa ypač sultinga. O dar, čia labai gražiai kartu sugroja pikantiškas, vaiskus ir žalias alyguogių, kaparėlių ir žolelių užtepas, dar vadinama „tapenada“. Beje, jei turite laiko, didžiąją dalį šio patiekalo paruošimo galite padaryti… Daugiau…
Na dabar tai visi itališkos virtuvės ekspertai ir prisiekę mylėtojai prisėskit, pasiimkit stiklinę vandens ir laikykitės, kad tik iš batų neiškristumėte. Savo laidoje kepiau tokią… Daugiau…
Ar dažnai gaminat PLOVĄ??? Plovas yra toks nuostabus šeimos maistas – kasdieniškai nekasdieniškas. Aš šįkart pagaminau plovą, kuris mane nustebino: ir vištienos šlaunelių, ir paprikos,… Daugiau…
Šį savaitgalį siūlau mėgautis orkaitėje gamintu maistu, nes net ir košę savaitgalio pusryčiams galima pasigaminti orkaitėje! Ar bandėt kada? Tiems, kurie rytais mėgsta pavalgyti sočiau ir… Daugiau…
Jei žiemą svajojate apie šiltuosius kraštus, siūlau išsivirti ryškaus skonio malaizietišką sriubą – „Laksą“ su vištiena. Nebūtinai iš karto už lango nušvis saulė, bet, kad… Daugiau…
Inga Valinskienė mano laidoje iškepė nuostabių pyragėlių su troškintais kopūstais, grybais ir mėsyte. Tokių, kurie tiesiog tobulai tiktų ir ant šventinio stalo, ir į žygį… Daugiau…
Kepenėlės – mėgstu jas nuo vaikystės, galėčiau valgyti kasdien, o ir kaina subproduktų labai gerai, tad įtraukime juos į savo meniu. Šįkart laidoje pasiūliau greitai… Daugiau…
Mano draugė ir nuostani šefė Rūta Paulauskienė šaltieną išmoko gaminti iš tėčio, itin ištobulinusio savo receptą. Tikriausiai stebitės, kaip kuklioji mūsų šaltiena staiga tapo karališka?… Daugiau…
Kai pritrūksta idėjų, kaip ruošti mėgstamą paukštieną, atsiverčiu kulinarijos knygas. Vištiena „Piccata“ – tradicinis italų patiekalas su pikantišku kaparėlių ir citrinų padažu – nustebins skonių… Daugiau…
Pagaliau, istorinis momentas – blynai iš mano gimtojo miesto!!! Nežinau, kaip taip susiklostė, kad niekada iki šiol nebuvau laidoje gaminusi „Kėdainių“ blynų, bet šiandien pagaliau… Daugiau…
Ispanijos įkvėpta spalvinga NETRADICINĖ paelija, kurią greitai pasigaminsite namie, nereiks jokių specialių keptuvių, pakaks orkaitės. Pirmiausia kubeliais susmulkiname čorisą ir beriame į įkaitintą keptuvę apkepti…. Daugiau…
Maistingas, baltymingas ir baaisai gardus vištienos dubenėlis. Siūlau pasiruošti komponentus iš anksto ir laikyti juos šaldytuve, kad prireikus savaitės eigoje galėtumėte susikonstruoti turbo greitus ir… Daugiau…
Štai prieš jūsų akis – populiariausios pasaulyje – Cezario salotos. Jei dar nebandėt tokių pasigaminti namie, tebūnie jums ženklas, kad būtinai turite pabandyt. Nieko sudėtingo,… Daugiau…
Štai dar vienas pasiūlymas, kuris tiks ne tik savaitgalio pietums, bet ir šventiniam Velykų stalui – švelnus jaukus Prancūzijos įkvėptas vištienos blauzdelių troškinys grietinėlės ir… Daugiau…
Čičinsko kepsnys – prisipažinkite, kas esat ragavę? Pakelkit rankas, kas žinote, iš ko jis gaminamas?? Aš tai iki šios laidos buvau nei valgius, nei gaminus,… Daugiau…
Jūs tikrai net neįsivaizduojate, kaip man patinka „Lietuvos gaspadinių“ rubrika mano laidoje! Kiekvieną šeštadienį čia laukia vis kitas, puikus receptas, kuris atskrieja tiesiai iš Lietuvos… Daugiau…
Ko jau ko, bet čeburekų receptų tai jau tikrai mums nebus per daug! Lietuvos gaspadinės Danguolės Truncienės šeimoje šių čeburekų receptas keliavo iš kartos į… Daugiau…
Jauki, soti, ekonomiška ir be galo skani žirnių sriuba, kokią virti mane išmokė mano draugė švedė. Paskaninta rimtu mėsos šmoteliu – kepta rūkyta karka, kurios… Daugiau…
Ar esate pastebėję, kad maistas, paruoštas nesilaikant tikslių receptų, panaudojant tai, ką jau turite savo šaldytuvų ar spintelių lentynose, būna ypač skanus? Turiu nuojautą, kad… Daugiau…
Tiems, kurie mėgsta raugintais kopūstais įdarytą žąsį ar antį, tikrai patiks ir šis patiekalas. Skirtumas tarp kepto paukščio ir karkos nėra toks didelis, kaip galėtų… Daugiau…
Sąžiningai pasninkavusiesiems per adventą šis įvairios mėsos rinkinys, pagardintas džiovintomis spanguolėmis ir riešutais, gali pasirodyti tikras dievų maistas. Ypatingai tiks, kai norisi ir paukštienos, ir… Daugiau…
Nuolat viską užsirašinėju, tad kartą lankydamasi Lenkijoje vieno restorano valgiaraštyje pamačiau grikiais įdarytą antį ir iš karto tai pasižymėjau, o pabandžiusi pagaminti nenusivyliau. Man labai… Daugiau…
Žinoma, kad visi mėgsta keptą viščiuką, jis skanus ir su kmynais, ir su česnakais, ir su sodo žolelėmis. O štai čia dar vienas nerealus receptas,… Daugiau…
Ką dažniausiai gaminate su KIAULIENA? Man tai labai patinka kiauliena troškiniuose, nes ji išsitroškina gana greitai, o ir šiaip, visada troškiniuose galima papildomų skanių dalykų… Daugiau…