Spausdinti

Aš kažkaip pasistengsiu koncentruotai pasakyti, ką noriu, nesileisdama į ilgus pasakojimus, kuriuos labai mėgstu. Apie tai, kaip faina vakarieniaut su šeima ir kad dirbti su šeima gera taip pat. Tai va, salotų galima prisikurti kokių tik nori. Aš pristatau jums tokias fusion sveikas salotas, kuriose yra dvi mano meilės: burokėliai ir ridikėliai. Kadangi aš vis dar valgau mėsą, tai bus vištiena arba kalakutiena, na, ką pasirinksite. Ir dar pristatau vieną savo prielankumą – tai sezamų pasta tahini. Ją valgyti sveika, ji labai skani ir turtinga baltymais. Ir dar šiose salotose yra krapai, nes lietuviška vasara be krapų yra ne vasara. Štai ir visa istorija, o šios salotos gimė gaminant ir kuruojant naują pavasarinį „Jurgis ir Drakonas“ meniu. Jei prieš tai buvo tos, na, žiauriai geros salotos su grikiais ir moliūgais, tai dabar grikius išleidžiam ilsėtis, moliūgai tegul auga iki rudens, o mes imkimės ko nors gaivesnio. Vis dėlto, vien salotų lapais gyvas nebūsi, tai todėl čia yra ir višta, ir burokėliai (natūralus saldumas), ir ridikėliai su agurkais, ir salotomis (natūralus gaivumas ir traškumas), ir tahini pastos bei jogurto padažas, kuris tikrai pamalonins mūsų naujovių troškimą. Pasidarykite namie, o jei būsite JD, ten jų vardas – sezoninės Beatos virtuvės salotos. Iš tiek ingredientų gausite dvi salotų porcijas.

Vištiena, ridikėliai, burokėliai ir tahini – mano naujos sezoninės salotos

0
komentarai
8
Porcijos
2 asm.

Reikės:

250-300 g vištienos arba kalakutienos krūtinėlės
prieskonių vištienai:
paprikos arba „Berbere“ mišinio (yra „Santa maria“ miksas)
trupučio kario miltelių
česnako granulių
druskos ir pipirų
aliejaus vištai iškepti
1 didesnio virto ar kepto burokėlio
2 nedidelių agurkų
ryšelio ridikėlių
gūželės salotų
saujos krapų

Tahini padažui:

100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
šaukštelio tahini pastos
pusės citrinos sulčių
1-2 šaukštų vandens
druskos
pusės skiltelės česnako (nebūtinai)
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Burokėlį išverdame arba iškepame. Vištieną ar kalakutieną supjaustome vidutinio dydžio gabaliukais, pabarstome prieskoniais ir druska. Šiaip, prieskoniuoti vištą galite ir tik druska, pipirais, raudonėliu, pavyzdžiui, ir čensaku, irgi labai gardu. Jei turim laiko, leidžiame pasimarinuoti, jei ne, kepam iš karto gerai įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Iškepa greitai, maždaug per dešimt minučių, priklauso, aišku, kokio storumo yra mėsos gabaliukai.

2

Salotas nuplauname, nudžioviname, suplėšome. Agurkus, burokėlius ir ridikėlius supjaustome. Pasidarome padažą: dedame šaukštelį tahini sezamų pastos, spaudžiame citrinos sultis ir, jei mėgstame, dedame pusę sutrintos česnako skiltelės. Supilame jogurtą ir sumaišome, skonis turi būti tvirtas.

3

Ant salotų dedame vištieną, pašlakstome padažu ir pabarstom krapais. Man labai skanu. O vegetarai, jei valgot sūrį, tai dėkite pakeptą halumi (toks sūris) – nerealiai skanu, arba pakeptą lietuvišką varškės sūrį… Arba jei valgytojas – veganas, tai avokadas tiks

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Labai norėčiau išbandyti šias salotas tik reikia patarimo kuo galėčiau pakeisti tahini pastą. Gyvenu Briuselyje ir niekur tokios pastos nerandu 🙁

  2. Tahini Turkijoje mes jo turime daug ! Ji maiso su vynuogiu sirupu ( grape molasses) ir valgo rytais ..vadinama Pekmez !

    Isbandysiu pasidaryti sias salotas …

Rašyti komentarą