Spausdinti

Labai šokoladinis, tamsus, sodraus skonio ir tekstūros pyragas. Burokėliai šokoladinį skonį ir jo saldumą dar padidina, nuo jų sulčių pyragas tampa drėgnas ir minkštas. Pabandykite, tiks visam rudeniui ir ilgiems žiemos vakarams – juk burokėliai ilgai išsilaiko švieži, sultingi ir gardūs. O dėl formų labai besisielojančias drauges dar galėsite nuraminti, kad šis desertas juk iš daržovių. Tik neperkepkite pyrago, antraip jis išsausės. Skanaus artėjančio savaitgalio!

Šokoladinis burokėlių pyragas

0
komentarai
26
Porcijos
12 asm.
Kepimo, virimo laikas
35 min.

Pyragui:

175 g miltų
2 kupinų šaukštelių kepimo miltelių
75 g kakavos
220 g cukraus
žiupsnio druskos
3 kiaušinių
225 g žalių burokėlių
200 ml bekvapio ar riešutų aliejaus
aviečių, bruknių bei mėtų/čiobrelio papuošimui

Ganašui:

100 g juodojo šokolado (70%)
100 ml grietinės
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Išklokite kepimo popieriumi apvalią, atsegamą kepimo skardą (20- 22 cm).

2

Miltus persijokite kartu su kepimo milteliais ir kakava. Sumaišykite kartu su cukrumi bei druska.

3

Burokėlius nulupkite ir sutarkuokite smulkia burokine tarka. Kiaušinius išplakite su aliejumi ir suverskite tarkuotus burokėlius. Išmaišykite.

4

Miltus po truputį supilkite prie burokėlių ir išmaišykite gerai. Tešla bus gana tiršta.

5

Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 30-35 minutes. Svarbu neperkepti pyrago, kad neišsausėtų, tai geriau jau patikrinti mediniu pagaliuku ir po 25 kepimo minučių.

6

Ganašui šokoladą ištirpinkite virš vandens garų vonelės ir leiskite jam kiek pravėsti. Sumaišykite su grietine.

7

Kai pyragas atvės, užtepkite kremo ant pyrago arba konditeriniu švirkštu išspauskite kremą ir papuoškite avietėmis, gervuogėmis ar bruknėmis bei mėtų ar čiobrelio lapeliais.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sveiki, o kas yra „smulki burokinė tarka”? ta tokia kur panaši į trintuvę parmezanui? noriu bandyti, bet bijau sutarkuoti per stambiai, iš anksto ačiū už atsakymą.

  2. vat ir man iš karto klausimas – smulki ir burokinė juk skirtingos tarkos,tai kurią naudoti? gaila.atsakymo nėra,o jau taip užsimaniau rytoj kepti..

  3. Ačiū,Beata!Labai labai labai skanus.Viskas, ką gaminu pagal tavo receptus-pavyksta.Net pati savimi didžiuojuos :), dar turint omeny, kad kulinarė esu tikrai nekokia 🙂

  4. Sveika,Beata, aciu uz recepta. Pyragas gavosi skanus, bet viena beda – pjaustant visas sutrupejo. Gal zinot kur suo pakastas?

  5. Nuostabus pyragas! Vyras taip kreivai žiūrėjo į burokėlių ir kakavos derinį, bet ragaudamas NET DUKART pagyrė! O tai iš jo pusės – aukščiausias įvertinimas.

  6. Pyragas gavosi tobulas:) cukraus dėjau 150g ir saldumo netrūko. Vaikai nepatikėjo, kad su burokais, sakė negali būti:)

  7. Nepatiko labai jaučiasi burokėlių skonis, nors viską tiksliai dariau pagal receptą. Gerai, kad bent vaikui patiko

  8. Man, kaip šokolado mėgėjai – idealų, nes jis gaunasi super šokoladinis 🙂
    Kadangi jis toks truputį sunkiai pjaustomas, nes limpa prie peilio ir ima trupėti, galvoju, gal pabandyt kepti kaip keksiukus? Kiek tuomet laiko reikėtų juos kept?
    Na ir buroką galvoju pabandyti dar truputį smulkiau sutarkuot, kad tu makaroniukų neliktų.
    Šiaip idealus 🙂

  9. Tikrai nesitikejau kad gausis taip puikiai! Nuostabus skonis, jokio Burokeliu skonio, tik nuostabiai sokoladinis, minkstas ir gardus pyragas.
    Tarkavau morkine tarka (iskepus nebuvo tokiu “siuleliu”), cukraus 150g per akis, naudojau sviesta vietoj aliejaus, virsu pabarsciau smulkintais lazdyno riesutais (lengvai ispaudziau i pavirsiu) ir kepiau didesnej formoj, kad pyragas gautusi plonesnis.
    Rytoj kepsiu vel nes ryskiai per mazai iskepiau 😀

  10. Atrode super ,pjaustesi gerai,kepiau pailgoje formoje,bet jauciasi burokeliu poskonis,niekam nepatiko…

  11. Tešla buvo tikrai tikšta, kaip naminės grietinės, bet ir burokėlių įdėjau daugiau. Bet iškepė kuo puikiausiai! Naudojau graikinių riešutų aliejų, labai tiko. Maniški, beje, viršus suskylinėjo, tad ant viršaus nieko netepiau, bet pyragas pakankamai šlapias, todėl nemanau kad skonis nukentėjo.
    Man jautėsi šiek tiek burokėlių kartumo jau suvalgius, tad siūlau užgerti arbata! 🙂

  12. Labai labai geras! Kepiau 25min bet nesigavo šlapias, gal per mažai burokėlių, nes dejau 1 dideli, ant virsaus uztepiau šokolado ir kondensuoto pieno krema. Ir burokėlių visiskai nesijaučia

  13. Kepiau. Labai geras receptas. Pakeičiau tik 200 ml. aliejaus į 100 g. sviesto ir 80 g. aliejaus 🙂 Ir kremą sutepiau perpjovus pyragą dar ir į vidurį (kaip tortą). Turtingas, originalus skonis, dėkui 🙂

Rašyti komentarą