Spausdinti

Šalta rūgštynių sriuba

0
komentarai
5
Porcijos
4 asm.

Reikės:

1 l kefyro
Vandens (pasirinktinai)
Dvi saujos rūgštynių
10-15 ridikėlių
1 skiltelė didesnio česnako
2 nedidelių trumpavaisių arba 1 nedidelio ilgavaisio agurko
Ryšulėlio krapų
Skiltelės citrinos (nebūtinai)
Druskos
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Supikite kefyrą į didesnį dubenį ir, jei pageidaujate „lengvesnės“ sriubos, atskieskite jį vandeniu iki pageidaujamos konsistencijos. Įspauskite česnako skiltelę.

2

Ridikėlius ir agurkus susmulkinkite kubeliais. Jei agurkai stora žieve ir turi kartumo, juos geriau nulupkite. Berkite daržoves į dubenį su kefyru.

3

Rūgštynes supjaustykite juostelėmis- kaspinėliais. Sudėkite į sietelį ir perliekite karštu vandeniu. Neišsigąskite, kad žolelės praras šiek tiek spalvos ir suvys. Nuvarvinkite vandens perteklių ir dėkite rūgštynes į dubenį su kefyru.

4

Susmulkinkite krapus ir berkite į dubenį su sriuba. Pagardinkite druska ir išmaišykite. Jei norėtųsi ryškesnio skonio, įspauskite kelis lašus citrinos sulčių.

Ingredientai
Patarimas

Galite valgyti iškart, jei kefyras buvo atvėsęs arba leisti sriuba valandėlę pastovėti šaldytuve.

Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. As tokia salta rugstelyne darau pagal sena mocute recepta. Supjaustytas rugstynes sudedu i verdanti vandeni su siek tiek druskos, palaikau puse minutes, isjungiu ir nesu padeti, kur greiciau atsaltu. Paskui i sita atsalusi skysti su rugstynemis yra pjaustomas agurkas, krapai, svogunu laiskai, kiausiniai, dedamas geras saukstas grietines, druska, cukraus ant saukstelio galo. Aisku, ridikeliai irgi tiktu, bet man jie asmeniskai nepatinka 😉 Valgom su svieziomis, karstomis, krapais pabarstytomis, bulvemis.

  2. Aš panasiai kaip Neringa gaminu, į verdantį vandenį sudedu rugštynes, atvesinu tada papjaustau kiaušinių, žalumos ir viska praskiedžiu pienu, druskos ir cukraus po žiūpsnelį. Dažniausiai valgom su bulvėm.

  3. Šiandien gaminau. Viską dariau taip, kaip nurodyta recepte, tačiau vietoje rūgštynių dėjau špinatus. Labai skanu. Miela, Beata, jūsų receptai puikūs. Kiek gaminau, nei karto nenusivyliau. Sėkmės 😉

Rašyti komentarą