Spausdinti

Genialu tai, kas paprasta. Rimas iš Preilos mums papasakojo receptą, mes pagal jį pagaminome. Aš tikrai nesu valgiusi puikesnio karšio. Skanumynas. Taigi belieka laukti vasaros, kad patys karšį pagautume, ar pas Rimą užsisakytume, ar tiesiog nusipirktume. Žinau, kad daugelis esame ragavę šios žuvies rūkytos, bet tikrai rekomenduoju išbandyti ir šį receptą.

 

Porcijos
8 asm.

Reikės:

1–1,5 kg karšio
3 vidutinio dydžio morkų
2 svogūnų
1 šaukšto džiovintų ar šviežių smulkintų petražolių
1 citrinos žievelės
3 šaukštų majonezo
aliejaus kepti
4–5 bulvių
druskos, pipirų
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Nuskutame žuvies žvynus, nukarpome pelekus ir nupjauname galvą. Dorojame karšį pjaudami jo nugarą, o ne pilvą. Ties karšio stuburu, išilgai keteros, aštriu peiliu perpjauname virš šonkaulių taip, kad stuburo kaulas liktų vienoje žuvies pusėje. Padalyta žuvis turi gražiai atsiversti, tačiau nepadalykite jos į dvi atskiras dalis. Išimame vidurius.

2

Nutarkuojame citrinos žievelę ir sumaišome ją su druska. Karšio išklotinę iš abiejų pusių pabarstome petražolėmis, druska ir pipirais. Nuskutame morkas ir sutarkuojame šiaudeliais. Svogūnus supjaustome pusžiedžiais. Morkas ir svogūnus pakepiname keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol suminkštės. Galima įberti mėgstamų prieskonių arba, jei norisi, įmaišyti juostelėmis supjaustytos ir pakeptos šoninės.

3

Karšį atverčiame ir ant vienos pusės sudedame keptas daržoves, tada kitą karšio pusę užlenkiame ant daržovių. Žuvies viršų patepame plonu majonezo sluoksniu.

4

Nuskutame bulves. Supjaustome taip, kaip patinka, ir išdėliojame jas į skardą aplink karšį, pabarstome mėgstamais prieskoniais.

5

Į skardą įpilame pusę stiklinės vandens, šauname į orkaitę, įkaitintą iki 180 oC, ir kepame apie 45 minutes (kol žuvis lengvai paskrus). Vis palaistome žuvį ir bulves kepimo metu susidariusiu skysčiu. Ir viskas. Valgome ir laižome pirštus.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai
  1. Sitaip kepta skani visa kokia tik imanoma zuvis – isbandyta, tik galimi kiti niuansai: i morkas ir svogunus dar dedasi tarkuota saliero saknis, o majonezas maisomas su grietine.

  2. Labai skanu! Net anyta išgyre mano keptą karšį pagal jūsų receptuką, sakė, kad dar tokio skanaus karšio jai neteko ragauti. Ačiū 🙂

  3. Is foto skaniai atroda, nusprendziau pabandyti tik is karšio,dabar laukiam kol iskeps o vertintoju nemazai yra 🙂

  4. jau koki 10 karta kepu. tobulas.
    Karta patingejau ir bandziau su citrunos sultim, o ne zievele.. tai nekas gavos

Rašyti komentarą