Spausdinti

Kesadilijos nepabosta, nes įdarus galite keisti, varijuoti ir sukurti vis naujų. Tai puikus užkandis draugų kompanijoje ar sotūs pietūs į darbą.

 

 

 

 

 

Kesadilijos (quesadillas) su vištiena

0
komentarai
4
Porcijos
8 asm.
Gaminimo laikas
30 min.

Reikės:

400 g virtos (ar keptos) vištienos, suplėšytos
1 didelio svogūno
2 česnako skiltelių
4 pomidorų
200 g čederio (galima maišyti kartu su kitais sūriais, pvz. manchego ar mozzarella)
2 pakuočių tortilijų
½ arb. šaukštelio rūkytos paprikos
aitriųjų paprikų miltelių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Svogūną ir česnaką susmulkinkite ir pakepinkite. Tuomet dėkite susmulkintus pomidorus ir patroškinkite kol išgaruos didžioji dalis skysčio ir gausite tirštą padažą. Sudėkite suplėšytą vištieną ir prieskonius (čili – pagal skonį). Taip pat galite dėti chipotle pipirų dribsnių ar chipotle en adobo padažo – jie duos nuostabaus dūmiškumo (tačiau tokiu atveju nedėkite rūkytos paprikos).

2

Sutarkuokite sūrį. Imkite tortiliją, vieną jos pusę padenkite vištiena (apie 2 šaukštus) ir apibarstykite sūriu. Užvožkite kitą tortilijos pusę – gausite pusmėnulį.

3

Ant nedidelės ugnies  pakaitinkite keptuvę. Į visiškai sausą (be jokių riebalų) keptuvę dėkite quesadillas (turėtų tilpti dvi) ir palaukite kol lengvai apskrus. Tuomet apverskite kita puse, palaukite kol sūris išsilydys ir apskrus kita pusė. Supjaustykite į tris trikampėlius.

4

Galima valgyti tiesiog taip, o galima šalia patiekti padažo – gvakamolės, namie gaminto pomidorų padažo ar šiek tiek jogurto su žaliąja citrina.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą