8241
Beatos virtuvė

Perlinių kruopų blyneliai su lašiša

(25)

Jaunojo šefo Martyno pasiūlytas, mano išgirtas receptas, kuris įtiks kiekvienam pavargusiam nuo mėsos ir kasdieninio meniu.

Reikės:
  • 100 g perlinių kruopų
  • 400 ml vandens
  • 1 kiaušinio
  • 1-2 šaukštų majonezo
  • 100 g pilnagrūdžių miltų
  • druskos
  • saujelės krapų (tinka ir džiovinti)
  • 100 g šaltai rūkytos lašišos
  • kelių šaukštų jogurto
  • petražolių papuošimui
  • aliejaus kepimui

  1. Įkaitiname sriubai skirtą puodą ir įpilame aliejaus. Įkaitusiame aliejuje pakepiname perlines kruopas maždaug 15 minučių ir užpilame 1 l vandens. Verdame kruopas, kol suminkštės.
  2. Nuo išvirusių kruopų nupilame vandenį ir jas atvėsiname. Tuomet sumaišome su kiaušiniais, miltais ir majonezu. Pasūdome, pagardiname krapais.
  3. Įkaitiname keptuvę. Dedame į ją po 1 valgomąjį šaukštą tešlos ir uždedame pjaustytų lašišų juostelių. Blynelius apkepame iš abiejų pusių. Patiekiame su jogurtu ir apibarstome petražolėmis ar krapais. Blyneliai skaniausi karšti.

Beatos virtuvė. Perliniu kruopu blyneliai su lasisa

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (5 balsai, vidurkis: 3,40 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (25)
Komentarai
  1. Simona parašė:

    Beata, ar būtų galima vietoj pilnagrūdžių miltų naudoti speltos miltus?

  2. Domante parašė:

    Sveiki, noriu paklausti is ko padarytas padazas?

  3. Rima parašė:

    Siandien gaminau pietums, super :))

  4. Deimante parašė:

    O gal galit koki padaziuka rekomenduot prie sito patiekalo?

  5. Egle parašė:

    Ar vietoj rukytos lasisos galima zalia deti? nesugadins visko? 😕

  6. Sigutė parašė:

    vakar pamačius šiuos blynelius, žinojau ką valgysiu šiandienos vakarienei. Ir štai vakarienė pagaminta. Tobuli blyneliai. Padažiuką pagaminau iš grietinės ir naturalaus jogurto su trupučiu druskytės ir svogūnų laiškais. Super!

  7. Daiva parašė:

    Man vis dėlto patogiau buvo, kai gaminimo eiga būdavo surašoma. Va, sėdžiu darbe, atsispaudinau ir nešu namo. Gal kur yra nurodyta- tik nematau:)
    O dabar dar namie turi „kurti“ kompą, žiūrėti, rašytis. Ačiū už dėmesį.

    • Neli parašė:

      Tikrai, ir man patogiau kai yra ne tik video, bet ir surasytas receptas. Va, susiruosiau seimynai vakarienei siuos blynukus daryt, o video nepasileidzia 🙁 visa laime, kad nesu visai „zalia“, tai daug maz aisku ka su kuo makaluoti…..

  8. Salomeja parašė:

    Siuo klausimu ir as pritariu. Kartais nera laiko ziureti viso klipo. Nori greitai lekt i parduotuve, viska susipirkt ir prie puodu iskart 🙂

  9. Sigita parašė:

    Puikūs blyneliai, labai patiko 🙂 Ačiū 🙂

  10. Karolina parašė:

    Sveiki, norėjau paklausti, ar galima nedėti majonezo, kad sveikiau būtų? Gal kažkuom kitu pakeisti rekomenduotumėte? 🙂 Ačiū

  11. Indrė parašė:

    Sveiki, aš niekaip nesuprantu kur tą vandenį dėt? Recepte įrašytas, o panaudojimo jo nematau. ačiū 😉

  12. Vitalija parašė:

    Šis receptas puikus 🙂 Tinka kai norisi kažko naujo 🙂

  13. Gerda parašė:

    Nesitikejau, kad bus taaaaip skanu!!! Aciu labai!;)

  14. Jolanta parašė:

    Sveiki, ilga laika buvau ir, tikiuosi, liksiu Jusu gerbeja (nuo pirmos knygos…). Bet ar nebutu sunku receptus ir ju gamybos eiga uzrasyti, o ne kartoti TV laidu? Daug mieliau ir „skaniau“ skaityti, o video?.. Tuomet geriau eiti tiesiai i You Tube: daugiau informacijos, didesnis pasirinkimas.
    (Nusipirkau zurnala – BEATOS VIRTUVE apie Kaledu patiekalus ir ieskojau nuorodos „Perliniai blyneliai su lasisa“)

  15. Vaida parašė:

    O idomu ar skaniau butu su rukyta lasisa, ar su sudyta? As nesu didele rukytos lasisos gerbeja….

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.