Užkaiskite didelį puodą vandens, kuriame virsite pastą. Būtinai pasūdykite, nes kitaip bus neskanu. Ir nesvarbu, kiek vėliau besūdysite padažą, gero skonio nebus. Tai labai yra svarbu nepamiršti tinkamai pasūdyti ir būtent vandenį, kuriame virsite makaronus.
Supjaustykite baklažaną 1 cm riekelėmis. Lengvai pabarstykite druska. Taip pat ir cukiniją. Galite iškart perpjauti pusiau. Kepkite įkaitintame aliejuje, kol sumikštės ir paruduos, vis pamaišykite. Vanduo gal užvirė? Berkite makaronus.
Baklažanai užtruks iškepti kokias 10 minučių… Svarbu juos iškepti pilnai. Dabar berkite cukinijas ir vos vos jas pakepinkite, pilkite „Beatos virtuvės“ šaunųjį padažą „Tikras italas” ir viskas! Leiskite viskam pašilti ir suburbuliuoti. Pabaigai sudėkite baziliko lapelius. Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens. Makaronų svarbu nepervirti.
Dėkite makaronus į keptuvę su padažu ir dar leiskite viskam pasitroškinti kelias minutes, apsikeisti skoniais. Dabar jau berkite sūrį ir basta. Pasta alla Norma – jūsų. Ant viršaus dar rukolos galite, ir dar baziliko, ir dar džiovinto sūrelio užbarstyti. O užteks keturiems valgytojams. Jei ką, padažų ieškokite štai šiose IKI parduotuvėse.
Sveiki, gal galima daugiau suzinoti apie dziovinta varskes suri – ar tai dziovintas varskes surelis tas mazas?
Išbandyta ir labaai gardu!
labai skanu
Išduokite paslaptį, prašau, kur galima nusipirkti tų gerųjų Beatos padažų? Niekaip nerandu. Ačiū.
Beatos padažų galima gauti tik IKI
Na nemanau kad tik IKI, nes aš radau ir MAXIMOJE 🙂
O Rimi yra?
Tikrai,ne tik “ Iki“.Maciau daugelyje parduotuviu.Net mazoje parduotuveje „Silas“ buvo ir dar su akcija. 🙂
Išbandytas receptas! Super! Vyras sakė, kad šis makaronų paruošimas prilygsta restoranui;)))) Ačiū, Beata!
[…] Pasta alla norma – labai skanu. Darytas jau daug kartų, greitas ir paprastas makaronų receptas. Be mėsos, kas yra ir pliusas, ir trūkumas (priklausomai nuo valgytojo). […]
O baklazanus taip ir dedam i lekste riekelemis? Isivaizduoju kad dideli tokie blynai buna o makaronai mazesni juk. Tai valgydami pjaustome baklazanus?
kaip man rasti dziovinto varskes surio? yra kazkoks angliskas terminas? gyvenu norvegijoj, tai meginciau googlint..
Tikrai labai lengva pasigaminti ir pasakiškai itališkas skonis 🙂 ačiū!
„Nukoškite makaronus, pasilikite pusę stiklinės vandens“ Kur dėti ta vandeni paskui? 🙂
Pasta Norma valgiau Sicilijoje mažame šeimos restoranėlyje Catania mieste prie žuvų turgaus.. Vieni skaniausių mano valgytų makaronų.. Bet kuriuo atveju, taip kaip Italijoje ir ypač Sicilijoje niekur Lietuvoje nerasi taip skaniai pagamintų makaronų patiekalų..
Puikus receptas, ką tik pagaminau šeimynai su pilnagrūdžiais penne – labai skanu!
O sakykit kuo pakeisti jūsų padaža nes Airijoje nenusipirksiu tikrai jo