Spausdinti

Kodėl nuogas? Nes jis be tešlos. Dėl tikslumo kišą be tešlos galima būtų vadinti ir omletu, bet aš pasilieku prie kišo, nes pavadinimas gražesnis. O įdarui – brokoliai ir cukinijos, viskas žalia ir skanu. Pamėginkite dar pridėti ožkų pieno sūrio ir vynuogių. Užsimerksite iš netikėto malonumo. Labai skanu ir tikrai labai sveika.

Nuogas kišas su daržovėmis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

10 g sviesto
3–4 brokolių žiedynų
0,5 mažos cukinijos
2 saujų tamsių vynuogių
2 saujų vyšninių pomidorų
150 g minkšto ožkų pieno sūrio
300 ml pieno
5 kiaušinių
druskos, pipirų
žiupsnio aitriųjų paprikų skiedrelių
žiupsnio malto muskato
saujelės pinijų
saujos tarkuoto kietojo sūrio
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 190 °C temperatūros, viršaus ir apačios kaitinimo režimu. Apvalią kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, dugną ir kraštus patepame sviestu. Brokolius smulkiai supjaustome arba smulkiai sutarkuojame.

2

Cukiniją daržovių skustuku supjaustome išilgomis juostelėmis. Pomidorus ir vynuoges perpjauname pusiau.

3

Kiaušinius išplakame su druska, pipirais, muskatu ir, jei norisi, paprikų skiedrelėmis. Supilame pieną ir išmaišome.

4

Skardoje išdėliojame pomidorus, vynuoges, sūrį, brokolius, susukame ir sutupdome cukinijos juosteles ir užpilame kiaušinių ir pieno plakiniu. Pabarstome kietojo sūrio ir užberiame pinijų. Kepame apie 40–45 minutes, kol gražiai paruduos kraštai ir viršus. Valgome su salotomis.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą