8241
Beatos virtuvė

Nekeptas graikiško jogurto tortas su mėlynėmis

(23)
Reikės:
  • Pagrindui:
  • 100–110 g trapių migdolinių sausainių (arba kitokių prieskoninių)
  • 50 g minkšto sviesto arba kokosų aliejaus
  • 50 g baltojo šokolado
  • Įdarui:
  • 500 g graikiško jogurto
  • 250 ml plakamosios grietinėlės
  • 50–70 g cukraus
  • 0,5 šaukštelio cinamono
  • 2-2,5 šaukštų želatinos
  • 100 ml vandens
  • didelės saujos šviežių ar šaldytų mėlynių
  • Tortui užbaigti:
  • 100 g šviežių mėlynių
  • 100 g juodųjų serbentų (gali būti šaldyti)
  • 100 g cukraus

O buvo taip: vos pasidalijome idėjomis su Ievute, koks galėtų ir turėtų būti tobulas graikiško jogurto ir mėlynių pyragas, ir ji, tikra virtuvės meistrė, ėmė ir padarė. Tą dieną turėjau daug reikalų mieste, todėl tortą pamačiau tik kitą rytą. Kadangi privalau visko paragauti, labai ir neatidėliojau – sulig pirmuoju kąsniu ėmiau vos ne balsu šaukti: ŠEDEVRAS! KAIP SKANU!!! Žinoma, vieno gabaliuko neužteko, teko kartoti dar, ir tada dar vieną mažutį… O kai į mano kulinarijos studiją susirinko kolegės, torto nebeliko labai greitai. Jei kartą jį pagaminsite, prižadu – kartosite ir kartosite.  

Gaminame tortą: sausainius sumalame iki miltų konsistencijos, sukrečiame sviestą ar kokosų aliejų ir suspaudžiame į rutulį. Apvalią kepimo skardą (22 cm) išklojame kepimo popieriumi ir iš sausainių suformuojame plokščią pagrindą aukštesniais kraštais.

Baltąjį šokoladą ištirpiname virš garų vonelės, juo patepame sausainių pagrindą. Dedame į šaldytuvą. Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtų, ir pabrinkiname apie 10 minučių. Dubenyje sumaišome jogurtą su cukrumi ir cinamonu. Įmaišome pravėsusią želatiną. Atskirame dubenyje iki standumo išplakame grietinėlę ir palengva įmaišome ją į jogurto masę.

Išimame pagrindą iš šaldytuvo, užpilame pusę jogurto, išdėliojame mėlynes ir užliejame likusiu jogurtu. Uždengiame tortą maistine plėvele ir pastatome į šaldytuvą bent 4 valandoms sustingti.

Puode sumaišome uogas su cukrumi ir paverdame, kol uogos pasileis ir masė sutirštės. Atvėsiname. Ant sustingusio torto užpilame pasiruoštos mėlynių ir serbentų uogienės. Vėl kišame į šaldytuvą, kad skoniai susimaišytų.

Print Friendly

Komentarai
  1. Nijolė parašė:

    Vauuuu,čia tai bent skanumėlis…..ačiukas mieloji

  2. Kotryna parašė:

    savaitgalį dariau šiek tiek bijodama,kad bus per riebus ir per saldus,bet,ragavusios sesės žodžiais tariant, „nu,žinok,man buvo labai skanu“. tiesa,aš juoduosius serbentus keičiau į braškes,dėjau kiek mažiau cukraus, bet čia jau skonio reikalas 🙂 ačiū už receptą!

  3. Viktorija parašė:

    Nuostabus receptas! Ar galima juoduosius serbentus keisti raudonaisiais? Nenukentės skonis? 🙂

  4. Egidija parašė:

    Norejau paklausti ar tiktu imbieriniai sausainiai ?

  5. Rasa parašė:

    Kaip elgtis su ta želatina? Kokios temperatūros vandeny ją brinkinti?

  6. Rasa parašė:

    Ar galima vietoj mėlynių šilauoges naudoti?

  7. Izabela parašė:

    Ar galima jogurta su grietinele pakeisti i mascarpone su ricota?

  8. Gineta parašė:

    Sveiki, ar galima naudoti šaldytas uogas, pvz , avietes? Ar jos gal neatsileis kreme?

  9. Renata parašė:

    Super tortas , gaminau ji su dideliu uzsidegimu , nuo stalo dingo akimirksniu aciu

  10. Brigita parašė:

    Laba diena. Labai noriu suzinoti ar tas virsus uogienes nenuvarva i apacia biskuti pastovejes? Taip nestabiliai atrodo, kad neistiztu viskas …

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Brigita, atvėsinus tortą ir ištraukus jį iš šaldytuvo, uogienės kremas tikrai iškart neištiš, bet kiek ilgiau pastovėjęs ir atšilęs gali kiek pavarvėti – todėl ilgai nelaukit, o skanaukit.

  11. Lina parašė:

    Sveiki,

    Šis tortas laaabai skanus. Dariau jau ne vieną kartą. Viskas labai puikiai pavyko ir dingdavo nuo stalo akimirksniu.

    Ačiū už puikų receptą 🙂

  12. Simona parašė:

    Sveiki, dariau tortą su šaldytom avietėm, tik į glaistą dėjau spanguolių šiek tiek dėl rūgštumo ir želatinos dėl uogų masės skystumo 🙂 gavosi super! Beje, vietoj balto turėjau juodo šokolado, irgi pasiteisino.

  13. Erika parašė:

    Laba diena,

    Susižavėjau Jūsų torčiuku ir aišku norėčiau pasigaminti. Tik norėjau paklausti, ar galima vietoj želatinos naudoti agarą ir koks tai būtų santykis?

    Širdingai dėkoju 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Erika, 1 šaukštas želatinos bus lygus 1 šaukšteliui agaro miltelių. Tai dėkite du šaukštelius agaro miltelių į vandenį, ištirpinkite ir užvirkite, virkite kelias minutes ir tada jau įmaišykite į bendrą masę. Su agaru tekstūra pyrago bus kitokia, kietesnė nei su želatina. Sėkmės

Palikite komentarą



Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.