Spausdinti

Spalvingi ir netikėti vieno kąsnio užkandžiai.

Meksikietiški sumuštiniai

0
komentarai
2
Porcijos
8 asm.

Reikės:

suraikytos sumuštinių duonos (aš naudoju šviesią ruginę duoną “Beatos virtuvė”)
1 mažos cukinijos
1 citrinos
alyvuogių aliejaus
druskos
½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
1 avokado
1 aitriosios paprikos
skardinės konservuotų kukurūzų
šviežios kalendros papuošimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Iš kiekvienos sumuštinių duonos riekės vidurio stikline išspaudžiame po apskritimą.

2

Apskritas riekeles sudedame į skardą ir šiek tiek padžioviname 180 laipsnių karščio orkaitėje.

3

Cukiniją perpjauname išilgai pusiau ir kiekvieną pusę supjaustome plonais griežinėliais.

4

Cukinijos riekeles sudedame į dubenėlį, apšlakstome iš pusės citrinos išspaustomis sultimis, užliejame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, pabarstome druska, užtarkuojame citrinos žievelės, pabarstome raudonėliu ir viską išmaišome bei paliekame keletui minučių pasimarinuoti.

5

Avokadą perpjauname pusiau, išimame kaulą ir šaukštu iškabiname visą minkštimą. Dedame į dubenėlį ir išspaudžiame šiek tiek citrinos sulčių, kad avokadas nepajuoduotų, ir sutriname jį šakute.

6

Aitriąją papriką supjaustome kuo smulkesniais gabalėliais ir suberiame į avokado minkštimą. Reguliuokite aitriosios paprikos kiekį pagal savo skonį. Dalį paprikos pasilikite sumuštinių sluoksniavimui.

7

Ant kiekvienos duonos riekelės tepame po šaukštelį avokado masės, dedame po šaukštelį konservuotų ir, žinoma, nukoštų kukurūzų, ant jų po kelis gabaliukus aitriosios paprikos ir po riekelę marinuotos cukinijos ant viršaus. Sumuštinius papuošiame šviežia kalendros žole.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą