Spausdinti

Kartais taip norisi visai kitokių, dar neatrastų skonių… Ši kokosinė vištienos sriuba nustebins netikėtu prieskonių deriniu ir bent mintimis nukels į Tolimuosius Rytus. Pasigaminkime!

 

 

Kokosų pieno sriuba su vištiena

0
komentarai
0
Porcijos
3 asm.
Kepimo, virimo laikas
30 min.

Reikės:

400 g kokosų pieno
200 ml vištienos/daržovių sultinio
nedidelio gabalėlio vištienos krūtinėlės
apie 50 g ryžių
druskos, cukraus, pipirų pagal skonį
1 arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
žiupsnelio smulkinto imbiero
2 šaukštų smulkintų kepintų žemės riešutų
0,5 šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių
saujelės šviežių bazilikų ir krapų
1 šaukšto krakmolo
tarkuoto parmezano sūrio papuošti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Užverdame sultinį, juo užpilame ryžius. Krakmolą ištirpiname nedideliame kiekyje kokosų pieno ir paliekame trumpam pastovėti.

2

Į puodą supilame likusį kokosų pieną, sudedame raudonėlius, imbierą, saldžiųjų paprikų miltelius (jeigu norisi aštriau, galima naudoti čili miltelius). Pagal skonį dedame druskos, pipirų, cukraus.

3

Susmulkiname bazilikus ir krapus.

4

Ryžių masę supilame į prieskoniais pagardintą kokosų pieną. Viską užverdame. Tuomet iškart sumažiname kaitrą iki mažiausios ir sudedame smulkintas žoleles (dalį pasilikime papuošimui), įdedame kepintus riešutus (vietoj jų galima naudoti sezamo sėklas arba migdolus). Supilame į puodą krakmolo ir kokosų pieno mišinį.

5

Sriuba verda apie 30 minučių, o tuo metu ruošiame vištieną: supjaustome krūtinėlę plonomis juostelėmis, galime naudoti tuos pačius sriubos prieskonius vištienos paruošimui.

6

Iškepame vištieną keptuvėje. Sriubą patiekiame į ją sudėdami vištienos juosteles, papuošdami šviežiais bazilikais, krapais. Užbarstome sūrio. Skanaus!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą