8241
Beatos virtuvė

Glazūruoti kiaulienos šonkauliai

(13)
Reikės:
  • 2 kg mėsingų kiaulienos šonkaulių
  • 1 pakelio „Santa Maria“ prieskonių mišinio šonkauliams („Rub for ribs“)
  • kelių šaukštų alyvuogių aliejaus
  • „Santa Maria“ amerikietiškojo BBQ padažo „Kentucky Whiskey“

JAV lėtas mėsos kepimas, sakyčiau, daugeliui yra net ne pomėgis, o religija. Populiariausiose barbekiu (BBQ) užeigose tenka ilgai stovėti eilėje, paskui dar ilgiau palaimingai laižytis pirštus… Pas mus kepti kiaulienos šonkauliai irgi visada populiariausi ir greičiausiai dingsta nuo stalo. Tik šonkaulius rinkitės riebesnius ir marinuokite juos pernakt. Labai svarbu šonkauliukams macnumas, taigi marinatas turi būti „išraiškingas“. Jei bent kartą pabandysite šonkaulius marinuoti su „Santa Maria“ specialiai šonkauliams sukurtu prieskonių mišiniu, daugiau šią vasarą kito ir nenaudosite. „Santa Maria“ „Rub for ribs“ – tai švelnaus skonio raudonųjų paprikų, aitriųjų paprikų, česnakų, skrudintų svogūnų ir žaliųjų citrinų mišinys. Idealiai tinka skaniems ir sultingiems šonkauliams paruošti. Pakelio turinio užteks iki 1 kilogramo mėsos marinuoti. Jei dar kepimo pabaigoje šonkaulius glazūruosite amerikietiškuoju BBQ padažu „Kentucky Whiskey“, turėsite nenurungiamą delikatesą.

Gaminame: kiaulienos šonkaulius apšlakstome aliejumi, gausiai apibarstome „Santa Maria“ prieskonių mišiniu šonkauliams marinuoti ir gerai juos įtriname, kad tolygiai pasidengtų visas mėsos paviršius. Paliekame pasimarinuoti bent valandą, geriausia – per naktį.

Kepame ant grilio, kol kiaulienos šonkauliai gražiai apskrus. Maždaug po 10 kepimo minučių teptuku aptepame „Santa Maria“ BBQ padažu „Kentucky Whiskey“ ir dar pakepiname tiek pat iš abiejų pusių. Kepimo laiką reguliuokite pagal šonkauliukų storį. Patiekite su grilyje keptomis kukurūzų burbuolėmis. Jas taip pat galite švelniai aptepti „Santa Maria“ BBQ padažu.

galzuruoti kiaulienos sonkauliai

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (13 balsai, vidurkis: 3,85 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. Anna parašė:

    Laba diena! O jei norėčiau orkaitėje iškept, ar tiktų šis receptas man? Ačiū 🙂

  2. Karolis parašė:

    Yum! Skamba puikiai!

  3. Aiste parašė:

    Sveiki, o tai kaip juos kepti orkaiteja zalius?
    ar reikia pavirti?

  4. Lina parašė:

    Bandžiau orkaitėje, buvo labai skanu! Ačiū! 🙂

  5. Indrė parašė:

    Sveiki, o kepant orkaiteje stikliniame inde reikia jį uždengti ar kepti mėsa atvirai?:)

  6. Ernestas parašė:

    Laba diena, Beata. Gal turite kokiu receptu avienos/erienos šonkauliukams ant groteliu. Dėkoju

  7. Gabija parašė:

    Sveiki, noriu pasidaryti, tik niekur nerandu šio padažo, gal numanote kur galėčiau ji rasti?

  8. Darius parašė:

    Šiaip tai šonkaulius reikia kepti ilgai (3-4h) žemoje temperatūroje, o rašote, kad aukštoje…

    • Beata Nicholson parašė:

      Mielas Dariau, žinoma, šonkauliukus galima kepti ilgai ir lėtai, tuomet jie taps minkštučiai ir nersis nuo kaulo. Bet lygiai taip pat juos galima trumpai kepti ant aukštos kaitros, kaip kokį steiką. Taip kepami jie gardžiai apskrus, paviršius karamelizuosis ir apskritai, šis metodas puikiausiai tinka vasaros grilio vakarėliams, kai reikia greitai pamaitinti būrį valgytojų.

  9. Augustinas parašė:

    Orkaitėje bandžiau jūsų receptą, labai skanu 🙂

  10. Augustinas parašė:

    Atrodo tai super šonkauliai, reikės būtinai išbandyti jūsų receptą 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.