Spausdinti

Jei keptas maistas kiek pabodo, o gal kas iš namiškių raukosi, pajutęs kepamos žuvies kvapą ar šiaip bandote ateiti į sveikesnės mitybos kelią – šis lašišos debiutas pats tas. Prieskonių ir daržovių draugija žuviai suteikia gaivumo ir lengvumo, lašiša garuose pasibūna ir lieka sultinga bei kupina tikrojo žuvies skonio. Žodžiu, patiekalas, kurį valgytojai tikrai paminės geruoju. Pasigaminti bus paprasta, jei tik po ranka – orkaitė, kuri geba kepti garuose.

Garuose kepta lašiša su daržovėmis

0
komentarai
2
Porcijos
4 asm.

Žuviai:

600 g lašišos filė su oda (4 gabaliukų)
2 baltos duonos riekelių
mažo ryšelio petražolių
mažo ryšelio krapų
kelių svogūnų laiškų
1 šaukštelio tarkuotų citrinų žievelių
1 kiaušinio (galima naudoti tik baltymą)
2–3 skiltelių česnakų
1 lauro lapo
1 citrinos
aliejaus
druskos

Garnyrui:

1 nedidelio brokolio
1 cukinijos
200 g šaldytų morkyčių
druskos
pipirų
žiupsnelio džiovintų Provanso žolių
250 ml vandens daržovėms kepti
500 ml vandens žuviai kepti
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Įkaitiname orkaitę iki 180 °C (tradicinio kepimo funkcija – kaitinimas iš viršaus ir apačios). Nuimame duonos plutelę. Duoną sutrupiname nedideliais gabaliukais, suberiame ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, ir kelias minutes paskrudiname orkaitėje. Jungiame garų režimą ir lekiam prie daržovių. Supjaustome daržoves nedideliais vienodais gabaliukais. Suberiame į gilią skardelę, pagardiname druska ir pipirais, ir Provanso žolelėmis, pašlakstome aliejumi ir kepame 96° C temperatūroje 10 minučių. Išimame ir laikome šiltai.

2

Nuskabome petražolių ir krapų lapelius, smulkiai supjaustome, taip pat supjaustome svogūnų laiškus. Sumaišome žalumynus su citrinų žievelėmis ir skrudintos duonos trupinukais. Į garinimo indo su skylutėmis (komplektuojamas su orkaite) apatinį indą įpilame 200 ml vandens, sudedame krapų ir petražolių kotelius, česnakų skilteles, lauro lapą ir skiltelėmis supjaustytą citriną.

3

Imamės žuvies. Paplakame kiaušinį. Garinimo indo viršutinės skardos dugną plonai patepame arba papurškiame aliejumi (apatiniame inde lieka vanduo su prieskoniais). Dedame lašišą oda į apačią. Žuvį plonu sluoksniu patepame kiaušinio plakiniu ir apdengiame paruoštu žolelių ir citrinų žievelių mišiniu.

4

Dedame indą į antrą orkaitės pakopą. Kepame nustatę programą „Kepimas garuose“ 60 °C temperatūroje 18 minučių. Baigdami kepti į indą dar suberiame daržoves, kad jos sušiltų. Daržoves galima kepti ir kartu su lašiša, nors aš įsitikinusi, kad jų skonis geriau atsiskleidžia kepant garuose aukštesnėje temperatūroje ir trumpiau, nei reikia kepti lašišą.

5

Daržoves patiekite su mėgstamu padažu – medaus ir garstyčių, sviestiniu arba tiesiog pašlakstę aliejumi.

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų
Komentarai

Rašyti komentarą