Spausdinti

Kadangi čia ne koks nors pyragas ar sausainis, tai tikslių matmenų neturiu, nes viskas iš akies, taigi priklausomai nuo to, kiek valgytojų, tiek ir reikės dalykų, aš dariau 2-3, išėjo vidutinio dydžio keturios galettes/paplotėliai/pyragėliai.

Chorizo, saldžios bulvės (ir vėl), špinatų (ir vėl) galettes / pyragėliai

0
komentarai
0
Porcijos
6 asm.

Reikės:

Apie 300 g sluoksniuotos bemielės tešlos
Vieno gero sprindžio pikantiškos chorizo dešros
3 saujos špinatų
Trupučio lydyto sūrelio
1 didelės arba 2 mažesnių saldžių bulvių
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Perpjauti išilgai ir tada dar į dvi dalis, kad tokios ilgos skiltelės būtų, tada – į orkaitę, truputį aliejum aptrynus. Karštoje orkaitėje iškepa per maždaug pusvalandį ar max 45 minutes. Galima tiesiog jas „cielas“ įmesti, truputį šakute pabadžius ir ant kokios skardelės.

2

Toliau tai viskas elementaru. Tešlą iškočioti ar tiesiog ištiesti. supjaustyti norimo dydžio ir formos blynais. Vidurį subadyti šakute, o kraštus palikti nebadytus ir dar galima ant kraštų uždėti papildomą juostelę, kad neišsilakstytų „turinys“, bet jei negausiai krausit, tai teoriškai nebūtina daryti to papildomo bortelio… Nes pati tešla išsipūs kraštuose ir padarys rėmelį.

3

Chorizo supjaustyti ir pačirškinti ant keptuvės, kad riebalai ištekėtų.

4

Dešrą išgriebti, tada ten mesti nuplautus špinatus ir suvytinti juos tuose riebaluose, iš chorizo išbėgusiuose, dar galima sviesto mažutį šaukštelį įdėti, kad truputį minkščiau būtų…

5

Tada ant tešlos „galečių“ dėti netvarkingai dešros gabaliukus su keptų saldžių bulvių kąsniais ir špinatais, tada dar šalimais prisegti po keletą gabaliukų lydyto sūrio, užtarkuoti parmezano, pipirų ir kepti karštoje orkaitėje (200 C) apie 15-20 min. Prieš valgant – dar parmezano ir pipirų…

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą