Spausdinti

Vištiena su voveraitėmis

0
komentarai
0
Porcijos
4 asm.

Reikės:

pusės litro voveraičių,
1 vidutinio dydžio svogūno
kelių riekelių šalto rūkymo kiaulienos šoninės
2 vištienos ketvirčių, padalintų pusiau, arba 4 šlaunelių
1 šaukštelio džiovintų čiobrelių
druskos, pipirų
stiklinės balto sauso vyno
1 šaukšto miltų
2-3 šaukštų riebios grietinėlės
kelių šakelių petražolių
alyvuogių aliejaus kepimui
Kaip gaminti?

Gaminimas

1

Vištieną pabarstome pipirais ir druska. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apskrudiname šlauneles iš abiejų pusių. Šias sudedame į puodą ir užpilame vynu. Dedame čiobrelius, uždengiame ir viską paverdame, kol alkoholis išsigaruos, o vištiena pasitroškins. Išsitroškinusią vištieną išimame iš puodo.

2

Gerai įkaitintoje keptuvėje pakepiname svogūnus ir šoninę. Kai šie suminkštėja, sudedame suplėšytas voveraites.

3

Į keptuvę su grybais dedame šaukštą miltų ir supilame sultinį likusį nuo vištienos. Pilame grietinėlę, beriame druskos, pipirų ir viską pamaišome.

4

Į lėkštę dedame grybų padažo, vištieną, pabarstome petražolių lapeliais ir skanaujame!

Ingredientai
Beata
Receptą sugalvojo
Beata Nicholson
Čia rasite šimtus receptų, kuriuos rašiau iš savo virtuvės, bus ir tokių, kurie pasirodė žurnale, mano TV laidose ar socialiniuose tinkluose. Čia mano online namai – sveiki atvykę!
Daugiau autorės receptų

Rašyti komentarą