8241
Beatos virtuvė

Ką mėgsta jūsų tėčiai????

(59)

Štai tėčių diena ant nosies… Tikrai ne kartą esu čia savo tėtį linksniavusi ir tikrai ne kartą rašiusi apie savo tėčio kulinarinius atradimus ar jo atsiliepimus apie mano atradimus virtuvėje. Tiesą sakant, aš savo tėčiui valgyti gaminu nuo tada, kai išmokau gaminti. Kažkaip taip jau būdavo mūsų šeimoje, kad mes su sese jau nuo ankstyvos paauglystės gamindavom ir balandėlius, ir baltas mišraines, ir visas kitas chrestomatines lietuvių virtuvės grožybes (kaip geros tetutės sakydavo „oi labai savarankiškos mergaitės”). Mano tėtis irgi ne pėsčias – jis puikiausiai viską išsiverda ir pats. Bet jo stichija yra… šašlykai. Jis yra tikras šašlykų meistras. Be dviejų kilogramų mėsos mano tėtis net nepradeda marinavimo proceso, o neretai marinuojami ir visi 5 kilogramai… Mano tėčio šašlykai yra paprasti, bet užtikrinti. Jei dar nebandėte, antroje mano knygoje „Metai Beatos virtuvėje“ yra mano tėčio obuolių sultyse marinuotų šašlykų receptas. Va ir šiandien iki manęs atskriejo žinutė – šiandien kepsime jūsų tėčio šašlykus… Malonus jausmas…. Dar mano tėtis niekada neatsisakytų burokėlių sriubos ir grietinėje plaukiančių svogūnų laiškų salotų…

Tuo tarpu kitas mano gyvenimo tėtis, t.y. mano vaikų tėtis Tomas, yra vienas didžiausių mano kritikų…. Jis pats puikiai ir daug gamina. Tikiuosi šią savaitę ir jūs tuo įsitikinsite – ketvirtadienį Tomas čia pateiks mėgstamiausio savo patiekalo receptą.

O ką gi mėgsta jūsų tėčiai? Ar jie išrankūs gurmanai? Išrankioja svogūnus ir užsibarsto kaparėlių… (ha ha ha skamba neįtikinamai?!) Ar jūsų tėčiai mėgsta kraujingus kepsnius ir aitrius pipirus? Neįsivaizduoja savo gyvenimo be raugintų kopūstų sriubos ir karkos…? Paprašo daugiau druskos ar atvirkščiai – jie laikosi dietos, seka patiekalų sudėtį, vengia visų E priedų ir normuoja kečupą? Pasakysiu, kaip yra su mano tėčiu…Tėte, ką nori valgyti? Ai tai man viskas bus gerai…Viskas visada mano tėčiui yra gerai, ar ir jūsų tėčiams visada viskas gerai, visada viskas tinka?????

Tai va jau šį sekmadienį  – Tėčio diena, tad skirkim šią savaitę Tėčiams ir vyriškai mitybai. Pasidalinkite, koks mėgstamiausias jūsų tėčio patiekalas? O gal jie nepralenkiami kokio nors patiekalo gamyboje??

Jūs dalinkitės, vieni iš kitų semkimės idėjų ir patarimų, o mūsų draugai Daumantai padovanos jums ir jūsų tėčiams patį išsamiausią pagardų rinkinį, nes man atrodo, kad tėčiai yra būtent ta grupė žmonijos, kuri kečupą ir pomidorų padažą valgo nesislėpdami ir pasigardžiuodami…. Pažiūrėkite, prizas tikrai galingas, užteks ir jums, ir jūsų tėčiams, ir visai giminei!

daumantu prizas

 

Taigi 9 įdomiausių istorijų autorių laukia štai toks rinkinys: neseniai mano apdainuotas „Daumantų pomidorų padažas su figomis“ , „Metų gaminys 2012 – „Daumantų pomidorų padažas be krakmolo ir konservantų“, „Daumantų karališkas pomidorų padažas su pomidorų gabaliukais“,  „Daumantų kečupas be E“ , „Daumantų“ kečupai „Premium“ ir „Premium aštrus“  ir  aštraus skonio mėgėjams „Daumantų adžika“ .

Nugalėtojai bus išaiškinti jau šį penktadienį, gegužės 31 dieną. Taigi ką mėgsta jūsų tėčiai??

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (59)
Komentarai
  1. Justė parašė:

    Tėtis mano tai toks pats – viskas jam tinka, neišrankus. Čia gal nuo senų laikų, kai daug ko ir nebūdavo, tai ir nelabai išeidavo būti išrankiems… Tačiau mano vyras (irgi jau tėtis) – būtent dėl jo ir dėl taip tinkančio jam prizo rašau šitą komentarą – yra visko, kas iš pomidorų maniakas. Būna, jis valgo taip – mėsytė troškinta padaže iš konservuotų pomidorų, su kečupu ir šviežiais pomidorais garnyre ir dar užsigeria pomidorų sultimis! 😀 Čia ne anekdotas, čia tikras atvejis 🙂

  2. Rita7 parašė:

    Mano tėvai jau daug metų negyvena kartu, o mano mamytė yra nuostabi kulinarė, tačiau aš visada atsimenu iš vaikystės tėčio gaminamus virtinius su bulvių košės įdaru ir guliašą iš „mėsos duonos“. Atrodo niekas kitas taip manęs dabar nesužavėtų kaip vėl paragauti šių dviejų patiekalų, nes tėtis juos gamindavo tobulai. O pats tėtis maistui būdavo visiškai neišrankus, tačiau labai mėgo saldumynus, pavalgęs kažką iš mėsos po keleto minučių būtinai turėdavo užkąsti sausainiukų 🙂

  3. Gintare parašė:

    Mano tėtis yra rimtas ūsuotas žmogus, kuris labai rimtai sukinėjasi virtuvėje (ne profesija, jo visai kitokia), virtuvė jam neišvengiamybė, nes esą niekas kitas nemoka gaminti tik jis vienas 😀
    Mama dėl to labai džiaugiasi ir į virtuvę kojos nekelia, valgyti visada paruošta, paserviruota ir vargo jokio.
    O štai aš neklaužada dukrelė, nuo mažų dienų esu jo patiekalų kritikė ir tiesa pasakius, jau esu išsikovojusi šiokį tokį autoritetą. 😀 Tėtis gamina labai daug ir įvairių patiekalų, nuo blynų su obuoliais, tradicinių barščių, balandėlių, keptų vištų ir baltų mišrainių iki modernių porų ir mėsos troškinių, aštrių apkepėlių, įmantrių vieno kąsnio sumuštinių.
    Tačiau naujiems skoniams jis vis dėlto atsargus… Neprisileidžia krevečių, nematytų daržovių, negirdėtų sūrių 😀 Todėl mano gaminamus patiekalus dažniausiai vadina gliurgėmis, nes man visi tokie dalykai labai patinka.
    Taigi kai būnu pas tėvelius ten vyksta labai smagios virėjų kovos 😀 tėtis gamina savaip, aš savaip – vienas kitą traukiam per dantį, o mama ir brolis kemša laimingi sau pilvus. Ir ne tik jie, susirandame ir daugiau teisėjų, kai pas mane ateina draugai, tėtis mėgsta patyliukais paruošti ką nors, ko aš nelabai mėgstu, bet draugai sušlamščia ir tada kikena nustelbęs mano „gliurges“, panašiai aš elgiuosi, kai jis laukia svečių… Ak, tai sakai šašlykai, pomidorai, nu palauk… Ir išmetu kokios tartos su smidrais kortą 😀
    Žinoma pralaimėjusysis visada pareiškia, kad teisėjai nieko neišmano ir jiems nors šieną kimšt į pilvą, tas pats…
    Taip mes ir kariaujam su tėčiu puodais ir keptuvėmis, bet tik juokais… abu puikiai žinome, kad labai gerai valdome virtuvę ir nors skoniai šiek tiek skiriasi pasitikime vienas kito maistu.

  4. as parašė:

    tėtis pripažįsta tik mėsiškus patiekalus

  5. Indrė parašė:

    Oi mano tetis tai labai isrankus 🙂 Labai daug ko nevalgo, pvz: visko kas is bulviu tarkiu, keptos zuvies, dauguma miltiniu patiekalu, sriubu, troskiniu ir dar turbut rasciau ka vardinti 🙂 Labai megsta beliasus, ceburekus ir pyragelius su mesa kuriuos kepa mano mama (pirktiniu nevalgo) Dar vienas is jo pagrindiniu megstamiausiu patiekalu tai koldunai su mesa, kuriuos beabejo daro mama, nes pirktiniu irgi nevalgo 🙂 Zinoma, kaip ir visi vyrai labai megsta mesa 🙂
    O didziausias jo priesas tai keptas ir virtas svogunas, kai mama nori pasigaminti sau atskirai turi uzsidaryti virtuves duris, atidaryti langa ir ijungti gartrauki, nes vien nuo jo kepamo kvapo teti pykina!
    Bet yra ir pliusu jeigu nera laiko ir nera pagaminta jo valgomu patiekalu jam tinka ir kiausiniene, ir desreles, ir sumustinis, del to jis „nekelia bangu“ 😀
    Kas man kesta nuo pat vaikystes, tai kad tetis viska valgo su duona, net ir keptas bulves ar koldunus 🙂 Tik zinoma beliasus ar ceburekus tai jau be jos 🙂 o siaip be duonos jis negali nei dienos 🙂
    Beja, pagardinti mesa, ar kita patiekala labai megsta majonezu ar tomatu, o ant duonos visada uzsitepa garstyciu 🙂
    Keistas tas musu tetis, bet begalo geras ir siltas zmogus kuri begalo myliu… <3 Su artejancia teveliu dienele sveikinu savo tetuka ir visus gerus tecius kurie besalygiskai myli savo vaikus… 😉 Linkiu visiems sekmes! 😉

  6. Jelena parašė:

    Mano tėtis labai mėgsta šašlykus, visada labai laukia vasaros, tada juos kepamės tėvų sode. Taip pat labai mėgsta krevėtes, virtas kiaulių kojas. Labai džiugu, kad vis dažniau mane pagiria, jog pranokau mamą savo kulinariniais sugebėjimais,nes mano patieklai buna kitokie nei mamos, o mama gamina tikrai labai skaniai, tai turbut man didžiausias komplimentas.

  7. Kristina parašė:

    O mano tėtė mėgsta pieną. Jis pats didžiausias pieno gėrėjas, kokį gyvenime esu mačius. Dabar mūsų šeimoje iš pažįstamo ūkininko pieno yra perkama bent 6, o dažnai ir 9 litrus savaitei, ir reikia įvertinti, kad tai kiekis dvejų asmenų šeimai. Ir tai, mamai reikia labai smarkiai konkuruoti, jei norėtų atidėti dalį šio balto gėrio surauginti. Tėtei pienas tinka prie bet ko, su bet kuo ir vietoj bet ko (beveik). 🙂
    Yra du momentai, kai pamatai tėčio akis kaip vaiko blizgančias. Pienas ir žvejyba. Na, žinoma, jis nepaprastai myli ir savo šeimą 😀

  8. Indrė parašė:

    Och tas tėtis… „Per jį“ iki 18 m. nemokėjau net kiaušinienės išsikepti, nes valgyti visada namuose darydavo JIS, o mama ir aš su sese atlikdavom tik indaplovės rolę, esą, nelabai kas geriau ir padarys ką. Labiausiai mėgsta gaminti kavinėj/restorane paragautą naują patiekalą. Jei vakar buvo kavinėj, žinok, kad ryt pietums gausi panašų patiekalą! Ir ką, beveik viskas ir išeina 🙂
    Kadangi nuo 18 metų praėjau jau dešimtmetis ir dar pusė tiek, gaminti išmokau ir jau „maitinu“ savo 3 vyrus :)) Tėtis labiausiai vertina mano paruoštą netikrą zuikį, o aš – nors ir ne pagrindinį patiekalą – eklerus su plykytu kremu!

  9. Rasa parašė:

    Na, mano tėtis nėra išrankus tikriausiai dėl to, kad kai mes su sese mažytės būdavom, valgom kokioj kavinėj, aišku visko nesuvalgom, tai turėdavo tėtis pabaigt, nes tais laikais, kaip gi paliksi. Tai juokais praminėm, kad tėtis kaip šiukšlių dėžė (na, negalvokit, kad čia kaip piktai, pas mus tokia šeimynėlė, niekas dėl tokių žodžių neįsižeidžia, kaip tik dar prideda kokį. mes save Adamsų šeimynėlė vadinam :)) Kai dabar pagalvoju, tai net neįsivaizduoju, kur jam tiek tilpdavo, nes mūsų mama nėra didžiausia valgytoja, o mes su sese vos ne po visą porciją palikdavom.
    O dabar tai kai grįžtu į namus, pasišaunu ką nors pagaminti, tai tėčio pirmas klausimas būna: o čia su mėsa ar kaip? salotos? nuuu, paragausiu, bet lašinių dar yra šaldytuve, jų užkrimsiu.
    Tėtukui mėsytės reik, daugiau nieko gali nebūt. O pats tėtis gaminti nelabai moka, bet iš vaikystės dar atsimenu, kad jo pakepti žuvies piršteliai būdavo patys skaniausi, mama kažkaip nemokėjo taip pakept jų. Ir dar kiaušinienė, mamos irgi skani, bet tėčio tai tobula, paprasta, tik kiaušinis ant sviestuko su pipiriukais ir druskytė + duonytė su sviestu.
    O aš pati iš tėčio perimiau lašinukų valgymą. Pasidarau pomidorų ir svogūnų salotas su grietine ir majonezu (kaip tėtis išmokė), ant lenteles pasipjaustau lašinukų, pasiėmu duonytės ir gardžiuojuosi. Pats geriausias maistas, kaip ir pats geriausias tėtis!

  10. Beata Nicholson parašė:

    jeeee super, kiek daug geru pasakojimų, kokie jūsų tėčiai išradingi

  11. Ernesta parašė:

    Mano tėtis seno sukirpimo žmogus 🙂 Geriausia mišrainė – svogūnų laiškai, agurkas, druska ir grietinė. Geriausias maistas – mėsytė 🙂 Kepta, troškinta ir visokia kitokia. Hobis – šašlykai bei žuvų rūkymas. Kaip smagu matyti savo konservatyvų tėtį ieškant NAUJŲ receptų marinuoti mėsai, besidomintį geriausiais žuvų rūkymo būdais ir džiūgaujantį parduotuvėje radus NAUJŲ prieskonių, kuriuos kaip mat reikia išbandyti. Mano tėtis labai mėgsta pomidorų sultis, varškės apkepą, pomidorų padažą (ant beveik visko) 🙂 Mano tėtis pats geriausias! Sugebėjo pakeisti savo valgymo įpročius – pradėjo derinti produktus, dažniau valgo salotas, nevalgo bulvių su mėsa, kartais daro iškrovos dienas, vartoja mažiau duonos ir batono, bet mano keptam pyragui ar saldainių dėžutei atsispirti negali – tik vėliau kaltina peles, sugraužusias visą šokolado plytelę ir popieriuką išmetus į šiukšlių dėžę 🙂

  12. Giedre parašė:

    Mano TĖTIS ,mylimiausias mano vyras,stambokas ir barzdotas :). Maistui jis nera išrankus,bet kaip ir visi vyrai turi apetitą 🙂 rimtam maistui.Pieno produktai ,salotos ir košės nėra jo favoritai.Vienas iš mėsgtamiausių patiekalų būtu silkė tešloje arba blyneliai su silke.Dar tėtis labai mėgsta kaimiška virta šonine,pageidautina atvėsinta,su juoda duona bei svogūno galvute 🙂 Yra dar vienas firminis mamos patiekalas,kuris be galo patinka mums abiems,tai miltiniai lietiniai blynai,ir keptuveje patiekiama kepta jūros lydeka su svogunu,bei grietinės padazu.Viskas tiekiama ant stalo tiesiog su keptuve,blynai imami i rankas ir dažomi keptuvėje 🙂

  13. Lilija parašė:

    Na mano tėveliuko jau nėra šiame pasaulyje ir su savo vaikučiais ir visais kitais galiu dalyntis tik prisiminimais. O pats gražiausias, šilčiausias prisiminimas – yra nuostabus sekmadienio rytai. Kiekvieną sekmadienio rytą tėvelis kepdavo didžiulius bulvinius blynus,turėjo net keptuvę skirta tik šiems blynams, mano vaikiškos rankytės sunkiai ją ir bepakeldavo. Iškepa, perlenka per pusę ir įdėda į vidų sviesto gabaliuką. Tada neša į lovytę palepinti savo moterų: mamą ir mane su sesę 🙂 oi kokie buvo ginčai kas pirmas valgys 🙂 Valgai blyną, sviestas tik bėga per rankytes, naim niam kaip skanu. Receptas liko, tik niekam šeimoje nepavyksta padaryti būten tokių, man tobulų blynų ir storis, ir dydis, ir skonis… Tai tikri tikriausi TĖČIO BLYNAI!!! :))))

  14. Egle parašė:

    Mano tetis, tai pats geriausias maisto gamintojas! Jis koki simta kartu skaniau viska pagamina, nei kad mano mama, kuri kiekviena diena sukinejasi virutveje! 🙂 Na nesiskundziam mes ir mamos gaminiais, bet tetis.. Jis kaip sakoma is „kirvio sriuba gali isvirti“. Mano tetis labai megsta eksperimentuoti virtuveje, tik jo deka paragavom ryklienos kepsniu, paciu skaniausiu cili barsciu ir dar daugybes kitu patiekalu 🙂 Jam nereik jokiu receptu knygu, jis viska padaro is sirdies, taip kaip tik jis sugalvoja! Todel receptu tikrai negaliu pasidalinti, nes visi jie jo galvoje 🙂 Na ir aisku, jis begalo skaniai moka uzmarinuoti saslykus! Siaip as nemegeja ju, bet jau kai tetis uzmarinuoja, tai atsispirti ju skoniui ir aromatui neimanoma:) Visa gimine puikiai prisimena jo gamintus patiekalus ir dar iki dabar sklando legendos, kokias nuostabias jis kepdavo kiausinienes rytais! 🙂 Tris kart valio mano teciui uz puikius kulinarinius sugebejimus! 😉

  15. Agne parašė:

    Miela Beata, perskaiciau kaip rasai, jog Teciai greiciausiai nesilaiko dietu, nekraipo usu skaiciuodami kalorijas, nenormuoja padazo bei turbut selmiskai mirkteleje aki, uzgeria skanu saslyka saltu aluciu 🙂 Mano Tetis visada buvo toks – didelis ir sveikas, stiprus ir VISKA valgantis – kartais rodos, nesuderinamus, nesuvokiamai man, vaikui, neskanius dalykus. Pats gaminti niekad neskubedavo – turime puikia seimyniska mama, kuri tarp darbu prigamindavo kalnus siltu patiekalu. Tetis mano sportininkas, sveikuolis, nerukes, negeres… Pries pora metu atsitiko nelaime – netiketai ir nelaukti kirto insultas. Mano didelis sveikas ir stiprus tetis sunkiai isgyveno beviltiskumo busena, kantriai treniravo apmirusia puse kuno. Paasikeite ir jo valgiarastis – nieko panasaus neliko, kas tiko anksciau. Kad nesikauptu cholesterolis ir nesikimstu kraujagysles, dabar teciui gaminam daug zuvies ir labai mazai mesos. Daug svieziu darzoviu – pasirodo jos labai skanios be jokiu padazu. Vietoj 2 litru sviezio pieno kas vakara – jogurtai ir kefyras. Kiausiniai? Majonezas? Pamirsta. Liga ismoke ir Teti, ir mus visus gyventi kitaip. Bukit sveiki ir stenkites maitintis sveikai.

  16. Dovile parašė:

    Mano nuostabiausias tetis labiausiai megsta mano gaminamus pyragus ir tortus 🙂 jau tradicija, kad per visas sventes laukia is manes kokio nors naujo bandymo, kuri visada giria ir pasimegaudamas valgo 🙂 Daznai pasislepia paskutini gabaliuka, kad kiti nespetu nugriebti 🙂

  17. Aurima parašė:

    O mano tetis per daug i virtuve nelysdavo, bet jo pomidoru salotos su svogunu ir grietine budavo tobulos, atrodo iki siol galiu pajusti ta skoni burnoje:) Ir aisku vykdavo pestynes del likusio padazo, kai toks pasidaro gausus nuo pomidoru sulciu:) Ir grizus po pamoku daznai gaudavau pakeptos daktariskos desros(kepant ji siek tiek susiriecia i toki šulinuką), o viduj pomidoru padazas su grietine. Abu buvom „pomidoriniai“, „mesiniai“ ir aštrumų megejai. Aštrumynus valgydavom nuo mamos pasislepe, bendru sutarimu neprasitart, nes gaudavom bart, jog virskinima susigadinsim, inkstus ir pan. O kitas tetis, mano dvieju paneliu, irgi neisrankus.“ Ka gamint?“ klaust jau nebeklausiu, nes atsakymas vienas “ Ka bepagaminsi, juk viskas skanu?“. Ir vakar po palepinimo tiramisiniais keksiukais gavau nuostabu komplimenta:“ Ir is kur tu taip skaniai gamint moki? Skaniau, nei restorane.“. Ah…. Nuostabus tie musu TĖČIAI:)

  18. Rasa parašė:

    Ir mano tetis ne prie isrankiuju!pats megejas gaminti-ypac skanus jo padazai..as galiu nieko nevalgyt-tik padazus..mmm.niam!o jis pats kadangi yra uzkietejes zvejys-puikiai ruosia zuvyte-diiidele idaryta morkom ir kitokiom gerybem kepa..o is mazesniu-zuvies savo megstamus kotleciukus daro,su perlinem kruopom butinai!ir daaug padazo!o vakaro desertui labai megsta baronkas su pienu!
    Ir vaikysteje pamenu mums kai pagamindavo koki patiekala..pats duodavo jam pavadinima..pvz amerikietiskas bliudas:-)..oi kirsdavom..net ausys lakstydavo..nors tai budavo paprasciausias bulviu ir mesos troskinys..arba makaronai su mesa troskinti pas mus vadinosi jureivio dziaugsmas:-)

  19. Indraja parašė:

    Čikagoje jį vadina HIPIU, čia Lietuvoje, kaimynai vadindavo INDĖNU. Nors prie ilgų juodų plaukų ir žilstelėjusios barzdos, labiau tinka pirmoji pravardė, mums su sese – jis tiesiog TĖTIS.
    Kadangi mama labai daug dirbo, tėtis man ir valgyt gamindavo, ir į mokyklą vesdavo, ir kasas pindavo. Dar šiandien pamenu mažų sumuštinukų su rūkytu kumpiu skonį! Ne, jie buvo tiesiog paprasti sumuštiniai, duoną ir kumpį tėtis pjaustydavo itin plonai, visada riekelę užtepdavo tolygiu sluoksniu sviesto, ir pagamintus sumuštinius supjaustydavo siauromis juostelėmis – kad man, mažei, būtų patogiau ir skaniau valgyti.
    Mano tėtis – visų galų meistras, jam nėra moteriškų ar vyriškų darbų. Jis noriai sukasi virtuvėje ir turi savo firminius patiekalus. Truputi neramu, bet sveika mityba nėra jo prioritetas, o amžius ir sveikata, jau diktuoja, kad druskos reikėtų mažiau, atsisakyti kai kurių maisto priedų… Pats skaniausias ir įspūdingiausias mano tėčio patiekalas man – lašišos didkepsniai! Jis ne žvejys ir net nėra didelis žuvies mėgėjas, bet lašišą vertina ir paruošia puikiai. Pati išmokau šį patiekalą iš jo paruošti (orkaitėje, ant daržovių pakloto ir su sūrio įdaru).
    Tėtis, jei nėra laiko gaminti, visada pasitenkins juoda duona su kalendra, užteptą sviestu ir plonai plonai padengta tikra, aštria, gruziniška adžika. Dabar ir juodą duoną ir adžiką (pagal tikrą, gruzinišką receptą) naudoja tik mano pagamintą. Viskas kas raudona – patinka mano tėčiui (neveltui, jo pavardė Raudonikis). Raudona tai: aitrioji paprika, saldžioji paprika, pomidorai, jautienos steikas, aštri pomidorinė sriuba ir dar daug kitu patiekalų.

  20. Neringa parašė:

    Mano tete labiausiai megsta namini rugpieni, valgo ji svieziai surugusi su galybe cukraus… Taip pat suplakta su kokia nors saldzia namine uogiene. pPieniska makaronu ar ryziu sriuba gardina cukrumi taip pat…Kas be ko, saslykai irgi vienas is megstamiausiu patiekalu, jei kur nors kavineje pietaujam, tai jau, zinoma, jis pirmiausia saslyko dairysis. Megsta saltibarscius, senovine mociutes gaminama burokelu sriuba(isverdamas tikras sultinys is parukytos ar sviezios mesytes, kauliuku, dedami su duonos pluta rauginti burokeliai ir dar kazkas tai, kas daro juos beprotiskai gardzius..Valgoma su atskirai virtomis bulvemis su lupyna ir ta mesyte, is kurios sultinys buvo virtas), agurkine sriuba, rauginta kopustiene, ivairiai paruosta mesyte, zuvi(ypatingai stintos ir juros lydeka, menke)…Varskes apkepas, ivairiausi saldumynai…Slamscia saldesius kartais net pasislepes, nes gauna velniu is seimos moteru ,kaip taisykle, uz tai…Kaip didelis vaikas tas

  21. Audinga parašė:

    Mano tėvukas yra pasakęs „Viskas skanu ir viską valgau. Tik nevalgau smalos ir cvekų“ 🙂

  22. Ernesta-2 parašė:

    TĖTIS, TĖTIS, TĖTIS, TĖTIS.
    Žinoma, pas kiekvieną jis pats pačiausias, kaip ir pas mane 🙂 Vaikystėje jis kirpo man plaukus ir įkirpo į ausį 🙂 iki šiol palietusi mažą randėlį ausyje, prisimetu JĮ su šypsena 😀
    Kalbant apie maistą, tai mano tėtis yra pats geriausias skrylių virėjas 🙂 Taip taip yra toks patiekalas Aukštaitijoje 🙂 paprastas kaip 2 kapeikos, mano tėčio firminis. Visa virtuvė būna paskendusi miltuose :), jis pats miltuotas, su samčiu ir su šypsena prigaminęs visai šeimynai 😀
    Nuo vaikystės jis juos mums gamina ir dabar visi jau su šeimomis suvažiavę į tėvų namus, prašome Tėčio FIRMINIO 🙂
    Oi nuostabūs tie mūsų tėčiai :)))
    Visus Jus su TĖČIO diena brangieji, kad ji būtų įsimintina ir linksma. Su pokalbiais, geru maistu ir žinoma šypsena 😀

  23. Daiva parašė:

    Mano tėtis mėgsta viską, kas laiko patikrinta, skanu ir be jokių įmantrybių. Todėl labiausiai būna patenkintas kai rytais prie kavos pritepu kalną sumuštinių, o vakare išverdu skanios košės 🙂 žinoma, visus mano pyragus, keksiukus ir sausainius greitai sudoroja… ir visada pagiria!
    Prisimenu, kai pirmą kartą, dar paauglystėje kepiau kotletus, tikrai nepavykę gavosi, tačiau tėtis su seneliu garsiai girdami ir pasimėgaudami (nežinau ar iš tikrųjų ar apsimesdami, o gal alkani buvo) suvalgė juos visus ir atėję pagyrė, kad skanesnių kotletų nei močiutė nei mama nebuvo iškepę 🙂 ką galiu pasakyti- jie mano herojai! :))

  24. Miglė parašė:

    O mano tėtis – pats geriausias kulinaras. Gamina viską viską, nuo tortų iki netikrų zuikių ir nuostabiausių trintų sriubų, o valgantieji negaili komplimentų. Taigi ir valgo viską, ką pasigamina, tik visada jam tai druskos per daug, tai per mažai, tai netiki, kad skaniai pagamino 😀 Žinau tik vieną patiekalą, kurio kaip bebūtų keista nelabai mėgsta, o valgo iš reikalo – tai šaltibarščiai. Jų netgi negamina, šis reikalas perduotas mano sesei. O aš, nuo mažens buvau lepūnėlė, tokia ir likau, gamina vis dar tėtis man, arba draugas jau dabar. Bet vistiek, tėčio skonis ir jo maistas pats geriausias. 🙂

  25. Ieva parašė:

    Kadangi tecio neturejau tai man tetis ir draugas buvo senelis 🙂 kadangi jie gyveno vilniuje kaip ir mes tai kiekviena savaitgali as leisdavau pas juos ir valgydavome pusryciams visada kuo ivairiausius blynus kuriuos sugalvodavo senelis su moliugais cukinijomis morkomis bulvemis ir visokiomis kitokiomis darzovemis 🙂 tai labai jis mego tuos savo gamintus blynu o ypac blynus su morkomis ir moliugais 🙂 dar labai jis mego vistiena troskinta su darzovemis 🙂 nes berasant seile tysta nes tai primena pacius silciausius jausmus kokius galima jausti kai tai gaminama is sirdies :)) jis visa tai gamindavo pats, o mociutei leisdavo megautis savaitgaliu 🙂

  26. Eugenija parašė:

    O mano tetis valgo viska :))) turbut todel nes gaminti nemoka tikrai 🙂 kazkada kai maza buvau bande kiausiniene iskept, nelabai pavyko 🙂 o jam gaminti nera reikalo, namuose tiek moteryciu (zmona ir trys dukros, o dar kur kai pas mama savo nuvaziuoja 😀 ), kad visada buna pagaminta 🙂 Todel valgo absoliuciai viska kas yra nupirkta ir pagaminta 🙂 Zinau tai, kad kai noriu pralinksminti savo teti reikia parvezti jam pomidoru sulciu! pvz dideli stiklaini! tai akys issples lyg vaikas saldaines butu pamates (beje, jas irgi labai megsta 😀 )

  27. Danute parašė:

    Mano Tėvelis, kai nuvažiuodavo pas gimines į kaimą, visuomet prašydavo bulvių su rūgusiu pienu… O mano vaikų Tėtis turbūt labiausiai mėgsta varškės ir makaronų apkepą, kepu ji jau daug metų, tad smagu buvo skaityti kai Beata panašų receptą pateikė savo bloge..

  28. Renata B. parašė:

    Mano pačios tėtė tai galėtų ir varlę adžikoj aštrioj pamirkęs suvalgyti nė nemirktelėjęs ot, bet tai sena istorija… O mūsų šeimos maitintojas – tėtis yra puikusis blynu kepėjas. Vat, užsimanome blynų ir dažniausiai tai nutinka sekmadienio taikiems pusryčiams su peliuku Džeronimui, tai tik spėk lupti obuolius… Jo blynai su obuoliais ir bananais yra tiesiog puikūs, niekas negali pasiversti puikesniu kepėju ir prilygti tam meistriškumui, ot! Tai laukiame tų sekmadieniu labai ir šio lauksime blynais kvepiančio.

  29. Aušra parašė:

    Mano tėtis labai mėgdavo koldūnus. O ypač gamintus namie, tiesa, namuose gamindavome ne koldūnus, o virtinukus (na, jie dydžiu gerokai lenkia koldūnus). Ypač mėgdavo virtinukus su mėsa, bet taip pat džiaugdavosi, kai pagamindavau virtinukus su varške ar bulvėmis. Tiesa, apie virtinukus su bulvėmis turėjome anekdotą – tuomet, kai mama gamindavo virtinukus su bulvėmis, tėtis namo iš darbo visada grįždavo išlenkęs taurelę. Nežinau kodėl taip sutapdavo, bet sutapdavo nuolatos. 🙂 O pats tėtis puikiai gamindavo BIRBYZUS (t.y. ežiukus) – per 15 min. pagamindavo, išvirdavo ir padažą šalia jų patiekdavo. Gamindavo tik iš miltų ir vandens, bet pagamindavo skanutėlius ir minkštutėlius. Man tokius tepavyksta pagaminti, kai į tešlą įdedu šiek tiek varškės.

  30. Dalia parašė:

    Mūsuose gyva patarlė: NĖRA TO BLOGO, KO NESUVALGYTŲ GERAS TĖVELIS. Kai vaikai buvo maži ir įveikdavo ne visą jiems įdėtą maistą, tėvelis atsidusdavo ir pakartojęs jau minėtą patarlę, suvalgydavo tai, kas buvo likę mažių lėkštėse.

  31. Jurga parašė:

    Mano tėtis nuostabus virtuvės šefas. Iš bet ko gali pagaminti šedevrą. Labiausiai man patinka jo gaminami žverienos patiekalai 😀 :)))

  32. Jurgita parašė:

    Mano tėtis – iš Suvalkijos. Jis mėgsta viską, ką paduoda mama, o ji dažniausiai ko nors paduoda. Dar jis labai mėgsta taupyti maistą. Ar žinote, kaip galima panaudoti popierių, į kurį fasuojamas sviestas? Mano tėtis žino. Riebaluotąja puse jis išsiblizgina batus. O ar žinojote, kad išgėrus pakelį pieno, jo užkaboriuose slepiasi net pusė šaukšto gardžiausios grietinėlės, kurią galima iš ten išsikrapštyti ir pasičepsint išlaižyti? Mano tėtis žino, todėl taip ir daro. O ar teko kada sukti galvą, kaip neiššvaistyti nė lašelio majonezo? Tėčiui tokių sunkumų niekada nekyla. Kai indelis jau tikrai atrodo tuščias, jis prideda į jį mišrainės ir išmaišo, kad mišrainė „pasiimtų“ visus ant sienelių užsilikusius majonezo likučius. Dar mano tėtis mėgsta skiesti alų „spraitu“, bet jums nereikia to žinoti. Aš myliu tėtį. Ne todėl, kad jis taupus, o už tai, kad iki šiol susitikus paslapčia kyšteli kišenėn saldainį – ir jam visai negaila.

  33. Edita parašė:

    Tėtis Tėtis, man jo labai trūksta, ypač dabar, kai auga jo anūkėlis…Jis buvo auksinių rankų meistras. Kokio darbo besiimtų viskas būdavo atlikta geriausiai. Tai liečia ir maisto gamybą. Pats buvo, kaip mes vadindavome, blyninis :), makaroninis, varškinis 🙂 bet mus visada palepindavo įvairiais patiekalais. Todėl su ilgesiu prisimenu jo gaminamus patiekalus: daugiasluoksniai želė tortai, aguonų vyniotinis, mėsos vyniotiniai (tai ne pirktiniai, tais laikais nelabai ką parduotuvėse ir nusipirktum), o kur dar kaimiškos rūkytos dešros (tik jis mokėdavo mėsą numacavoti), iškylų patiekalai ant laužo..niam niam niam :)) pačio pagauta žuvis kepta, virta, rūkytą. Vienu žodžiu sąrašas begalinis :)) Šilčiausi, geriausi, skaniausi prisiminimai mano mylimas TĖVELI.

  34. Dora parašė:

    Mano tetis ukiskas gamitojas.Jokiu mandrysciu bet verda laaabai skania pupeliu sriuba,net mano dvimecio megstamiausia.Manoji pupeliu sriuba mazajam ne tokia skani ir todel nevalgoma 🙂 Dar tetis labai skanu jautienos troskini padaro,mesa minsktutele.Jis vadovaujasi sena tarybine namu ukio enciklopedija.Atidziai perskaito receptus ir laikosi be nukrypimu.Visada pykstasi su mama,jei ji nenumatytu laiku sudeda prieskonius ar kitaip prisideda prie jo gaminimo proceso.Dar kepa skania plakta kiausiniene,troskina kopustus.Kai sveciuojuosi pas tevus,visada paprasau kopustu,nes as ju nevalgau,o mano vyrui labai patinka. O pats nera isrankus valgytojas,svarbu kad butu ka valgyti.Ir stengiasi nieko neismesti,viska suvartoti.Ir valgymas baigiasi lasiniu ir svogunu uzkandele.Ir zinoma kai atsiranda svieziu salotu,ridikeliu ir svogunu laisku,salotos yra privalomos,bet tetis mano uzpila kefyro,Ir is tikro kefyras labai tinka salotoms,ne toks riebus kaip grietine.Na o mano vyras,skirtingai nei as megsta gaminti rimtesnius (savo paties sugalvotus) patiekalus.Sakyciau man labai pasiseke,nes jis ir torta moka iskepti ir naminius koldunus padaryti(kas man yra neiveikiama uzduotis).Jam gaminimas tai atsipalaidavimo forma,kai nereikia galvoti apie darbinius rupesciu.

  35. Gitana parašė:

    Mano tėtis sakyčiau irgi neišrankus. Nemėgsta gal tik pieniškų sriubų ir kai patiekale per daug džiovintų žolelių būna. Labiausiai mėgsta gaminti mėsos ir žuvies patiekalus. Virtuvėje sukiojasi beveik kasdien. Labiausiai mėgsta rūkytus ir sūdytus lašinukus, kopūstų ir burokėlių sriubą, pomidorų, svogūnų ir agurkų salotas su grietine, įvairias vytintas ir rūkytas mėsytes, pelėsinius sūrius. Labai skanūs tėčio šašlykai būna:) Pats kartais rūko kumpį, lašinius, žuvį:) Taip pat mėgsta arbatą, kiekvieną dieną ją geria, o kavos tik kelis kartus per savo gyvenimą yra gėręs.

  36. aleja parašė:

    vien Tetis, o Mama kur?

  37. Sonata parašė:

    Toks jau tas gyvenimas kartais liūdnas, ne visos šeimos kaip iš laimingos pasakos, kai kuriems iki pilnos laimės trūksta to vienintelio trūkstamo šeimos nario… Taip gaila, kad mano tėvelis nebėra kartu su manimi, kaip sunku be jo gyventi. Bet niekada nepamiršiu to džiaugsmo, kurį turėjau vaikystėje. Mano tėtis tikrai mokėjo gaminti valgyti, ypatingai „vyriškus“ greitai paruošiamus patiekalus, kad ir tą pačią kiaušinienę 🙂 Taigi tikrai nelikdavome alkani, vyriškas išradingumas virtuvėje visada pagelbėja 🙂

  38. Dina parašė:

    Musu teti galima apibudinti vienu zodziu. Kai vakarienei patiekiu vistienos parmesan, lazanja, koki kynvos apkepa su sauleje dziovintais pomidorais…, tai jis sako: „as ne italas, ne ispanas, ar koks kitas galas, o lietuvis, tai prasau mane lietuviskai maitint.“ Jis tiesiog lietuvis, ir viskas tuo pasakyta. Tad lietuviskus patiekalus kaip cepelinai, koldunai, vedarai, gaminasi jis. 🙂

  39. Aušra parašė:

    Mano tėtis yra labai paprastas žmogus. Jis maistui nėra itin išrankus, o kadangi mama nemėgsta sukiotis virtuvėje, tai dažnai jų vakarienė būna iš ūkininkų nupirkti lašinukai ar kumpeliai su agurkais ir svogūnų laiškais. Tačiau visada ateina momentas, kai tėtis neapsikenčia ir užprašo mamos pagaminti vėdarų, kugelį ar tiesiog išvirti sriubos. Jo mėgstamiausi patiekalai yra tipiški lietuviški ir juos visada gamina mama 🙂 Išskyrus vieną vienintelį atvejį – šašlykai. Už jų supjaustymą, marinavimą, kepimą visada atsakingas būna tėtis. Mamai belieka tik salotas prie jų paruošti ir išvirti ryžius.
    Tačiau iš vaikystės išlenda ir prisiminimai, jog kai mama dirbdavo, tėtis puikiai susitvarkydavo su virtuvės rakandais ir pagamindavo valgyti ne tik sau, bet ir visai šeimai. Todėl žinau, jog jei tėtis ir negamina eilinėm dienom valgyti, tai dar nereiškia jog nemoka 🙂

  40. Greta parašė:

    mano tetis labai megsta bulvinius patiekalus 🙂 jis tiesiog dievina bulvinius blynus :)) taciau nera grieztas kitu patiekalu atzvilgiu, su juo galiu papietauti ir kinieciu kavinukei ar kokioj nors panasioj vietoj ( bet tada jis dedasi daug astriu padazu, sako tada jam taip skaniau :)) ) bet labiausiai mane dziugina jo pasakymas „Greta, padaryk to savo padaziuko prie vistienos ir daugiau tik :)) bet kad ir kiek padazo padaryciau jam vis maza jo buna :)) jis visad isragauja mano ivairius bandymus su maistu, sedi ir valgo, kartais aisku pakomentuoja, bet visad padekoja ir visad eina pakartot antra karta :))

    • Greta parašė:

      dar vienas prisiminimas tik dabar kazkodel i galva atejes yra apie mano 18 gimtadieni, tetis buvo pagrindinis mano pagalbininkas ruosiant vaisiu stala 🙂 jis ir mesyte padejo supjaustyt ir vistienos sparnelius sumarinavo ir pagal save padare kiauliu ausis, kurios tiesiog istirpo vos tik padetos ant stalo! 🙂 kai su sese dar buvom mazos visad kai visa seima sveciuodavomes pas mociute tete sekmadieniais visiem kepdavo „blynu torta“ :)) prikepdavo paprastu mazu blynu ir sluoksniuodavo juos, uogienes uztepdavo, paprasta skanu ir sirdziai smagu prisimint 🙂

  41. Vita parašė:

    Mano tėtis, labiausia mėgsta šutynę su mirkalu ( virtos bulves su lašinukais ar kumpiu ir spirgučiu ir pieno padažas). Taip taip keisti žodžiai, nes mano tėtis žemaitis, juk padžas nuo žodžio dažyti 🙂 o Žemaičiai viska mirko 🙂 tai jie turi mirkalą 🙂 O labiau tėtis už viska megsta, likučius mano ir seses, o dabar jau anūkų lėkštėse. Tie keli likę kasneliai, patys skaniausi ir patys stebuklingiausi, tetis juos visada sąžiningai suvalgo 🙂 Ir tikriausia tai neturi nieko bendro su maistu, aš tiesiog labai myliu savo tėti 🙂 Ir viska ką Jisai valgo.

  42. Giedrė parašė:

    mano tėtis ypač mėgsta sriubas 🙂 tinka įvairios: mėsiškos, pieniškos, daržovienės, bet… sriuba turi būti tirša 🙂 ir visą tai užsikanda duona – „kad sočiau būtų“. Begalo mėgsta bulvinius blynus iškeptus su traškančia plutele o paskui palaikytus puode kad būtų minkšti, kugelį, keptus „tinginio cepelinus“ (tarkių blynai su mėsos įdaru), balandėlius 🙂 o metams bėgant pradėjo smaližiauti – tinka viskas kas saldu 🙂 dietų nesilaiko, bet kiekvieną dieną pusryčiams valgo avižinę košę 🙂
    geras ir šiltas yra mano tėtis 🙂

  43. Justina parašė:

    Mėgstamiausias tėtės patiekalas – duona. Valgo ją su viskuo, visur ir visada. Kepaliukas dienai – pati ta norma 🙂 mėgstamiausias – paprastas maistas, pelėsiniais sūriais, kaparėliais ar įmantriais patiekalais tikrai neužkariausi širdies. Geriau lašinukų su duona, sriubos keli samčiai vėlgi su duona ar kugelis. O paties firminis patiekalas – baltarusiška „mačanka“ su dideliais bulviniais blynais. Kiekvienas vaikystės sekmadienis prasidedavo nuo šių blyno kvapo ir jų valgymo su sviestuku. Net dabar seilė tysta prisiminus 🙂

  44. Aušrelė parašė:

    Mano tėtis valgo daugiau mažiau viską, nemėgsta tik šviežiai keptų vėdarų ir bulvių plokštainio, bet kitą dieną pašildo juos ant keptuvės su kiaušiniu ir patiekalas tampa super mėgiamas ir skanus. Šiaip mėgsta valgyti riebiai, nors ir sveikata tai nelabai leidžia, bet vistiek taip skaniausia. Prie bet kokio patiekalo valgo duoną, nesvarbu ar tai cepelinai, ar makaronai ar ryžiai. Iš vaikystės pamenu kai tėtis virdavo vadinamą Duonzuopę ( duonos sriubą) man ji tokia skani būdavo, nors spalva tai nenusakomai pilka, bet lengva rūgštelė bulvės ir dar kažkas sudarydavo nepakartojamą derinį. ( Kaip tik važiuosiu Tėvo dienai paprašysiu, kad išvirtų vėl ). Kitas mano tėtis – mano vaikų tėvas irgi valgo beveik viską privengia jūros gėrybių, paragauja dėl kompanijos, bet tik tiek. Labai mėgsta gaminti ir valgyti karštus sumuštinius, dažniausiai tai būna savaitgalio rytą, kai pagal grafiką aš dar drybsau lovoje, tada nori nenori išsliūkini iš lovos ir tipeni gundančių aromatų kryptimi. Jei manęs nebūna visą dieną ir tenka pačiam gamintis vakarienę 99 kartus iš 100 jis darysis grikius su daktariška dešra. Kadangi aš pati grikių negaliu valgyti, tai ir negaminu, o jis atsigriebia taip 🙂 Ir visai nesvarbu ką valgo ir mėgsta mūsų ar mūsų vaikų tėčiai, svarbu jie mylimi ir šalia 🙂

  45. Virginija parašė:

    mano teciui teko „laime“ buti vireju rusu armijoje. Jis buvo plovo, cebureku ir beliasu ir varskeciu virtuozas. Mego suktis virtuveje, kasdien. Jo topas budavo ruskyniu sriuba su rukyta karka ir puslitriu grietines.mmmm iki siol menu skoni ruskyniu sriubos. Man puikiai sekasi gaminti, bet toookios ruskyniu sriubos niekaip nepavyksta isvirti, tobulo plovo taip pat… beliasu net nebandziau savo gyvenime gamint…Varskecius jau atkaliau 🙂

  46. Nida parašė:

    Mano tėtis yra tikras gurmanas! Nors augo prieškario Suvalkijos kaime ir vaikystėje valgė neįmantrų ūkišką maistą. Labai mėgsta sūrį su mėlynuoju pelėsiu, alyvuoges, jūros gerybes ir kitus „nelietuvškus patiekalus“. Labai domisi iš ko pagamintas perkamas maisto produktas ir atidžiai skaito etiketes ( be akiniu!) Pats labai mėgsta gaminti ir tai daro puikiai. Jo ruošiamos vaišės, visada kaip vestuvėm. Bus ir silkės su rudenį rinktais džiovintais baravykais ( būtinai pirktos iš „Padhalės“ su galvom),paties rūkytų kvapnių mėsyčių ( turi būti ne sumesta belekap, o gražiai tep sudėta an lėkštukės rėdukais), bus susukta karka (verdant indėta pipirų, lapelių ir žolių visokių) , įdaryta lydeka paties sužvejota, paprastai pakeptos ežero žuvies su cibuliais ir „pamidorų“ padažu, sode užaugintų daržovių, obuolių sulčių, na ir tos dienos „karštas“ – vėdarai su tikrais žarnų spirgais, mėsos kepsniai prismaigstyti rūkytų lašinukų, naminiame vyne marinuotas keptas bebras ar kokia kitas kulinarinio paveldo patiekals . Bus ir karštas šokolas (su istorija kaip mes eidavom i Operos ir baleto teatrą) . Svečiai ragaus, valgys ir šeimininką liaupsins “ Viska pats! Viską pats?. Tai, kaip ten su tuo POMIDORŲ PADAŽU ant žuvies, naminis?“ “ Nežinau, čia Nida dėjo…“ Prisiimu kaltę sau ir išsamiai papasakoju svečiams, kad turiu ir naminio , bet kažkaip su intensyvesnio skonio pirktiniu ne taip tas dumblas ežero žuvyje jaučiamas…“ “ Dumblas? Čia nėra jokio dumblo !!!“ Svečiai subanguoja nuomonių jūra, ir kažkam pasakius „Labai skani ta Alfonso žuvis“ įsivyrauja taika. Kartais pomidorų padažas gali sugriauti gražius tėvo ir dukros santykius ir sugriauti šventė . Tėčio nepasirinksi, jį turi mylėti tokį. kokį turi. Myliu! Už tai POMIDORŲ PADAŽĄ – gali rinktis ir jei nepatiko, pakeisti kitu . Ačiū diievui!

  47. Sigita parašė:

    O mano tetis valgydavo viska, viska, ka paruosdavo mama. Pats kepdavo nuostabiausius pasaulyje saslykus. Ir kartais pagamindavo toki idomu patiekala, vardu „kuplunas“ -saldintame vandenyje mirkyti namines duonos gabaleliai + razinos. Atsaldai ir kabliuoji pilnais saukstais- hmmm, kaip skanu 🙂 Be galo myliu savo teti, kurio jau 13 metu nebeturiu….

  48. Gintarė parašė:

    O aš pradėsiu nuo to, kad mano draugas juokauja, jog mano namuose kaip kavinėj maitina, o pas mano mamą ir močiutę – kaip geram restorane. Ir visai ne tam, kad pasigirčiau. Augau sukdamasi tarp dviejų sijonų virtuvėje, matyt dėl to net kraujyje tas jausmas maisto skoniui, deriniui ir improvizacijai.

    Matyt dėl to ir mano tėčiui neliko vietos virtuvėje. Iki vieno karto, kol mane ir porą mano draugių išsivežė atostogauti į pajūrį. Paleido mus po miestą vaikštinėti ir prisakė grįžt pietums, kuriuos pagamins. Nieko gero nesitikėjau, bet pasirodo jis prisipirko plekšnių, atsivertė seną receptų knygą ir… Nei prieš, nei po nebuvo tekę valgyti taip skaniai paruoštų plekšnių. Tada paaiškėjo, kad senelis buvęs virėjas (ir mano mama būtent iš jo puikių senų gerų knygų gamindavo), o tėtis pats kariuomenėje apie puodus sukiojosi. Užslėptas talentas žodžiu. Tiesa, dabar tas talentas ir vėl nelinkęs reikštis. Tik kraštutinėm progom.

    O mūsų tėtį pamaloninti paprasta. Jei jau kokį rimtą darbą sugalvojame išprašyt padaryt – būtinai naminiai cepelinai. Ir klijuojam juos, lipdom, darom. Su meile. Su mėsa. Su spirgų padažu. Ir kuo dažniau sriuba (bet kokia), tuo geriau. Ir šiaip – įprastas maistas – mėsytė, bulvės, agurkai, pomidorai. Pageidautina naminiai. Obuoliai. Šiaip ar taip liesas kaip sliekas, ką bevalgytų. Prie mūsų improvizacijų virtuvėje nepripranta, valgo pasiraukydamas, bet žinok, kad kitą dieną prašys ko nors tradicinio. Ilgai truko kol pripratinome rytais bent kelis šaukštus košės prieš sumuštinį sukabinti, bet įpratinom ir džiaugiasi. Ne dėl figūros, dėl skrandžio ramybės. Tai štai koks tas mano tėtis.

  49. ingrida parašė:

    Sveiki,
    Na ir ka gi mėgsta tie tečiai? Laišką rašau su savo dukrytes, kuriai 3 metukai, pagalba. Jos nuomone: mano tėtis mėgsta mėsytę, kurią mamytė kepa, o man leidžia paprieskoniuoti. tik reikia daug prieskonių… 🙂 Ir padažiuko reikia… 🙂 Pilasi daug to raudono pomidorų…
    Mūsų laiškas gal nelabai nuoseklus, bet prižadėjau savo mažąjai, kad rašysiu viską, ką ji pasakoja… na o mano tėtis tikriausiai neišrankiausias žmogus pasauilyje 🙂 tikrai tikrai nemeluoju…

  50. Donata parašė:

    Pamenu kaip mamai išėjus į darbą, su tėčių namų virtuvę paversdavome linksmybių zona. Tuomet tėtis gamindavo ypač lengvą ir daug vitaminų turintį skanėstą, kuris man labai patikdavo ir kurį gaminti turėdavo teisę tik tėtis. Man iškilmingai būdavo įteikiama nuskusta morka, kurią linksmai sau tarkuodavau stambia tarka puse jos turinio ištaškydama po visą virtuvę. Tėtis lupdavo ir pjaustydavo obuolius,bei užplikydavo saują razinų,nepamiršdamas jomis pavaišinti ir mane bei save 😀 Tuomet bendromis jėgomis viską sumaišydavome ir pagardindavome diiideliu šaukštu medaus. Šaukšto nulaižymo ceremonija užbaigdavau žinoma AŠ 🙂 O jau tada skanaudavome salotas „Vitaminų bomba“. Viskas paprasta kaip du kart du, bet išties gardu ir sveika.

  51. Justė parašė:

    Žinote tie tėčių skoniai tikrai ypatingi, tik nežinau kuria prasme… Mano tetės mėgstamiausias patiekalas, kurio aš niekada neragauju yra Sriuba. Taip, aš ją vadinu tiesiog Sriuba, nes kai grįžtu į tėvų namus ir mamos paklausiu ką gamins, visada mintyse laukiu ir viliuosi, kad neišgirisu būtent žodžio Sriuba 🙂 Norite papasakosiu kas tai per sriuba? Tai rūkyta mėsa, dažniausiai vadinama karka, toks nemenkas gabalėlis, pupelės, perlinės kruopos, žirniai, morkos bei bulvės. Na nežinau, man ši sriuba per soti, per riebi ir visokia kitokia, o tėtis ją valgo taip, kad net ausys linksta 🙂 ir žinote, galbūt tokia sriuba patiktų daugeliui vyrų, kadangi maniškis (ne tėtis, o vyras) šią sriubą taip pat kerta su malonumu. O aš, kai ant pietų stalo garuoja Sriuba, bėgu teptis sumuštinį :))

  52. JOlissim parašė:

    Mano tėtis niekada nebus pasisotinęs be gero tiršto padažo. Ir jei bulvės neperkando tai net nepavalgė!!

  53. […] įrašas bus visai į temą… O iš tiesų, tai net du įrašai. Savaitę, kaip matėte, pradėjau klausdama, ką mėgsta jūsų tėčiai, tada sudariau tėčių maisto Top 5, ir mes net į tokią diskusiją […]

  54. Margo parašė:

    Perskaiciau apie Beatos teti, dar permeciau akim keleta komentaru-istoriju apie kitus tecius ir pamaniau: neeee mano tai ne toks, nieko negamina, net nelabai ka matyt ir sugeba, ir isvis i virtuve tik pavalgyt ateina. O paskui atminty svystelejo vaikystes prisiminimai kaip tetis darydavo savo firmini patiekala – „makarony po flotsky“. Kiekviena syki ji gamindamas ta pacia istorija is tarnavimo armijoj pasakodavo. Matyt ir tas patiekalas is ten. O siaip mano tetis gurmanas – labai megsta skaniai pavalgyt. O ypac zuvys… Zuvu zinovas ir megejas kaip reta. Net jo mylimas suo mego zuvi. Tetis jam kazkokia specialia pirkdavo. Tai zuvies diena budavo ir seimininkui, ir suniui kartu 😉
    O dar kai suvaziuojam visi savaitgali pietaut i tecio namus, ir buna giriami patiekalai, tetis visad primena, kad ir jis prie to prisidejo: skaniai nuskuto bulves cepelinams, o koks svarbus momentas isrinkti gera gabala mesos! 😉 va toks tas mano tetis 😉
    O kitas tetis – mano vyras, musu vaikuciu tetis megsta sukiotis virtuveje savaitgaliais. Ryte privalomas omletas su spinatais. Vaikai pagal tai tik ir supranta, kad savaitgalus atejo ;). Jis visad leidzia, kad abu maziukai pagelbetu. Anie prisistumia savo kedutes, uzsilipa ir tada prasideda vyru laikas virtuveje 😉 aisku po to virtuve kaip po karo – indu isnaudota dukart daugiau nei reikejo, viskas palikta bile kur. Na bet su tuo tenka susitaikyt. Nes tai ka pagamina mano vyruku komanda – ypac skanu, tik gaila kad greit viskas istirpsta burnoj 😉

  55. […] sakant dar niekada man nebuvo taip sunku išrinkti nugalėtojus… Nes konkursas „Mano mėgstamiausias tėčio patiekalas“ virto nebe receptų konkursu, o meilės tėčiams išpažinimo švente! Tai dabar skelbdama […]

  56. Vaiva parašė:

    …………. jau Izabelės grožis nuotraukoje.. Angeliško grožio panelė….. 🙂

  57. Taiaš parašė:

    Ką mėgo mano tėtis? Labiausiai mėgo „šnapsą“. O prie jo bet kokia užkanda gera. Galima ir be užkandos :/

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Beatos-Virtuve-Banner-Misiniai-300x250-3B-NEW.gif
26104
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.