8241
Beatos virtuvė

Gliumzinis Dvaro varškės pyragas

(11)

Reikės: 160 g Dvaro sviesto, 7 kiaušinio tryniai, 160 g cukraus, 160 g Dvaro grietinės, 1 šaukštelis vanilės ekstrakto, 1,5 šaukštelio kepimo miltelių, 400 g miltų, žiupsnis druskos. Įdarui: 7 kiaušinio baltymai, 160 cukraus, 800g Dvaro varškės, 160 Dvaro grietinės, 80g Dvaro sviesto, 100 g aguonų, 1 apelsino žievelė, 2 šaukštai manų kruopų, 1,5 šaukštelio… Daugiau…

Staleli, pasidenk…

(77)

Tikrai neapsimetinėsiu, kad kiekvieną vakarą šeimą sukviečiu prie staltiese dengto stalo, bet nors kelios stalo tekstilės detalės visada randa vietos ant mano šeimos stalo. Mano vaikai žino, kai dengia stalą vakarienei, kad mamai patinka, kai… Daugiau…

Sakmė apie siurblį arba kaip jį išsirinkti, arba siurblių pasaulio žėmėlapis

(25)

Oi, labai svarbi tema, nes dalykas vienas yra man svarbus – tai siurblys, kažkaip prasieini su juo per pakampes ir iš karto geriau pasidaro… Na, aišku, ant siurblio kaip ant šluotos nepaskraidysi, bet kad be šluotos… Daugiau…

Štai ji – mano „Beatos virtuvės“ kolekcija namams!

(33)

Ji tokia didelė, tokia spalvinga, tokia turtinga, kad net pačiai man sunku patikėti, kad štai, pagaliau, atėjo ta diena, kai ji išvydo dienos šviesą. Visa graži nuostabiose pakuotėse atvyko į Lietuvą.  Bet apie viską nuo… Daugiau…

„Taukšt ir vakarienė” – naujas Šeimos kalendorius jau čia!

(3)

Mielos mano draugės ir draugai, visų pirma, kad niekam nieko neskaudėtų ir greičiau viską pavyktų įveikti, pradėsiu nuo mažiau linksmų naujienų: planuotės šiais metais nebus. Taip, taip – nebus. Man pačiai buvo skaudu ir sunku… Daugiau…

Mano angliška ambicija ir dovana visiems, kurie myli Lietuvą

(19)

Esu ištekėjusi už anglo, kuris mėgsta lietuviškus balandėlius ir naminę burokėlių sriubą. Mano ir pavardė užsienietiška, tai savaime suprantama, kad šimtus kartų turėjau atsakyti į klausimą So what‘s Lithuanian cooking like? Todėl knyga apie lietuvišką… Daugiau…

Naujas žurnalas!!! Ruduo jau čia!

(11)

Gal pradėsiu nuo konkrečių dalykų, nes visada, kai jau pasakoju apie žurnalą, tai kaip pradedu tarsi kokia atidaryta užtvanka… Tai kad taip nebūtų, nusprendžiau – metas būti lankoniškai, kad visiems būtų paprasta, ir man, ir… Daugiau…

Balti balti Baltos vakarienės karoliai

(6)

Kas per dalykas yra ta balta vakarienė? Tai toks įvykis kuriame žmonės dalyvauja savanoriškai, patys sveiku protu vadovaudamiesi, užsirašo į sąrašus, paskui laksto po miestą ieškodami kėdžių ir staliukų, juos vežioja savo mažomis mašinomis, padalina… Daugiau…

Ir į pliažą, ir į virtuvę – mano naujas vasaros žurnalas jau čia!

(20)

Jis yra geresnis, nei mes galėjome tikėtis!!! Taip norisi pasakyti visiems ir kiekvienam, ką šiandien sutinku, nes jau jau JAU – parduotuvėse ir kioskuose jūsų laukia naujasis – VASARINIS žurnalo „Beatos virtuvė” numeris! Esame žmonės,… Daugiau…

Tegul maišus tampo kiti, kol aš rinksiu žibutes

(13)

Neseniai rašiau apie tai, kiek valandų dirba dirbanti mama, ir kaip pasvajoju, kad namuose gyventu fėja, kuri viską sutvarkytų. Dar svajoju žinote, apie ką? Apie savaime užsipildantį šaldytuvą. Net neabejoju, kad ateis tokia diena, kai… Daugiau…

Kakava „Beatos virtuvė“ – naujiena, kuri ryškiai švies ir žiemą, ir vasarą!

(54)

Štai, štai, štai! Didžioji naujiena, pagaliau, pagaliau!!! Tokio gražumo dar niekas nematė. Tai yra nuostabu ir nepakartojama (nuo kuklumo, kaip matote, tikrai nemirsiu…) Bet išties labai džiaugiuosi ir didžiuojuosi, su malonumu rodau, demonstruoju ir pasakoju…. Daugiau…

Šviežiausia Naujiena iš mano virtuvės – padažai maistui gaminti

(22)

Kaip čia taip viskas supuolė į vieną savaitę  – aš net pati nežinau… Bet, matyt, taip žvaigždės jau sukrito, kad viskas – ir duona nauja, ir žurnalas, ir padažai maistui gaminti,  finišavo tą pačią savaitę!… Daugiau…

Uogienės malonumas

(72)

Pradėsiu paprastai ir aiškiai: šią vasarą norėčiau kuo daugiau žmonių įtikinti pamėginti pirmą kartą išsivirti uogienės. Oi nemanykite, kad noriu pasakyti: dabar imkime ir visą vasarą praleiskime prie didelių emaliuotų puodų, kol nepripildysime uogienėmis sandėliuko… Daugiau…

Kraustomės į lauką arba didysis BBQ malonumas

(6)

Yra šalis, kur upės teka. Yra šalių, kur oro temperatūra visus metus nenusileidžia žemiau 15 laipsnių, jų nevardinsiu, nes tiesą sakant, turėčiau truputėlį pasitikrinti savo geografines žinias. Ką tikrai žinau, jog egzistuoja tikrai ne trys… Daugiau…

KNYGA JAU YRA

(36)

Kokia ji??? Taigi fantastiška, ką aš galiu kito pasakyti? Ji tiesiog stebuklinga, šviečianti savo geltonumu ir ryškumu.   Aš nežinau kaip tai nutinka, bet spalvos kažkaip ateina į gyvenimą ir tampa mano mėgstamiausiomis. Kepinių knyga… Daugiau…

Kiaušinių marginimas dažais iš gamtos

(84)

Na ką gi, mielieji, Velykos jau ant nosies, galima sakyti, tai kviečiu pasiraitoti rankoves. Praėjusią savaitę jums jau užsiminiau, kad praėjusiais metais žinių sėmiausi iš liaudies, kai etnologė ir marginimo meistrė mane ir jus mokė ,kaip… Daugiau…

Velykinis pilno turtingo skonio pyragas įkvėptas kaimynystės

(5)

Nebūna gero gyvenimo be kaimynų, bent jau man. Kaimynai yra tikra dovana. Visuomet man su jais sekėsi ir sekasi toliau. Kaimynystė yra įstabus dalykas, kuris kažkur tarp giminystės ir draugystės pasimetęs. Aš manau, kad iš… Daugiau…

Man patinka Velykos

(13)

Ar jums patinka Velykos? Taip taip Velykos yra tas pavasario startas. Štai kokių pasisakymų pastarasias diena išgirdau: Na iki Velykų matyt ir nebus šilumos… Oi tos Velykos taip vėlai šiais metais… Tikrai jau taip greitai Velykos?… Daugiau…

Geros jautienos, druskos ir pipirų stebuklas arba kaip namie išsikepti jautienos didkepsnį

(8)

Vienas iš egzaminų, kurį teko man laikyti Leith kulinarijos mokykloje Londone, buvo steak‘o, lietuviškai gi būtų jautienos didkepsnio, kepimas. Tai aš niekada gyvenime nepamiršiu tos traumos, kai maniškis buvo blue vietoj medium rare. (Blue yra… Daugiau…

Istorija, kaip puodeliai virto telegramomis, kurios netrukus pasieks ir jus

(16)

Vilniaus knygų mugėje net dvi moksleivės iš manęs ėmė interviu. Vienas jų užduotų klausimų buvo – ką labiau mėgstate: kavą ar arbatą? Geras klausimas. Ir dar labai seniai girdėtas klausimas… Mano vaikystės namai man neatsiejami… Daugiau…

Pilnavertė mityba ir vienas triukas su žuvų taukais

(29)

Vakar išvijus žiemą ir iki soties prisivalgius, šiandien pats laikas pradėt galvoti, o ką valgysim pavasarį… Vienaip ar kitaip – juk prasideda Gavėnia ir šiaip pavasarį norisi būti aktyvesniems ir gražesniems. Beje, ar jūs pastebėjot,… Daugiau…

Naujas restoranas tik vaikams!

(40)

Žinote, būna tokių dainų ar melodijų, kurios iš karto nuteikia linksmai. Na nekalbu apie du gaidelius, ar ančiukų šokį ir net ne apie makareną. Man tokia daina yra He’s Shaun the sheep .. He’s Shaun… Daugiau…

Bistro 1 Dublis – arba pankuojantis Lietuvos skandinavas p. Praspaliauskas ir jo naujas restoranas

(12)

Nors aš ir nulėkiau į Bistro 1 Dublis turbūt tą savaitę, kai tik atsidarė durys, vėliau ten kalėdinėm nuotaikom dalinomės su mergaitėm (Bronė including), tai dabar jau laikas kuo greičiau aprašyti, nes, man rodos, jau… Daugiau…

Knyga kaip dovana – sau, artimam, kitam

(127)

Mielos mamos ir tėčiai, nežinau kaip jūs, bet aš svajoju, kad mano skaitymas su vaikais būtų ilgas ir ilgas… Kažkaip tas laikas sugeba lyg pro pirštus subėgti į kriauklę, viens du ir jau nebelieka laiko… Daugiau…

https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/01/BV_kakava_banner.gif
26103
https://www.beatosvirtuve.lt/wp-content/uploads/2016/02/Koldunai-300x250px.gif
26104
Naujausias receptas
Archyvas


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.