8241
Beatos virtuvė

Karštos jogos studijos įkūrėja Jūratė: ar aš taip išdrįsčiau, mokėčiau, galėčiau?

(99)

Visada žavėjausi žmonėmis, kurie daro tik tai, ką mėgsta daryti, arba tiesiog ima ir išdrįsta, pavyzdžiui, palikti turimus darbus ir iškeliauti aplink pasaulį, iš didmiesčio išsikraustyti gyventi į kaimą ir ten auginti levandas… Vis savęs klausdavau: ar aš taip galėčiau, mokėčiau, išdrįsčiau? Bet dabar suprantu, iš kur tie visi žmonės, kuriais žavėdavausi, pasisemdavo ryžto. Jei nuolat analizuoji savo mintis, seki jausmus ir pojūčius – anksčiau ar vėliau ateina atsakymai į visus klausimus. O kai atrandi tai, kuo tiki ir degi – širdyje atsiranda vietos ir ryžtui, ir drąsai.

Bet apie viską nuo pradžių

Esu iš nedidelio miestelio. Atvykau į Vilnių studijuoti ir siekti labai „originalių“ tikslų: baigti mokslus, įsidarbinti pagal specialybę, sukurti šeimą ir, aišku, mėgautis gyvenimo teikiamais malonumais. Štai baigiau mokslus, įsidarbinau pagal specialybę banke, lipau karjeros laiptais, sukūriau šeimą, susilaukiau dukrytės ir vieną dieną supratau, kad didžioji dalis užsibrėžtų tikslų pasiekta, o naujų …nėra. Gal dėl to, kad didžiąją laiko dalį surydavo įtemptas darbo grafikas, buitis namuose, pamažu pradėjau suprasti, kad reikia išsikelti sau naujus siekius, tikslus, surasti sielai malonią veiklą, nes buvusi situacija pradėjo slėgti ir virsti rutina. Dairiausi aplink, stebėjau bendradarbius, pažįstamus žmones, stengiausi suprasti, kas žmonėms yra svarbu, kaip jie atranda pomėgius ar sielai malonią veiklą.

jurate

Pirmoji jogos pamoka – pramogai

Kartą draugė pasiūlė apsilankyti jogos studijoje pas patyrusią jogos mokytoją. Niekada nebuvau liekna, o mano kūnas buvo nelankstus ir nelinkęs atlikti į akrobatinius pratimus panašių asanų. Buvau skeptiškai nusiteikusi ir galvojau, kad tai tik mados reikalas, nežinia iš kur atėjęs ir kada praeis. Visgi pagalvojau: nueisiu, pabandysiu, gal kažkam nors nuotaiką pakelsiu. Pirmas kartas ir buvo juokingas, su drauge kikenome iš savo nerangumo. Jogos pamoką vainikavo mano draugės knarkimas per galutinį atsipalaidavimą… Po kelių apsilankymų pajutau, kad gerėja savijauta, kūnas pradėjo stiprėti, pradėjau pasitikėti savo jėgomis. Po mėnesio pajutau jogos naudą ir kūnui, ir dvasiai: fiziniai ir kvėpavimo pratimai padėjo palaikyti gerą fizinę būklę, išlaikyti minčių koncentraciją bei vidinę ramybę.

„Užkibau“

Štai jau šešerius metus gyvenu su joga. Besilaukdama trečio vaikelio apsilankiau jogos gimtinėje Indijoje, viename iš Rišikešo jogos mokyklų – ašramų (vienuolynų).  Būtent Indija mane pastūmėjo į gilesnį jogos studijavimą. Perskaičiau stirtas knygų, baigiau jogos mokytojos kursus. Jei ne Indija ir jos klimatas turbūt niekada nebūčiau supratusi šio nuostabaus jogos ir karščio derinio: čia kūnas tapdavo gerokai lankstesnis, buvo labiau juntamas asanų efektyvumas: anksčiau patirta kelio trauma manęs nebevargino ir, gerokai paprakaitavusi, iš pamokos tiesiog išskrisdavau ten palikusi keletą sunkių kilogramų.

Indijoje

Svajonė pasibeldė pati

Grįžus į Lietuvą mintys apie patirtus pojūčius, atliekant jogą karštyje, manęs jau nebepaleido, jo man trūkdavo atliekant savo kasdienę praktiką, gelbėdavo tik karšta vasara. Karštos jogos studija Lietuvoje – tokia buvo mano aiški ir konkreti svajonė. Karšta joga jau seniai gerai žinoma ir vertinama visame pasaulyje, tai kodėl mes negalime sau to leisti?

Sutikusi bendraminčių, padrąsinta šeimos ir draugų, aplankiusi keletą jogos studijų užsienyje,  aš išdrįsau įgyvendinti savo svajonę. Štai jau kelios savatės, kai visus galiu pakviesi į pirmąją karštos jogos studiją Lietuvoje.

Joga

Apie karštą jogą

Karšta joga – tai serija asanų, atliekamų patalpoje, kurioje palaikoma iki 38 ar daugiau laipsnių temperatūra. Taip sukuriamos panašios į sauną sąlygos. Šiluma padidina pulsą ir suaktyvina medžiagų apykaitą, prasiplečia kraujagyslės, kūnas tampa lankstesnis. Lengvesnė (aktyvesnė) cirkuliacija padidina kraujo tekėjimą į galūnes. Sumažėja rizika susižeisti ar pasitempti raumenis, todėl karštos jogos užsiėmimo metu šiluma leidžia kūnui laisviau judėti. Gausus prakaitavimas padeda kontroliuoti vidinę kūno temperatūrą.

karstos jogos studijoje

Šios jogos dėka greičiausiai patys nustebsite atradę naujų savo kūno ir proto galimybių.

Kaip ir per visas atidarymo šventes, AGNI karštos jogos studija Vilniuje yra pasiruošusi dovanų. Parašykite, kodėl jums reikia karštos jogos pamokos ir 5 komentatoriams padovanosime po 1 kvietimą. 

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (99)
Komentarai
  1. […] karštos jogos studiją Agni sužinojau tik todėl, kad ją atidarė mūsų mylimos Bronės draugė Jūratė. Tai galvoju aha atėjo ir man laikas išmėginti. Ir mes sau abi draugiškai su Odeta nuvarėm […]

  2. Ana parašė:

    Norėčiau ir aš išbandyti 🙂 esu šilumos ir jogos mėgėja, o suderinti dar niekad neteko 🙂

  3. Ieva parašė:

    Be galo megstu sauna ir joga. Karsta joga butu lyg du geri dalykai viename! ir dar labai nemegstu apsilimu, o karstoj jogoj tai ivyksta daug greiciau ir lengviau, raumenys susyla jau nuo silumos patalpoje:) Taigi vien privalumai!

  4. Viktorija parašė:

    Ramybės oazė, susikaupimas, palaima širdyje.. O gal noras susivokti, ar eini teisingu keliu, kur tas kelias tave nuves. O dar tas karščio pojūtis, tikriausiai toks pat, koks vaikštant Barselonos gatvėmis liepos vidury.. Kas tai? Kas ta karšta joga???

  5. ieva parašė:

    noriu suprast ka reiskia tikrai isprakaituoti !!!

  6. Vilma parašė:

    Labai praverstų, nes po gimdymo ir artėjant vasarai liūdna į veidrodį net pažiūrėt…

  7. Moncė parašė:

    Suklykiau iš džiaugsmo Beatos antraštę pamačius, trūko visus dvejus metus namo grįžus siela ir kūna turtinančio Bikramo. Sėkmės!

  8. Rima parašė:

    Noriu ir aš pajusti prakaito lašą ant pilvuko 🙂

  9. Rita parašė:

    Sveiki, man karsta joga tai kazkas naujo. Girdejau apie ivairias jogos rusis. Bet sita isgirdau kazkodel pirmakart. labai idomu turetu but. passtaruoju metu patiriu daug streso. bandau uzsiiminet tradicine joga, bet ji man nepadeda…gal per daug mastau viska darydama..noreciau isbandyt sita jogos tipa. Atsipalaiduot is sirdies ir vel pasijust savimi 🙂

  10. Eglė parašė:

    Atėjus pavasariui ir jau beveik įpusėjus norisi kažką keisti, norisi šilumos, permainų, tačiau nė vieno nė kito kol kas nematyti, šiluma matyt kažkur Pietuose užtruko, medžiai sunkiai sprogsta, o permainų pradėti irgi neprisiruošiu. Ši galimybė būtų tiesiog nuostabi, esu slapta įsimylėjusi jogą, tačiau rimčiau ja užsiimti kol kas dar neteko, taip pat mėgstu karštį ir naujus išbandymus, netikėtus derinius, tad esu tikra, jog šis dalykas vertas dėmesio ir būčiau labai dėkinga jei galėčiau apsilankyti ir pabandyti atrasti jogą, šilumą ir save:)

  11. Sandra parašė:

    Niekada nesu buvusi, bet mano kvailu įsitikinimu man joga nepatinka. Netikiu, kad kvėpuodamas giliai ir lėtai kilodamas rankas ar kojas gali pasiekti kažkokių stulbinančių rezultatų. Neįsivaizduoju, kad įmanoma atsipalaiduoti ir įsiklausyti į save būryje žmonių, kažkur studijoje.
    Bet giliai širdy, noriu paneigti šiuos įsitikinimus, po mėnesio nosim pasiekti kelius ir užknarkti per atsipalaidavimą 🙂

  12. Giedre parašė:

    Labai noriu išbandyti šį egzotinį derinį! Žinoma, noriu pamatyti prakaito lašelius ir ant savo pilvo 🙂

  13. Sandra parašė:

    Pas karštą jogą atskriečiau iš Kauno, kad tik pažinti kažką naujo ir neatrasto!!! :)))

  14. Inga parašė:

    Gal ir keistai skambės, bet tai, kas mane nuliūdino jogoje, kai pirmą kartą ją pabandžiau, tai, kad aš ten sušalau 🙂 🙂 Gal netinkamos sąlygos, gal netinkamas įsitraukimas buvo, gal.. gal .. gal…, bet man joga ilgą laiką asocijavosi su šalčiu 🙂 na bet karštoje jogoje tikriausia negali būti šaltą 🙂 Labai smalsu 🙂

  15. Donata parašė:

    Noreciau ir as prisijaukinti jogos dvasia:)

  16. Beata parašė:

    Kaip tik šiuo metu esu visiškoj krizėj. Nežinau, ko noriu, ką darau, kur einu, kodėl darau tą, ar aną. Norėčiau išbandyti karštą jogą, nes galbūt jos paragavus atrasiu tą skonį, džiaugsmą ir pamačiusi prakaito lašelį suprasiu, kad tas lašelis ir yra tai ko ieškau:) Labai labai įdomu, negirdėta ir jeigu jautiesi kaip saunoj, tuomet manau man tikrai patiks ir tiks:)

  17. Agne parašė:

    Jogą praktikuoju jau porą metų, todėl labai norėčiau išbandyti ir karštą jogą 🙂

  18. Indrė parašė:

    Labai norisi pabandyti ir vis neprisiruošiu, tokia paskata praverstų, o juo labiau, kad visai šalia namų 🙂

  19. Goda parašė:

    Na o man tokia mintis, ar tikrai visiems tinka, ar zmones, kurie sunkiai karsti toleruoja gali eiti i tokius jogos uz siemimus „saunoje“?Smalsumui patenkinti ir pačiai įsitikinti reiktų pakvietimo 🙂 No o jeigu nepakviesit, vis tiek ateisiu! 😉

  20. Karolina parašė:

    na ir suintrigavote, pirmą kartą girdžiu apie tai! chaotiškas prakaitavimas treniruoklių salėje man yra baisiai atgrasus, bet karšta joga skamba visai kitaip… man reikia karštos jogos pamokos, nes pagaliau prote pradėjus sklaidytis chaosui, norisi nerti dar toliau! :))

  21. Julija parašė:

    Gavau kvietimą į draugės vestuves. Tai bus pirmosios vestuvės mano gyvenime – ir aš PAMERGĖ !!!!! Baisiausiai bijau, kad netilpsiu į pamergės suknelę, o ji beje, jau pakeliui į Lietuvą. Ieškau ir bandau visus būdus, kaip padailinti figūrą ! Noriu į KARŠTĄ JOGĄ ! 🙂

  22. Ieva parašė:

    Laba diena, apie karštą jogą sužinojau iš sesės, kuri gyvena Londone. Ji apsilankė joje ir jai taip patiko, kad dabar eina ten lb dažnai. Vis man pasakoja kaip ten smagu. Ir klausia, ar Lietuvoej yra, kad būtinai apsilankyčiau. Bet tikrai tuo metu Lietuvoje nebuvo toookio stebuklo. Todėl labai norėčiau apsilankyti ir pažiūrėti,ar tikrai ten taip smagu :)))

  23. agne parašė:

    Nes tai pirmasis straipsnis, kuris mane uzkabino su joga. Rasau ir negaliu patiketi, kad man is tiesu patiko ir laaabai noreciau tai isbandyti 🙂

  24. Olia parašė:

    Visiskai kazkaip neitiketinai skamba-1000kkal per pamoka. net begiojant istysa valanda ir tai pas mane maziau sunaudojama kkal. Labai noretusi tapti sveikesnei ir grazasnei 🙂

  25. Gina parašė:

    Jeigu laimėčiau pakvietimą, padovanočiau jį sūnui studentui, kuris dabar dėl įtampos ir stuburo problemų, nori pradėti praktikuoti jogą. Tai būtu puiki pirma pažintis su joga ir didelė paskata „užsikrėsti“ šiuo gyvenimo būdu. Pati ją praktikuoju, bet gyvenu toli nuo Vilniaus, pasinaudoti pakvietimu pačiai būtu sudėtinga. 😀

  26. Justina parašė:

    Kaip ir daugelis Jūsų skaitytojų, galėčiau sakyti, kad noriu išbandyti, nes atrodo tikrai efektyvu ir neįprasta. Turbūt ne tiek noras tobulinti savo grakštumą, dvasinę gerovę, bet smalsumas mus veda atrasti kažką naujo. Neslėpsiu, esu sportuojantis žmogus, žinau ką reiškia išeiti iš sporto salės ar treniruotės visai šlapiai, lyg būtų liūtis prašniokštusi ties ten kur liejai visas jėgas ir kovojai su savo „lašinukais“.
    Perskaičius straipsnį, ir vėl supratau, kad joga yra neatsieja Indijos dalelė, meluočiau jei sakyčiau, kad tai nuostabu. Nepatinka man nei Indija, nei jų kultūra… Bet smalsumas, noras paneigti susidariusią nuomonę ir pakeisti mąstymą veda mane link to, kad rašau komentarą, sakydama, kad smalsu man išbandyti. Manau jei ir nelaimėsiu, džiaugsiuosi, kad kitoms merginoms fortūna nusišypsojo. Tačiau šiaip ar taip, po šio straipsnio karšta joga mano veiklų sąraše, ką privalau išbandyti. Ačiū.

  27. Aušra parašė:

    Įdomu! Smalsu! Neįprasta ir taip kasdieniška 😉 kasryt darau paprastą jogą, šaltąją? 🙂 todėl norėčiau dešimtmečio praktikavimo jogos proga atrasti jogą tarsi iš naujo, karštai 🙂

  28. Greta parašė:

    Su kiekvienu pavasariu ateina vidinis jausmas – noriu būti graži. Graži ir paviršutine prasme – nusipirkti kokį brangų šampūną, ar kremą rankom (parašai ir pagalvoji, gal ne tokia sudėtinga ta moteriška logika 🙂 ).. Bet tuo pat metu žinau, jog ištikro gražia pasijusi tada, kai viduje kažkas.. susidėlios į savo vietas. Akimirka ramybės, akimirka prakaito. Jogą, tiesa, tik kartą esu bandžiusi, kažkuriame eilinį kartą bandytame sporto klube, siekiant numesti tą papildomą ratelį nuo pilvo ar šiaip po gramelį nuo viso kūno. Tiesa, tada manęs ji visai nesužavėjo. Todėl ieškodama dar kartą kokios nors vietos, kur atrodo stebuklingai nuimtų visą dienų vargą ir tą gramą, norėčiau išbandyti ir šią pirmą kartą girdėtą jogos užsiėmimą. Nes sportas, net jei ir be fizinių pokyčių, viduje užpildo tą terpę-esu gražesnė nei bet kada. tai va, visai smagu būtų, pabandyti. O, tiesa, prakaitą iš manęs sunkoka išspausti, net jei bėgu 2 valandas.. čia turbūt organizmo tokia struktūra ar panašiai.. geros dienos 🙂

  29. Laima V parašė:

    Tiesiog reikia 🙂
    Reikia atpalaiduoti mintis, kūną, reikia minutės ar valandos sau 🙂 Darbas, trys vaikai, namai išsunkia kaip citriną!

  30. Rūta parašė:

    Labai labai norėčiau! Todėl, kad visiškai šalia mano namų, o būtent dėl tokių vietų trūkumo šalia dar ir nepradėjau sportuoti. Be to, kas gali būti geriau, nei atsipalaidavimas po visos dienos darbų ir sėdėjimo prie kompiuterio..Su malonumu norėčiau išbandyti karštą jogą 🙂

  31. Kotryna parašė:

    Vien šiluma man suteikia palaimą ir lengvumą, kartu su asanomis turbūt pakliūčiau į rojų. Labai noriu išbandyti!

  32. Rasa parašė:

    Noriu išbandyti karštą jogą, nes jau antri metai džiaugiuosi eidama savęs atradimo keliu, kasdien stengiuosi savimi vis daugiau pasitikėti, įkvėpti ne tik save bet ir kitus ne tik naujiems potyriams, bet ir teigiamiems pokyčiams.

  33. Kristina parašė:

    Seniai apie ją svajoju, planuoju, tačiau vis kas nors pakiša koją. Labiausiai, norėčiau vardan savo psichologinės būsenos. Taip,kad iki pasimatymo 🙂

  34. Aistė parašė:

    Visuomet svajojau, bet kaip reikia to pirmojo impulso ir paskatos! Rodos pavasaris,o jėgų kaip nėra taip nėra, norėčiau atgaivos tiek kūnui,tiek dvasiai. Manau būtų puiki motyvacija išsilieti ir kibti į darbus naujai.

  35. Monika parašė:

    Vaikystėje ir ankstyvoje paauglystėje rimtai ruošiausi tapti balerina: buvau lanksti kaip koks šliužas – koją ant galvos užsimesti buvo vienas juokas, o ką jau kalbėti apie visokius špagatus, grand jeté ir panašiai. Tačiau viskas susiklostė kiek kitaip nei planavau ir dabar mano lankstumas dingo kaip nebuvęs. Labai norėčiau be jokio vargo galva pasiekti kelius ir jausti visus kūno raumenukus kaip anskčiau 🙂

  36. Silvija parašė:

    O aš, nuolat su savimi kovojančiai sesei padovanot norėčiau 🙂

  37. Monika parašė:

    Studijuodama Olandijos miestelyje Mastrichte susipažinau su JOGA – harmonija kūnui ir sielai! Visus studijų metus ją praktikavau bei mėgavausi kiekviena akimirka!

    Vilniuje vis dar ieškau JOGOS studijos, kuri būtų ir jauki, ir profesionali, ir energetiškai maloni, ir… vat va tokia kaip mano pasiilgtame Mastrichte…

    Atgaivinti prisiminimus būtų tobula, o karšta joga, tikiu, tik dar labiau sustiprintų gaunamų emocijų puokštę! Noriu pabandyti!

  38. vitalija parašė:

    turbūt niekad nebuvau tokia susikaupusi ir susikoncentravusi, kaip per jogos treniruotes. dabar norėčiau pabandyti karštą jogą :>

  39. Živilė parašė:

    Nors dauguma draugių jogą lanko jau ne vienerius metus, aš taip ir neišdrįsau pabandyti. Atrodo, kad nesu tokia lanksti, nemoku susikaupti. Bet kadangi labai mėgstu šilumą, karštos jogos studija man skamba kaip išeitis! Norėčiau bent vieną vakarą leisti sau atsipūsti nuo darbų.:)

  40. Greta parašė:

    Jaučiuosi sustingusi, gal po žiemos, gal nuo sėdimo darbo. Būtų puiki galimybė sušilti 🙂

  41. Dovile parašė:

    Aš nuolat visur ir visada šalu:) rankos.. kojos.., žodžiu aukštaūgės mamytės problema:)
    Norėčiau pabandyti, o pabandžiusi ir gal ilgesniam laikui užsirašyti:)

  42. Tatjana parašė:

    Sveiki,
    Ieškau profesionalių jogos užsiėmimų ir geros jogos treneres.
    Ačiū!

  43. Laura parašė:

    Labai noreciau savo mamai padovanoti pakvietima ne tik del to, kad susipazintu su karstaja joga, bet ir del to, kad pazvelgtu i sios puikios ikurejos gyvenima ir sugebetu pati rasti savo tikraji kelia i laime. Negaliu sakyti, kad mano mama nelaiminga, bet ekonomikos studijos niekada nebuvo jos svajone. Ji visuomet trosko buti lietuviu mokytoja, bet pries gerus 20 metu, tai studijuoti buvo ne „lygis“. Taip ir liko tai tik svajone.. Is tiesu Ji visada randa budu uzsiimti megiama veikla ir as tuo labai dziaugiuosi. Manau kiekvienas zmogus turi kovoti del to, kas jam patinka labiausiai:)

  44. zivile parašė:

    Sveiki! skaitau komentarus, visos merginos cia jogos megejos, o man dar sito malonumo isbandyti neteko, istikruju, visada budavo man siek tiek juokinga, tas zmoniu susidomejimas joga, nes atrodydavo kad ja domisi del mados.. o as noriu isbandyti kaip alternatyva sportui, kadangi begioti kilometrinius krosiukus as ne megeja, o vasarai artejant kaip ir kiekviena moteris noriu pagrazinti kuno linijas, tad su dideliu malonumu ismeginciau karsta joga, kad ir nelaimesiu pakvietimo, juk man taip patogu, kadangi pati gyvenu perkunkiemyje 🙂 Iki susitikimo

  45. Jurgita parašė:

    Esu beviltiškai nelanksti, nei karto nebandžiau jogos, pasirodo ši studija visai netoli mano namų, norėčiau išbandyti.

    • Jurate is Agni parašė:

      Jurgita, nereikia bijoti nelankstumo, atvirksciai karstoje jogoje Jus dziaugsites savo kuno galimybemis. O be to svarbus pats procesas, ne tik rezultatas:)

  46. Jolita parašė:

    Pirmą kartą apie tokią jogą girdžiu!!! Mane taip įkvėpė Beata, bet dar perskaičius Jūsų straipsnelį aš užsidegiau noru ją išbandyti!!!!:) Noriu pati pajusti tai -tai, kaip iš tiesų tai gali paveikti!:) O dar ta žiema….sėdėjimas daugiau namie…nieko gero nedavė:)))

  47. Alina parašė:

    Praktikuojant joga tikrai labai įdomu būtų išbandyti ir šią jogos alernatyvą 🙂 Labai noriu !

  48. vitalija parašė:

    MYLIU JOGA,karstai:) jei rimtai,labai patinka joga,isbandziau ivairiausias rusis,isskyrus karsta

  49. Laura parašė:

    Nesu bandžiusi net paprastos jogos, o kadangi turiu problemu su nugara – labai norėčiau sužinoti kas čia per gėris 🙂

  50. Sigita parašė:

    Joga bandžiau gal tik porą kartų. Ko tik nebandžiau iš tikrųjų. Bet kodėl norėčiau pabandyti karštą jogą? Taip, daug apie ją rašo ir pan. Mane tai labiausiai traukia noras pajusti tą nerealią būseną po treniruotės. Nes aš taip įsivaizduoju, kad po treniruotės jautiesi toks „grynas“, toks tyras, koks tik gali būti savam kūne. O šito jausmo jau gerokai pasiilgau 🙂

  51. Živilė parašė:

    Nes vasarą išteku ir reikia ruoštis:))

  52. Gabija parašė:

    Jogos ir tuo labiau karštos dar nesu bandžiusi. Karštį labai mėgstu, todėl labai norėčiau išbandyti ir jogą. 🙂

  53. Neringa parašė:

    Man reikia karštos jogos pamokos, nes noriu atgauti savo vidinį pasitikėjimą, noriu vėl jaustis moterimi, nes kai paliko ilgametis draugas, jaučiuosi išsisėmus ir nepasitikiu jau nei vienu vyru!!!

  54. Neringa parašė:

    Šiuo metu rašau magitrinį darbą – vakarais po darbo, savaitgaliais, kartais.. artėjant terminui tikriausiai ir naktimis teks pasėdėti. Tad labai norėčiau pabandyti šią jogą. Kas žino – gal tiks ir patiks, padės atsipalaiduot ir dar geriau į darbus koncentruotis 🙂

  55. Eglė parašė:

    Man reikia, nes aš turiu savo jogos kilimėlį ir netgi jogos rūbus, o jos taip ir nelankau 🙂

  56. jurgita parašė:

    Oi kaip noreciau isbandyti! Tektu atvaziuot net is Kauno. Esu apie ja labai daug girdejusi is vienos treneres, kuri vis taip ir neatidare studijos..

  57. lina parašė:

    reikia, nes: žingeidu, smalsu, įdomu, traukia, vilioja, norisi, nedrasu, jautru, šaunu, suteiktų impulsą, skatintų

  58. Lina parašė:

    Jogos dar neradau laiko išbandyt, karštį atrodo kūnas toleravo tik nėštumų metu, bet įdomu būtų pakankamai man ekstremalių pojūčių pajaust, ir gal net atrast savo harmonijos kelią tarp kūno ir sielos. 🙂 O gal ir prie karščio priprasčiau kaip prie malonaus pojučio, o ne kaip neišvengiamo.

  59. Rūta parašė:

    Pirmą kartą apie tokią jogą išgirdau ir manau net prisiversiu per visą miestą nuvažiuot, kad išbandyti, kadangi dievinu karštį manau man turėtų tikti.

  60. Natalija parašė:

    Karšta joga – kažkas naujo.
    Būtų idomu išbandyti, jogą esu bandžiusi ir man patiko, bet karštyje daryti asanas manau labai jau sunku būtų, Kaip sakant „nepabandžius nesužinosi“

  61. Jurga parašė:

    Tikslai pasiekti, o naujų nėra… Stoviu vietoj ir dairausi naujo kelio. Reikia naujo impulso, naujo vėjo. Reikia…

  62. Ines parašė:

    Labai norėčiau!Nes prieš svarbiausią ir didžiausią savo gyvenimo šventę-vestuves, norėčiau atgauti jėgas, atstatyti vidinę pusiausvyrą ir harmoniją, susikaupti ties svarbiausiais dalykais ir nusiraminti…

  63. Daiva parašė:

    Nes esu baisi šalčmirė: kai kiti išsirengia iki trumpų rankovių, aš rengiuosi antrą megztuką. Todėl žodžiai „karšta joga“ vilioja kaip „saldainis“ mano dukrą. O prie šilumos pridėjus kitus jogos privalumus, norisi dar labiau.

  64. Sandra parašė:

    Labai norėčiau išbandyti! Galbūt tai įneštu į mano gyvenimą džiaugsmo ir optimizmo, kurio pastaruoju metu labai sunku surasti, tai kas pradžiugintų, suteiktų jėgų…

  65. Viktorija parašė:

    Mėgstu šilumą ir sportą, tad norėčiau išbandyti karštą jogą!

  66. Agnė M. parašė:

    Šį pavasarį pradėjau aktyviai sportuoti – du kartus per savaitę lankau šokių pamokas, dar keletą kartų pabėgioju ar pasivažinėju dviračiu, o raumenis stangrinu darydama pilateso pratimus su mokytoja iš youtube. Jos pamokose kartais pasitaiko ir jogos elementų ir man kartais baisu, kad pratimus darau ne taip, kaip reikėtų. Žmonės kalba, kad taip gali labiau pakenkti negu padėti… Tad į karštos jogos užsiėmimą norėčiau ne tik dėl šilumos (kurios man niekada nebūna per daug), bet ir tam, kad pagaliau suprasčiau, ar visus pratimus darau teisingai. O gal ir naujas mėgstamas treniruotes atrasčiau? Kas čia žino… 🙂

  67. Kornelija parašė:

    Mano gyvenime papūtė permainų vėjas… o gal tiksliau uraganas… Reikia vėl atrasti džiaugsmą, meilę sau ir harmoniją. Karšta joga manau kaip tik pagelbėtų tai padaryti 🙂

  68. Justina parašė:

    Šiuo metu aktyviai ieškau sau tinkamos sporto rūšies, nes matau jau apsileidau, ėmė kauptis šonuose vis9okie nereikalingi balastai. Mėginau pilatesą, kalanetiką, bėgiojimą ir dabar va labai norėčiau išmėginti šį stebuklą apie kurį sklando legendos 🙂

  69. Roberta parašė:

    LABAI LABAI NORIU! 🙂

    Ši joga kaip tik man, nes:

    1. Prakaituoju net ir ne prie 38, tai nebus jokio vargo dar labiau paprakaituoti!
    2. Dar nuo mokyklos laikų pamėgau daryti tiltelį!
    3. Privalau valyti savo organizmą nuo susikaupusių druskų bei tvarkyti braškančius sąnarius!

    🙂

  70. Ugnė parašė:

    Nes aš supermama! Atėjo laikas pakaitinti kraują 😉

  71. Laura parašė:

    Norėčiau išbandyti būtent šijogos rūšį dėl vienos, bet labai svarbios priežasties

    • Laura parašė:

      Norėčiau išbandyti būtent šią jogos rūšį dėl vienos, bet labai svarbios priežasties – noriu rasti būdą kaip išvalyti mintis ir susitelkti į save streso metu. Tikiu, jog jokia kita sporto rūšis nebus tokia efektyvi ir naudinga.

  72. Vilma parašė:

    Po ligu ligeliu reik susiimti save i rankas ir daugiau nebesirgti. Nes sergant viena svajone pasveikti o dabar ju daug, o viena isbandyti karsta joga 😉

  73. Sabina parašė:

    Sveiki. Esu laiminga 4 vaikučių mama, tik nerealiai pervargusi. Prieš metus praradau vieną brangiausių žmonių – mamą. Žinoma, turiu 4 džiaugsmus, jie gi irgi brangiausi už visa pasaulyje man. Tik „stogas“ važiuoja, nuotaika irgi būna ne kokia. Sakykite, joga (iš esmės) ar pagelbėtų? Skaičius esu, tik nežinia, tikėti ar ne, kad stebuklus daro? 🙂

    • Jurate is Agni parašė:

      Sveiki Sabina,
      uzuojauta del brangaus zmogaus. O del „stogo“ vaziavimo suprantu Jus, stai tam ir reikalinga tokia terapija, kaip karsta joga. Jos metu apie nieka kita negalima galvoti, tik apie teisinga kvepavima. Pilna koncentracija i save, sito deka Jus turite ramesni prota ir gera nuotaika, nesnekant apie stiprejanti kuna:)

  74. Eivina parašė:

    Noriu padaryti staigmeną ir padovanoti mamai, pagyvintų jos rutiną 🙂

  75. Aidana parašė:

    Noriu! Nes visuomet susigėstu kuomet sportuojant kakta varva prakaitas o žandukuose šviečia nekuklus raudonis. Bet čia juk karšta joga, vadinasi visi būsim laimingi šlapi raudonžandžiai!

  76. Laura parašė:

    Turiu laimėti pakvietimą, pabandyti ir „užkibti“ :), kad norėtųsi vėl ir vėl 🙂

  77. Donata parašė:

    Nes noriu išbandyti. Naujovės veža:)

  78. Živilė parašė:

    Sveiki. Pries keletą metų teko susipažinti su joga, teisa – šaltąja… 🙂 Į užsiėmimus paskatino eiti sveikatos problemos (nugaros skausmai). Pamenu tik viena – negalėjau patikėti kaip vien kvėpavimo ir tempimo pratimai taip išjudina raumenis – aš pradėjau juos jausti! Tiesą pasakius jogos treniruotėje buvau jau seniai… laimėtas kvietimas būtų puikus postūmis atnaujinti pažintį, o gal tiksliau sakyti susipažinti su dar nepatirta karštąja jos puse 🙂

  79. Monika parašė:

    Noriu!
    Esu medicinos studentė, kurios gyvenimo tempai beprotiški, o karšta joga, viliuosi, padėtų bent kelioms valandoms atitrūkti nuo kasdienybės, pailsėti ir pasirūpinti ne aplinkiniu pasauliu, o truputuka laiko skirti sau. Juk taip gera sustoti minutėlę ir pasvajoti… Karšta joga pasirodė būtent ta, mano svajonių vieta, kur galima patirti kažką nauja ir neįtikėtinai malonaus (o ir nereikalingų kilogramų gausiai prisikaupė per tuos sėdėjimo prie knygų metus).
    O gal tai net būtų būtent tą vieta, kuri leistų iš tiesų nuoširdžiai pamilti sportą… (tai mano planuose jau laaabai seniai, tik vis nepavyksta atrasti, kas prie mano širdelės limpa iš tiesų)

  80. Agnė parašė:

    Sveiki, norėčiau gauti kvietimą, nes niekada net nebuvau girdėjusi apie karštą jogą, o į paprastą taip ir neprisiruošiau nueiti, nors domiuosi ir norėčiau išbandyti,bet vis pritrūksta drąsos, ryžto ar dar kažko… 🙂

  81. Vilma parašė:

    po karštų darbo dienų 🙂 būtų šaunu išprakaituoti, ir vėl išeiti su šviežiomis, šviesiomis mintimis ir “ nauju kūnu“.Pavasaris juk, viskas bunda, norisi ir kūną , mintis teisingai sušildyti kuo nors nauju, netikėtu.O gal pavyktų prisijaukinti ir turėti kaip šaunią naują draugę, šią jogos rūšį.

  82. Žydrė parašė:

    …negaliu patikėti, kad gali būti jogos užsiėmimai Lietuvoje kai nereikia net vilnonių kojnių, kai nešala kojos? Labai norėčiau tuo įsitikinti, koks tai pojūtis kai kūnas gali atsipalaiduoti šilumoje.Nejaugi galime ir mes nešalti?

  83. Agne parašė:

    Sveiki, noretųsi išbandyt „ant savęs“ ar tikrai šonai karštyje tirpsta taip pat kaip spirgiai keptuvėje 😀

  84. Sandra parašė:

    Nes, visai neseniai ieškojau, kas karštąją jogą veda Lietuvoje ir tada dar nieko nebuvo, todėl, šis straipsnis kaip minčių vejamas siūlas, šast ir pasiūlymas:)
    Nenoriu paskęsti streso ir darbo sukūry, labai norėčiau išbandyti, pagelbėkit:)

  85. Ramunė parašė:

    nes išbandyčiau ar kar6ta joga tikrai yra karšta joga!

  86. Justina parašė:

    Su joga susipažinau šiais metais – drauge privertė nueiti ir visai patiko!

    Karšta joga būtų kažkas naujo ir įkvėpiančio. Mielai išbandyčiau su Jūsų kvietimu!

  87. Kristina parašė:

    Be galo butu smagu isbandyti karstaja joga. Man asmeniskai joga t.y kokybiskas laikas sau, kurio siuo metu taip truksta. Vis begi, leki, skubi darbas darba veja. Darbas namai vaikai. :)))

  88. Vilija parašė:

    Niekaip neprisiruošiu ateiti į jogos pamokas, o jau taip ilgai svajoju…manau, kad karšta joga man būtų super pradžia 😉

  89. Oksana parašė:

    Išties, nedaug domėjausi joga, tik mokykloje porą metų bandžiau praktikuoti, trukdavo kantrybė, budavo gėda, kad nesugebu paliest net pirštų galiukų pasilenkusi, kai tuo tarpu kitos merginos galvą tarp kelių pasidėdavo… 😀 tad užmečiau šį reikalą išvažiavusi studijuoti, bandžiau propaguot kalanetiką ir pilatesą, smagu, bet taip neatpalaiduodavo. Todėl būtų labai įdomu pamėginti šią rūšį, nes nemėgstu šalčio ir visokiose sporto salėse man būna per šalta jei mažiau judu :))

    todėl tikrai norėčiau pamėginti tokią jogą, kuri jus sužavėjo ir pavertė tikra jogos mylėtoja 🙂

  90. Jūratė parašė:

    Sveiki,
    Labai norėčiau išbandyti karštąją jogą tam, kad mano juosmens dalyje esantis nepakeliamas skausmas išnyktų.
    Labai greitai manau pas Jus apsilankysiu 🙂
    Ačiū Beatai už pasidalintą informaciją 🙂

    Gražaus visiems vakaro.

  91. Julė parašė:

    Pastarieji metai man – tikri pasikeitimų metai, turbūt stipriausi per visą gyvenimą (nors ir stengiuosi nehiperbolizuoti :)). Ir būtent šįmet supratau, koks svarbus ir malonus yra atradimo džiaugsmas!

    Norėčiau išbandyt karštą jogą, nes… Nuo pat to laiko, kai apie ją išgirdau, maniau, kad man netiktų: sunkiai pakeliu karštį. Tad nors ir smalsu buvo išbandyti, gyvenant užsienyje; vis kartodavau sau – „ne, tau negalima… nepavyks, nepatiks…“ O tikriausiai žinote, kaip smagu tokius susikurtus mitus griauti 🙂

    Be to, vakar tėtis visai netikėtai pasakė: „Žinai, o mūsų pastate atsidarė kažkokia karštos jogos studija… Girdėjusi tu, kas čia per dalykas?“ Pagalvojau, na, tikrai ŽENKLAS – iš įvairiausių pusių ateina ta pati informacija!

  92. Reda parašė:

    Labai labai norėčiau 🙂 ir reikia, nes kaip tik dabar man trūksta fizinės ir dvasinės pusiausvyros.

  93. Rasa parašė:

    Mėgstu naujus dalykus. Noriu išbandyti karštą jogą (normalia joga užsiimu, mėgėjiškai/neelitiškai, t.y. lankau ją sporto klube, dabar – po metų pertraukos vėl pradėjau).
    Apie karštą jogą skaičiau pernai, MOTERS žurnale, pagalvojau…“hmm“. Paskui apie karštą jogą daug kalbėjo iš Australijos grįžusi žurnalistė.. Buvo dar vienas „hmm“..
    O šį įrašą radau, nes ieškojau paveiksliuko su raktažodžiais „skauda pirštukas papūsti“ – draugeipaguodiminio. Užsikabinau perskaityti, ir net iki reto dalyko – komentavimo atėjau.

    NORIU pabandyti 🙂

    Ateisiu, beje, ir mokamai, bet gal ne taip greitai – gali bepakvietimis pavasaris sutrukdyti.

  94. Egle parašė:

    Aš praktikuoju 3 metus karštą jogą, reiktų eit su mintim, kad tai visų pirma NE FIGŪROS taisymas, o SVEIKATOS GERINIMAS . Tam reikia ne tik jėgų, bet ir valios, susikaupimo 90min atlikti 26 pozas po 2 kartus. Nusiteikit ,kad susilaikyt nuo maisto reiktu 2 val prieš pamoką, o veliau teks ir maisto racioną pakeist, nes pratimų metu taip suaktyvėja pilvo darbas, riebesnis kepsniukas duos žinoti apie save, nors ir buvo patiektas prieš 5 val iki pamokos.. Norint pasiekt rezultatų reikia lankytis tris kart savaitėj,

  95. Dalia parašė:

    Uždaryta jau.

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.