Beatos virtuvė
Beatos žuvies pyragas iš TV laidos

Žuvies pyragas užkeptas bulvių koše (receptas iš laidos)

(14)
Reikės:
  • Pyragui:
  • 300 g šviežios lašišos filė
  • 50-100 g šaltai rūkytos lašišos filė
  • 300 g šaldyto heko filė
  • 2-3 saliero kotų
  • 1 morkos
  • 1-2 svogūnų
  • ryšulėlio petražolių
  • ryšulėlio krapų
  • sviesto ir saulėgrąžų aliejaus kepimui
  • druskos, pipirų, džiovintų čiobrelių
  • 1 šaukšto sviesto
  • 1 šaukšto miltų
  • 150 -200 ml pieno
  • Košei:
  • 5- 6 bulvių priklauso nuo dydžio ir alkanumo
  • druskos
  • 100 ml grietinėlės

 

 

  1. Iš pradžių – pasiruoškite bulvių košę: nulupame bei pasūdytame vandenyje išverdame bulves. Išvirtas bulves nukošiame, užpilame grietinėle ir sugrūdame grūstuve.
  2. Nulupame ir supjaustome svogūną bei morką. Taip pat gabaliukais sukapojame ir saliero kotus.
  3. Į keptuvę pilame šlakelį saulėgrąžų ar rapsų aliejaus, dedame šaukšto sviestą. Kai jis išsilydo – suverčiame supajustytus svogūnus, morkas, juos pakepiname kol šiek tiek suminkštės. Tada suberiame pjaustytus salieto kotus ir dar šiek tiek patroškiname.
  4. Į keptuvę su daržovėmis dedame stambiais gabalais supjaustytą šviežios lašišos filė bei šaldyto heko filė. Viską paskaniname druska, pipirais, džiovintais čiobreliais ir įliejame pieno tiek, kad iki pusės apsemtų keptuvės turinį. Padidiname ugnį ir troškiname apie 5 minutes.
  5. Pasiruošiame kepimo indą ir į jį dedame iš keptuvės patroškintą žuvį. Padažą paliekame keptuvėje.
  6. Dubenėlyje sutriname šaukštą kambario temperatūros sviesto su šaukštu miltų – taip su sviestu išsukti miltai nesulips į gumuliukus- ir sudedame į keptuvėje likusį padažą. Padažą maišant pakaitiname kol jis ims tirštėti. Nukeliame indą nuo kaitlentės, įpilame dar kelis šaukštus grietinėlės.
  7. Susmulkiname krapus ir petražoles bei suberiame juos į paruoštą padažą keptuvėje. Išmaišome.
  8. Ant kepimo inde sudėtos žuvies, klojame rūkytos lašišos riekeles ir viską dosniai apipilame paruoštu padažu.
  9. Ant žuvies kepimo inde paskleidžiame storą sluoksnį bulvių košės, palyginame šaukštu ir pašauname į 190 laipsnių orakaitę pusvalandžiui.
  10. Pyragą skaniausia valgyti su virtais žirneliais ar kitomis troškintomis daržovėmis.

Dalinkis:
Komentarai (14)
Komentarai
  1. Rasa sako:

    atrodo ir skamba labai skaniai

  2. Pyrago receptas is 25 d. laidos sako:

    sveika, Beata, o gal galėtumei įdėti vakar laidoje kepto pyrago receptą?
    ačiū

  3. Daiva sako:

    Siandien darysiu sita patiekala,tikiuosi bus super taip kaip atrodo)aciu

  4. renata sako:

    Ka tik pasigaminau si nuostabu pyraga skonis nuostabus, aciu Jums, Beata, uz nuostabu recepta :)

  5. iksiukas sako:

    siandien gaminau pietums,galiu pasakyti kad man ir vyrui patiko,ypač kada košė apskrunda ,įmantriai paprastas patiekalas,manau kad drąsiai galima pasiūlyti svečiams,tik daryciau atskiruose kepimo indeliuose,ačiū BEATA, už įgyvendinamus patiekalus

  6. RIMA sako:

    aciu BETAI uz si recepta,labai skanu ir kazkas naujo gyvenantiems Anglijoje:)

  7. Nieko naujo;-) sako:

    O kas cia naujo gyvenantiems Anglijoj? Kiekvienam pube, parduotuvej gali nusipirkt sita pyraga.

  8. Ingrida sako:

    Labai, labai skanus pyragas… zuvis kitaip… super, dekui:)

  9. ingrida sako:

    labuka,kepiau vakar zuvies pyraga,ir draugu pasikvieciau,gavosi super,nerealiai skaniai :) aciu Beatai uz recepta:)

  10. Delfe sako:

    Nerealiai gardu! siandien pietums gaminau, visa seimyna labai isgyre :) kita karta dar daugiau bulviu koses deciau, nes kai apskrunda, tai suuuper ;) aciu uz recepta

  11. Renata sako:

    Puikus receptas, dabar kiekviena savaitgali gaminame! Aciu!

  12. akvile sako:

    Gavosi puikiai, skonis super, padazas nuostabus. Valgom su zirneliais ir baltu vynu:) niam. ACIU!

  13. inga sako:

    Ar butina deti salieru kotu? As ju nelabai megstu, ar galima juos pakeisti, ar ju nesijaucia pyrage? Aciu

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.