Prisimenate „Kviečiu į svečius“? Rudenį, kai organizavom jau antrus metus, sugalvojau receptų su Vilkyškių sūriais, ir vienas kažkaip ėmė ir praslydo… O štai čia prašau, atradau ir su malonumu pasidalinsiu. Žinote, man rodos, visi kartais mėgstam taip pagamintą maistą, toks, žinote, jis jaukus ir naminis. Svarbu tik neperkepti, o džiūvėsėlius palinksmina ir skonį paryškina bei praskaidrina kietas fermentinis sūris, sumaišytas su džiūvėsėliais. Tai va prašau, ūkiškas jums receptas, juk dar žiema :))
Kas gi nemėgsta gerai iškepto, traškia luobele pasidengusio kepsnio? Man tai iškart primena vaikystę. Šiame variante viskas labai paprasta, tik vištienai papildomo gardumo suteikia puskietis fermentinis sūris „Žalgiris”, į kurį padažome kepsnį ir dar juo pabarstom. Na, o gaivumo ir spalvos skolina vyšniniai pomidorai ir bazilikas, kuriuos sukrauname ant kepsnio viršaus ir baigiam kepti orkaitėje. Valgyti siūlyčiau su karštomis daržovėmis, pvz. špinatais keptuvėje suvytintais su šiek tiek sviesto, lengvai troškintomis morkomis su cukinijų gabaliukais ar brokoliu. Turbūt ir sakyti nereikia, kad kartais prie tokio reikalo užsinorėsite ir bulvių košės… Jei norėsis, taip ir darykite. Mano viena draugė pamačiusi nuotrauką sukritikavo, sakė, –„nu klausyk kaip kokioj pakelės užeigoj…“, ha ha ha, nusijuokiau aš, bet juk ir tokių reikia??? Argi ne taip?
Kiek asmenų pamaitinsite – 2 ar 4 – priklausys nuo valgytojų. Iš vienos krūtinėlės padarysite du moteriškus kepsnelius arba vieną rimtą vyrišką.
Kaip paruošti:
Noreciau paklausti, o kokiu kitu suriu galima pakeisti Zalgri (gyvenant uzsienyje, deja, tokio nera..) ir ar kepant ant keptuves reikia daug aliejaus pilti?
Labai aciu
Tai lietuviškas sūris, jei neklystu kietasis, siaip skanus, bet iš kitos pusės tai skonio reikalas 🙂
Kaip užsinorėjo šio kepsniuko… Tai čia dar sūrio plutelė gaunas? Skaniai labai atrodo. Manyčiau, kad nebūtinas „Žalgirio“ sūris, ar jis suteikia išskirtinio skonio?
Jaučiu, neužteks man kepinių knygos, reikės iš blogo receptų knygą pasidaryt 🙂
Ruošiau pietums. Sulaukiau komentarų, kad gaminu kaip restorane.
Nieko tokio, jei paruosti, tik dar nekepti kepsniukai pastoves valandele? 🙂
puikus kepsnys, visiems namiškiams patiko, tik sūrį naudojau įprastą
Dėl kokių priežasčių kepant keptuvėje nukrenta plutelė nuo kepsnio?
tikrai tinkantis pavadinimas :)))
Beata, aciu uz nuostabu recepta, sita skanu kepsni rekomenduojame visiems:)
Puikus kepsnys. Viršūnėlė traški, o vidus sultingas. Paprasta ir greita. AČIŪ UŽ PUIKIAS IDĖJAS.
Isbandyta! Skonis nuostabus tiesiog tirpsta burnoje! Ir paruosiame gan greitai 😉
Ačiū už puikų receptą, skonis nuostabus, o ir pagaminti užtrukau vos pusvalandį! 🙂
Draugauju su olandu, ir, kiek man žinoma,Olandijoje tokių kepsių negamina, tad kai pagaminau pirmą kartą buvo lanai patenkintas.. ir įtraukė į savo mėgstamiausių patiekalų sarašą. Ačiū 🙂
Labas vakaras Beata. Norejau pasiteirauti, cia kalbama apie dvi krutineles, ar apie dvi krutineles puses?
apie 2 krutineles, kad jas perpjauti butu galima
ar turi vistiena iskepti keptuveje ir kiek laiko? ar tik is isores paskrusti? ar orkaiteje? kaip supratau tik 7 min?
Paprastas ir greitas patiekalas.. 🙂 As tik pomidoru nededu ir daug surio prikraunu, nepagailiu baziliko ir gerai apskrudinu.. Gaunas tiesiog pasaka, tirpsta burnoj 🙂
Ar nieko tokio, jei kepsniukus apkepčiau iš vakaro, o tik po kokių 12val šaučiau į orkaitę? Laukiu daug svečių ir tik dieną prieš turiu laiko pasiruošimui… Ar galima tokiu pat būdų paruošti žuvį? Ir kokia tai žuvis galėtų būti? Ačiū 🙂
Labai skaniai pavyko 🙂 Ačiū už puikų receptą 🙂 Vietoj žalgiro sūrio naudojau rokiškio rūkytą ir kepiau daug mažų kepsniukų 🙂 Buvo labai skanu
gaminau vakar vyrui savo, apsilaizem pirstus kaip skanu! papasakojau mamai, tai ryt vaziuoju vakare pas ja i svecius jau gamint situ kepsneliu :)) aciu Beata!
Pasakykit prasau kokius dziuveselius geriau naudoti.As nusipirkau „Alvo“ tokie geltonI barstiniai.Ar jie tinka? 🙂
Kiek komentarų… Vien dėl to tikriausiai, kad Beata ruošė ir vietoj paprasto sūrio dėjo Žalgirį 🙂 jau seniai šitaip kepu ir pilnas internetas tokių receptų. Biškelį perspaudžiat 🙂
Kiek pagal si recepta gaminu tiek gaunasi idealiai 🙂 paprastai, greitai ir skaniai.
Šiandien pietums išmėginai šį receptą ir nenusivyliau. Greitai kepsnys garavo ant stalo, o svarbiausia buvo labai gardu. Tik aš kaip grybų mėgėja paįvairinai ir ant viršaus pripjausčiau pievagrybių ir gavosi puikūs pietūs! 🙂
Tikrai skanu file dariau storesnius,nepjoviau per puse,super
Aš šiandien šį nuostabų patiekalą iškepiau draugei vakarienei po darbo, gimtadienio proga, tai net tirpo prie stalo. Galima taip pat lengvai improvizuoti su šiuo patiekalu. Suris tinka bet koks, kuri galima kaitinti (dėl kvapo) parmezanas tam gerai tinka, nes ištirpęs neskleidžia stipraus kvapo. Priedui visai gerai gavosi su keptuvei pakepintom ir siektiek patušintom nevirtom daržovem. Tikrai rekomenduoju, greitas ir labai skanus patiekalas!
Išmėginau šitą receptą ir likau maloniai nustebinta. Pavyko kuo puikiausiai. Ir draugas liko labai patenkintas, sakė pavalgė kaip bare, kas prilygsta didžiuliam komplimentui. 🙂
Labai labai skanu 🙂 dėjau paprasta fermentini sūrį, ir neturėjau kario, tai įdėjau ciberzoles ir cinamono. Persivalgiau 😀
O šį receptą galima pritaikyti kitai mėsai, pvz. gaminant kepsnius iš kiaulienos nugarinės?
Puikus receptas!Labai skanu ir greita!Tik kieto surio neturėjau tai pakeičiau į edamo tarkuotą ;)Rekomenduoju!
Ką tik šviežiai iškeptas sūrio pyragas. Atrodo pasakiškai,o skonis neišpasakytas. Aciu jums labai ❤️
Labai patiko, o kepiau be kario ir su paprastu sūriu.
Kartosiu tikrai 🙂
Nuostabus patiekalas , 10 balų
Kas per sūris?:) Kažkaip niekada negirdėjau….kuo jis skiriasi nuo fermentinio?