8241
Beatos virtuvė

Vegetariška lazanija

(26)

Saldžių bulvių būtina čia dėti ir, jei reikėtų jų neradus kažkuo keisti, tai pirmiausia bandyčiau moliūgą, arba – ką jau padarysi – morkas…

Reikės:
  • Daržovių troškiniui:
  • 2 svogūnų
  • 3 skiltelių česnako
  • 1 saliero stiebo
  • 1 indelio pomidorų padažo
  • 2 marinuotų agurkėlių
  • 2 saldžių bulvių
  • 1 šaukštelio džiovinto arba šviežio baziliko
  • 1 šaukštelio džiovintų raudonėlių (oregano)
  • 10 šampinjonų
  • 1 šaukšto koncentruotos pomidorų piurė
  • 1 šaukšto balzamiko acto
  • alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų
  • Baltam padažui (Bešamelis):
  • 25 g sviesto
  • 30 g miltų (kupinas šaukštas)
  • 250 ml pieno
  • muskato riešuto
  • druskos
  • Papildomai:
  • Grūdėtos varškės
  • Parmezano
  • špinatų daug (jei yra)
  • lazanijos lakštų

 

Kaip paruošti:
1. Pirmiausia pasigaminame daržoves. Aliejuje pakepiname smulkintus svogūnus. Po to dedame česnaką. Palaukiame kol pasklis kvapas, jokiu būdu nesudeginame.
2. Tada dedame smulkintą saliero kotą, pakepiname.
3. Dabar atėjo grybų eilė. Supjaustome – ir į puodą kepintis.
4. Saldžias bulves nulupame ir supjaustome kvadratėliais. Dedame kartu į puodą.
5. Kaip įmanoma smulkiau susmulkiname marinuotus agurkėlius ir dedame prie kitų daržovių.
6. Dabar sudedame prieskonius, žoleles, pomidorų piurė, druską ir pomidorus, konservuotus savo sultyse. Dabar viską pamaišome ir ant nedidelės ugnelės paliekame troškintis kokias 45 minutes, kol bulvės suminkštės.
7. Kai jau viskas minkšta ir skanu, dar įdedame pagardinimui šaukštą balzamiko acto.
8. Kol daržovės troškinasi, pasiruošiame baltą padažą. Sviestą ištirpiname nedideliame puodelyje, į sviestą beriame miltus, pasidaro košė, tada supilame pieną ir maišome, kol sušils, užvirs ir sutirštės, beliko pagardinti druskele ir muskato riešuto keletu tarkių.
9. Dabar pasiruošiame špinatus, jei juos dėsime. Užverdame vandens, pilame ant špinatų, kurie sudėti sietelyje. Juos nuplikome, kad pastarieji suvystų. Tada juos nugręžiame. Kitas būdas: dedame juos į keptuvę ir kelias minutes pakepiname ant keptuvės ar puode, kol suvys. Vėlgi išbėgusio skysčio atsikratome…
10. Dedame viską į krūvą.
11. Pasiruošiame indą, kuriame darysime lazaniją.
12. Dedame porą šaukštų daržovių troškinio, išlyginame, ant viršaus tiesiame nevirtus lazanijos lakštus. 13. Tada lazanijos lakštus patepame bešameliu, pabarstome tarkuotu parmezanu ir vėl dedame daržoves.
14. Kai jau padaryta pora sluoksnių daržovių, padarome vieną špinatų ir grūdėtos varškės sluoksnį.
15. Ant lakštų patepame bešameliu, tada sudėliojame nuvytusius špinatus ir keletą šaukštų grūdėtos varškės – uždengiame lazanijos lakštais ir viską pabaigiame vėl daržovių sluoksniu. O jau pats viršus turėtų užsibaigti bešameliu, na, bent jau aš taip darau…
16. Kepti viską apie 50 minučių 180-190 C orkaitėje.

Skanių bemėsių pirmadienių.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (21 balsai, vidurkis: 4,43 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (26)
Komentarai
  1. vegetariska lazanija parašė:

    Norejau paklausti:ar saldyti spinatai siuo atveju tiktu?

  2. Ugnė parašė:

    nuostabu! gaminau prieš porą dienų labai patiko, katik vėl pašoviau šį kepinį į orkaitę tik, kad namie lakštų neturėjau, tai viską į canellone vamzdelius sukišau susluoksniavau su bešameliu ir likusiu skysčiu apipyliau. Manau, bus taip pat skanu. Labai ačiū už receptą:)

  3. Puikus receptas parašė:

    Dėkui už puikų receptą 🙂 Šeimyna įsimylejo šią lazaniją, mums ji skanesnė nei mėsiška 🙂 Tik aš vietoj grūdėtosios varškės naudoju ricotta sūrį, man skaniau :))

  4. Skanu parašė:

    Ačiū, Beata! Tikrai labai skanu. Ir mano šeimai labiau patiko nei mėsiška, nors yra tikri mėsėdžiai, ir turėjau įtarimų, kad teks vienai valgyti vegetarišką… O dėl paskutinio gabalėlio buvo paskelbtas konkursas:)))

  5. Pomidorai parašė:

    Turiu klausimą, kuo skiriasi pomidorų tyrė, piurė, ir pasta?

    Dėkavoju už atsakymą :)))

  6. Pomidorai parašė:

    Ačiū už atsakymą.
    Dabar žinosiu, kitą kartą pirksiu tuomet pomidorų pastą, nes jos yra mažesni įpakavimai.
    bet aš nusipirkau http://ak.buy.com/PI/0/350/224478178.jpg. :/ Ir kaip matau dabar viso to gėrio reikės tik šaukšto
    gal galite patarti, kaip galėčiau ją greitai suvartoti?
    yra Jūsų lazanijos receptas su mėsa.. ar man išeitų kas nors jeigu aš dėčiau šią pomidorų piurė vietoje koncervuotų pomidorų?

    Iš anksto dėkoju už atsakymą

  7. Pomidorai parašė:

    Dabar žinosiu, kitą kartą pirksiu tuomet pomidorų pastą, nes jos yra mažesni įpakavimai.
    bet aš nusipirkau http://ak.buy.com/PI/0/350/224478178.jpg. :/ Ir kaip matau dabar viso to gėrio reikės tik šaukšto
    gal galite patarti, kaip galėčiau ją greitai suvartoti?
    yra Jūsų lazanijos receptas su mėsa.. ar man išeitų kas nors jeigu aš dėčiau šią pomidorų piurė vietoje koncervuotų pomidorų?

    Iš anksto dėkoju už atsakymą

  8. giedre parašė:

    Receptas butu puikus ir man, bet labai nemegstu tu konservuotu pomidoru (isvis pomidoru nemegstu labai.. pastas, kecupus dar toleruoju:) Visada juos isrankioju ir palieku.
    Kuom galeciau juo pakeisti? Gal tiesiog ju visai nedeti, o skysciui vandens pilt? :/

  9. Ana parašė:

    Neįtikėtinai skanu! Galėčiau gaminti ir gaminti, jei nebūtų šiame puslapyje tiek daug receptu, kuriuos norisi išbandyti 🙂

  10. Ieva parašė:

    Super skani, isbandziau, 10 balu!!! Vienintelis trukumas – kad reikia nemazai pasiterlioti, prisiruosti tokia pagaminti… 🙂 Bet verta!

  11. Vaida parašė:

    Sveiki,
    o saliero stiebo – tai reikia viso saliero stiebų, ar tik vieno kotelio?

  12. Smalsu parašė:

    Sveikutė,
    Norėjau pasiteirauti kokios talpos pomidorų padažo indelis turėtu buti?
    Ruošiuosi ryt gamint tad tikiuosi atsakymo 🙂

  13. Indre parašė:

    Gavaso super! Tik man padazas baltasis gavasi per tirstas, skiedziau vandenuku.

  14. Erika parašė:

    Sveiki,
    norėjau paklausti apie „saldžią“ bulvę 🙂 Čia taip vadinate paprastą lietuvišką bulvę ar čia kažkas kitas? Gaminau Jūsų netikrą zuikį, ten irgi, man atrodo, reikėjo dėti saldžią bulvę, bet aš tradiciškai pagal save krakmolą dėjau, bet čia kaip rašote, kad bulvė būtina, tai reikia jau išsiaiškinti, kokia čia ta bulvė 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Saldžiosiomis bulvėmis mes visi įgudome vadinti batatus, kurie iš tiesų net ne bulvės, tik labai į jas panašūs savo išvaizda, jie yra oranžinės spalvos.

  15. brigge parašė:

    Nesuprantu, kur rasti ta batata(saldzia bulve)???? Iskuiciau visa maxima bet neradau…

  16. Laura parašė:

    Labai neblogai pavyko. Kadangi bulviu negavau, naudojau maziuteli moliuga ir viena morka. Vietoj pomidoru konservuotu – du sviezius ir paprika (kazkaip senokai konservuotu padazam nenaudojam) su pomidoru pasta. Varskes puse metu nemaciau pirkti, tai iskeiciau i rikota 🙁 Ne pati blogiausia alternatyva… Bet is tiesu – labai puikus receptas! Aciu 🙂

  17. Jurgita parašė:

    Super receptas! Siandien gaminau, tik vietoj grudetos varskes dejau paprasta varske, tik sumaisiau su sausu baziliku , druska ir kiausiniu ir zinoma spinatais, tai gavosi labai skaniai. O didziausias komplimentas nuo vyro kad si lazanija netgi skanesne nei su jautiena! darzoves laimi labai retai, aciu uz recepta 🙂

  18. Laura parašė:

    Man kazkaip viskas gavosi saldzios bulves skonio. Tos dvi bulves nustelbe visas kitas darzoves. Gal del to, kad nedejau koncervuotu pomidoru (neuzmaciau sarase, tai ir nenusipirkau) Tikejausi ivairesnio skonio, nes tiek visko prisipjausciau :))

  19. Dalia parašė:

    Isbandziau tik dabar, bet nenusivyliau ne truputelio. Labai geras variantas paivairinti vakarienes meniu.
    ir dar siek tiek pakeiciau spinatu sluoksni. As sumaisiau spinatus su grudeta varske ir papildomai rikotos surio idejau. Ir dejau kelis sluoksnius spinatu idaro, ne viena.
    Super, labai aciu uz puiku recepta! 🙂

  20. mig parašė:

    Labai patiko!
    ypac spinatu ir varskes sluoksnis idejo daug svelnumo:)
    10/10

  21. Asta parašė:

    Įtraukite į ingredientų sąrašą konservuotus pomidorus, nes dabar yra padažas 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.