8241
Beatos virtuvė

Traški žuvies filė su keptomis cukinijomis ir paprikomis

(4)

Greitas ir efektingas žuvies kepimo būdas plius spalvotos ir ryškios daržovės.

Reikės:
  • 2 asmenims reikės:
  • 2 jūros lydekos ar menkės filė (apie 350 g)
  • 1 šaukšto kario miltelių
  • 1/3 šaukštelio aitriųjų maltų pipirų
  • 2 šaukštų smulkių kukurūzų kruopų
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų aliejaus
  • 1 šaukštelio sviesto
  • Druskos, pipirų
  • Garnyrui reikės:
  • 1 raudonosios paprikos ar saldaus pipiro
  • 1 vidutinio dydžio jaunos cukinijos
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 šaukšto balzaminio acto
  • Druskos, pipirų, smulkintų petražolių

 

  1. Pirma pasiruoškite daržoves. Nuskuskite nuo pipiro luobelę (skustukas turi būti aštrus ir pipiras gerai prinokęs, kad nusipjautų plonas sluoksnis) ir supjaustykite jį pagaliukas. Cukiniją supjaustykite kaspinėliais. Keptuvę, pastatę ant ugnies, įpilkite šiek tiek aliejaus ir įdėkite gabalėlį sviesto. Pirmiausia pradėkite kepinti paprikas, tada įdėkite susmulkintą česnako skiltelę, pakaitinkite, bet nesudeginkite ir sudėkite cukinijas. Jas pakepkite 1–2  minutes, supilkite balzaminį actą ir išjunkite ugnį. Tuo pat metu, kol kepsite daržoves, galite ruošti ir žuvį.
  2. Žuvies filė pabarstykite prieskoniais, druska ir pipirais. Kiaušinį lengvai išplakite plokščiame dubenėlyje. Kukurūzų kruopas paskleiskite lėkštėje. Žuvį pamirkykite kiaušinyje iš abiejų pusių ir tada apvoliokite kukurūzų kruopose, nukratykite perteklių ir dėkite į keptuvę. Ugnis turi būti gana intensyvi, kad žuvis gražiai apskrustų. Kepkite keletą minučių ant vienos pusės ir porą minučių ant kitos. Neperkepkite – priklausomai nuo filė storio pasirinkite kepimo laiką, bet geriau neperkepti, nes tada žuvis bus sausa.
  3. Ant lėkštės dėkite daržoves, ant viršaus patupdykite žuvies filė, viską pabarstykite smulkintomis petražolėmis ir šalia dar nepagailėkite citrinos skiltelės.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Kristina parašė:

    Vakar šeimą pradžiuginau laaaaaaaaaabai skania vakariene:) !!!!!
    Svarbiausia, kad- super greitai ir labai skaniai:)! Ačiū:)

  2. Vaida parašė:

    Ačiū ačiū už šį receptą. Žaibiški nuostabūs pietūs. O taip ruoštas daržoves pilnu šaukštu kabino mano trimetis. Rekomenduoju

  3. Gintarė parašė:

    Ką tik išbandžiau. Žuvį tai pabaigiau valgyti be tos traškios plutelės. Pavargau kramtyt 😀 Gal aš kažką ne taip padariau, gal per smarkiai užkepinau, bet man ta pluta labiau kieta nei traški išėjo. Gal per daug į kruopas primirkiau, nes man tikrai daugiau nei du šaukštai jų „suėjo“ 😀
    Bet va daržooooooovės tai vienos skaniausių mano ragautų, nors paparasta kaip 2×2. Tiesa, dar pridėjau poro ir apšlaksčiau citrinos sultimis. Nesuvalgiau, o sulapnojau 😀

  4. Eglė parašė:

    Man kažkodėl žuvis be skonio gavosi, kažka, matyt, ne taip padariau :((

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.