8241
Beatos virtuvė

Svogūnų uogienė

(27)

Tai ne kas kitas, kaip lėtai ištroškinti ir vėliau pasaldinti bei parūgštinti svogūnai. Jie puikiausiai tinka prie sūrio ar šaltos mėsos.

Reikės:
  • 2 baltų svogūnų
  • 2 raudonų svogūnų
  • alyvuogių aliejaus
  • 1 kupino šaukšto tamsaus muskovado cukraus
  • 1 šaukšto balto cukraus
  • 2 šaukštų balzamiko acto
  • 2 šaukštų raudono vyno acto
  • šakelės čiobrelio
  • druskos

Tai ne kas kitas, kaip lėtai ištroškinti ir vėliau pasaldinti bei parūgštinti  svogūnai. Jie puikiausiai tinka prie sūrio ar šaltos mėsos. Svogūnai – pigus ingredientas, brangiausias dalykas čia yra jūsų laikas, kurį turėsite skirti ir, žinoma, ašaros, kurias liesite pjaustydami svogūnus. Tiesa, jie susitroškina taip, kad sumažėja tūris keletą kartų. Taigi, jei norite paruošti daugiau, ieškokite didelio katilo ir padauginkite ingredientus keletą kartų. Iš šito kiekio išeis tik nedideli du indeliai (maždaug 350 ml). Taip pat aš renkuosi „Dansukker“ drėgną rudą Farino cukrų, kuris suteikia tamsios spalvos ir karamelės skonį. Pavyks ir su baltu cukrumi, tik tamsus cukrus daug turtingesnis ir įdomesnis savo skoniu, todėl galbūt verta investuoti į tamsų rudą cukrų.

Kaip paruošti:

  1. Svogūnus supjaustom plonais griežinėliais.
  2. Į puodą pilam aliejaus šaukštą ir dedam svogūnus, lėtai, ant nedidelės ugnelės troškinam apie valandą. (Įmetam čiobrelio šakelę ar žiupsnelį džiovintų čiobrelių.) Svarbu, kad neprisviltų. Puodą geriau laikyti uždengtą, kad jie troškintųsi savo sultyse.
  3. Kai svogūnai jau minkšti, visai sukepę ir net parudavę švelniai, dedam cukrų abiejų rūšių, actą ir tuomet jau leidžiam viskam virti atidengtu dangčiu, kad perteklius drėgmės išgaruotu (apie 10 minučių)  ir viskas sutirštėtų iki klampios uogienės.
  4. Dar įberiam žiupsnelį druskos skoniui subalansuoti.
  5. Tuomet jau dedame į indelius ir sandariai uždarome.

Jei norite, kad viskas gerai laikytųsi, tai indelius perliekite karštu vandeniu arba pakaitinkite orkaitėje (tie, kurie daro uogienes, tikrai žinos, kaip tai padaryti). Kadangi aš nesitikiu, kad ta uogienė bus laikoma metų metus, indelius tik švariai išplaunu ir perlieju karštu vandeniu.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (4 balsai, vidurkis: 4,75 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (27)
Komentarai
  1. Egliūnė parašė:

    super, ačiū, Beata!!! pabandžiau sekmadieni išsivirti svogūnų uogienės bei spanguolių padažo – viskas labai gerai pavyko. Šiandien pat gaminsiu kokį mėsos patiekalą ir pagardinsiu svogūnų uogiene. O spanguolių padažo, ko gero, niekam nedovanosiu – labai jau pačiai patinka. O „fritata“ su varške ir lašiša kepam jau du kart per savaitę. Linkėjimai!!!

  2. lina parašė:

    Labai ačiū , Beata, už šį receptą .Bandžiau kažkada pasigaminti šio padažo pasižiūrėjus į buteliuką, kuriame surašyti ingredientai , pirktą Marks & spencer parduotuvėje , bet nelabai pavyko, matyt kažką ne taip dariau .Kai tave išvydau laidoje gaminant šį padažą, stipriai plojau rankomis ir džiūgavau širdyje. Bėgu pirkt svogūnų ir kuo greičiau prie viryklės :)Nerealus padažiukas !!!

  3. Rasa parašė:

    ar galima naudoti svogunu uogienei farinos cukru, o ne muscovados?

    • aleja parašė:

      zinoma, kad galima naudoti. As naudojau balta cukru ir turejau juodojo sokolado viena gabaleli, tai suskaldziau ir idejau, vietoj karamelinio maskovado cukraus, gavosi super . AS vietoj druskos idejau labai tirsto sojos padazo ir spalva intensyvesne ir skoniui nepamaise, vyras akis is nuostabos ispute kai pasakiau kad cia svogunu uogiene 🙂

  4. M.Ž. parašė:

    O sakykite, Beata, ką daryti, kad uogienė ilgiau išsilaikytų? Ir kiek laiko ji išsilaikys? Iškarto ačiū 🙂

  5. Diana parašė:

    Laaaaaaaaaaaabai skanus padazas!
    oj tikrai gaila dovanoti, jei dar maza jo kieki pasigaminsite :))))

  6. stiklainiai parašė:

    Miela Beata, kur geriausias pasirinkimas stiklo taros. aciu.

  7. Rūtinaldija parašė:

    Didelis ačiū už šį nuostabų receptą. Labiausiai ši uogienė man patinka su kepta mėsa. Kai pirmą kartą tokį patiekalą įdėjau brangiausiajam į darbą- namo jis grįžo alkanas. Visi bendradarbiai išragavo ir indelį išlaižė :). Sekantį kartą dėl šios uogienės su mėsyte mano brngiausiasis gavo pasiūlymų keistis pietumis ar net parduoti 🙂 Šiandien gaminsiu didžiausiame katile, kokį tik turiu, kad visi būtų patenkinti 🙂 O apie stiklainius ir konservavimą nėra nei ką kalbėti. Toks gėris neužsilaiko 🙂

  8. Violeta parašė:

    Aš ne Beata , bet atsakysiu stiklo tara: dailitara.lt ir namudekoras.lt

  9. Aurelija parašė:

    Labas rytas Beata,
    Vakar radau šį receptą ir užsidegiau noru būtinai išbandyti bei norėjau paklausti: ar gali būti, kad tokią uogienę, tačiau tik raudonųjų svogūnų (meniu buvo paminėti tik jie) tik dar su slyvomis, teko skanauti prie šalto mėsos užkandžio? Tiesa, nesu tikra, bet manau kad slyvos buvo naudotos džiovintos 🙂 Ar tai Anglijoje populiari uogienė? nes ragavau būtent ten 🙂

  10. Aurelija parašė:

    Ačiū 🙂

  11. Ieva parašė:

    Labas, Beata, verdu db uogienę, bet man ji netirštėja, kažin kodėl? Naudojau melasos cukrų, gal dėl to?..

  12. Inga parašė:

    o as deka sio recepto igavau priklausomybe kepancio svoguno kvapui su ciobreliu. Kvepia nepakartojamai!!! metai laiko, kolkas nieko skaniau kvepiancio neatradau :):)

  13. kristina parašė:

    Galiu pasakyti fantastiska:)) laukiu kol atves:) bandysiu sukti ant lazdeles su vytintu kumpiu.

  14. Aurosoma parašė:

    Laba diena. Ir as prisiruosiau virti sia nuostabia uogiene. Norejau paklausti ar Melasos cukrus labia skiriasi nuo Maskovado? Sunku rasti sio cukraus. Kuo geriausia keisti Maskovado cukru: rudu, baltu ir sokoladu, melasos…

  15. Aurosoma parašė:

    Išbandžiau. Nežinau ar toks pat skonis su melasos cukrumi. Bet ant duonytės su kumpeliu, labai skanus sumuštinis. Tik balzamiko actas man jaučiasi gana intensyviai. Gal taip ir turi būti. Ačiū. Dabar kepa ilgai kepamas kumpis, o kopūstas laukia troškinimo. Laikiu nesulaukiu rezultato.

  16. aure parašė:

    Sveiki, ir aš norėjau pasiteirauti dėl maskovado cukraus:“Kuo geriausia keisti Maskovado cukru: rudu, baltu ir sokoladu, melasos…“ o galbūt medumi?
    ačiū

  17. Juolė parašė:

    Išbandyta (jau ne kartą). Superinis dalykas. Beata AČIŪ 🙂 nes būtent šito gėrio labai ilgai ieškojau 🙂

  18. goda parašė:

    ragavau labai skanius uzkandukus su svogunu dzemu: bemiele tesla, svogunu dzemo saukstelis, melynasis pelesinis suris ir kriause, bei viskas kepta 😉 man labai patiko 😉

  19. Aurelija parašė:

    Nuotraukoje pavaizduota uogiene atrodo labai grazi, vientisa, o pas mane svoguniukai “neissilyde“, stovi atskirais gabaliukais 🙁 ka dariau ne taip ir ar imanoma isgelbeti dar uogiene? gal per mazai viriau? 🙂

    • Gintarė parašė:

      Tai taip: jei norite, kas būtų vienalytė masė, patį svogūną kepti-troškinti reikia iki maximumo 🙂 Man atvirkščiai labiau patinka, kai dar yra „juostelės“, tai mes valandos tikrai netroškinam 🙂

  20. Toma parašė:

    Na va pabandžiau ir aš:) gavosi superiniai svogūnai:) tik vos vos per rugstu man:)

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.