8241
Beatos virtuvė

Salotos: Morkos, kriaušės, brokoliai ir pikantiškos moliūgų sėklos

(9)

Morkos turbūt yra daugelio dažniausiai vartojama daržovė. Nuostabu tai, kad morką ir vaikai graužia per daug nesiraukydami. Ir man morka visur patinka, ji net paprasčiausiai sutarkuota žaidžia kaip puikiausias traškus priedas. O kas nėra valgęs morkų su obuoliais ir česnakais? Morkų salotų yra įvairiausių, o čia mano vadinamos supermorkų salotos: morkelės, brokoliai ir traškios, saldžios kriaušės bei su prieskoniais kepintos moliūgų sėklos skonio pusiausvyrai. Skonių įvairove žavinti ir labai maistinga mišrainė.

Reikės:
  • 2–3 morkų
  • 1 nedidelio brokolio
  • 2 kietokų kriaušių
  • saujos migdolų riešutų
  • 4 šaukštų gliaudytų moliūgų sėklų
  • 1 šaukštelio alyvuogių aliejaus
  • ½ šaukštelio kario miltelių
  • ½ šaukštelio saldžiųjų arba aitriųjų paprikų miltelių
  • žiupsnelio cinamono
  • druskos
  • Užpilui:
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų obuolių acto arba citrinų sulčių
  • 1 šaukštelio medaus
  • druskos

Gaminame:

  1. Morkas ir kriaušes sutarkuokite arba supjaustykite pjaustykle šiaudeliais. Kriaušes tarkuokite su odele, o jei ji nepatinka, nulupkite, bet su odele jos išlieka tvirtesnės.
  2. Brokolį smulkiai supjaustykite, kotą galite sutarkuoti šiaudeliais, kaip ir morkas, arba dėti į sriubą.
  3. Migdolų riešutus sukapokite, kad būtų smulkesni.
  4. Visas sudedamąsias dalis verskite į didelį dubenį.
  5. Užpilui sumaišykite visus ingredientus, užpilkite ant daržovių ir išmaišykite.
  6. Paskutinis etapas – paruošti sėklas. Į nedidelę keptuvę įpilkite šaukštelį aliejaus ir suberkite moliūgų sėklas, taip pat suberkite kario ir paprikų miltelius, cinamoną ir, viską maišydami, kaitinkite. Kai moliūgų sėklos pradės po truputį pokšėti, užberkite druskos, sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs. Beliko moliūgų sėklomis pabarstyti salotas, ir viskas paruošta.

Didžiausia skonio paslaptis čia yra su prieskoniais pakepintos moliūgų sėklos. Prieskonius galima rinktis vis kitus, pavyzdžiui, pakepinti tik su paprika ir kuminų milteliais arba aitriųjų paprikų milteliais. Galite ir visai jų nekaitinti, o valgyti tiesiog taip. O jei norite dar daugiau skonio mišrainėje, į užpilą visada galite įtarkuoti imbiero. Arba užpilą gaminkite šitaip: pilkite į keptuvę porą šaukštų aliejaus, berkite sutarkuotų imbierų šaukštelį, tada kario prieskonių mišinį, leiskite viskam sušilti, tada pilkite keptuvės turinį į dubenėlį, sumaišykite su citrinų sultimis ir medumi bei trupučiu druskos ir likusiu aliejumi – prieskoningas užpilas paruoštas.

Prie morkų visada galima pakviesti burokėlį arba salierą ar pastarnoką. Morka ir brokolis taip pat ne priešai žiediniam kopūstui, be to, vietoj kriaušės galite imti obuolį ar įberti saujelę razinų, smulkintų datulių. Malonumas kramtyti – džiaugsmas gyventi.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 5,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (9)
Komentarai
  1. Vitalija parašė:

    jau dabar seile nutiso 🙂

  2. Agnė parašė:

    Mmmmmm….. atrodo dieviškai, reiks būtinai išbandyti 🙂

  3. INGA parašė:

    Pabandziau,dieviskai skanu.Moliugu seklos ten jega.

  4. Ieva parašė:

    Mmmm kaip skanu! Labai laiku šį receptą užmačiau, nes jau buvo pabodę tos pačios salotos su pomidorais,salota ir pan… O čia taip paprasta bet dieviškai skanu. Prašom daugiau panašių receptukų 🙂

  5. lina parašė:

    Labai geri receptai. Skanu ir sveika

  6. Agnė2 parašė:

    Išbadžiau! Pavyko! Labai skanu:) O Moliūgų sėklų dėjau dvigubai 😀 Labai jau skanios buvo :):)

  7. Monika parašė:

    Kaip skaniai atrodo! Sakykit, ar tiktų kaip garnyras prie vištienos sparnelių medaus marinate? 🙂

  8. Amika parašė:

    Ne tik skaniai atrodo, bet ir yra labai skanu!:) Moliūgų sėklos labai tinka šiose salotose.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.