8241
Beatos virtuvė

Ryžiai su kiaušiniu

(10)

Labai tradicinis dalykas – kiekvienas kinų restoranas turi… Puikiai tinka kaip garnyras prie vištienos.

Reikės:
  • 200 g ryžių
  • 2 šaukštų aliejaus (pageidautina, ne alyvuogių)
  • 2 kiaušinių
  • 2 šaukštų sezamo aliejaus
  • Šiek tiek šaldytų žaliųjų žirnelių
  • Šiek tiek konservuotų kukurūzų

 

Tiksliau, egg fried rice – nežinau, kaip čia lietuviškai gražiai išversti… Bet labai tradicinis dalykas – kiekvienas kinų restoranas turi… Tai trumpai aprašau.

 

Kaip paruošti:

  1. Ryžius išvirti pasūdytam vandenyje, atšaldyti iš karto, nuplaunant šaltu vandeniu, kad būtų birūs, nesulipę ir šalti.
  2. Į keptuvę – porą šaukštų aliejaus (pageidautina ne alyvuogių).
  3. Kiaušinius išplakti su pora šaukštų sezamo aliejaus.
  4. Žirnelius šiek tiek apvirti (na, bent jau tiek, kad atšiltų).
  5. Ryžius pakepinti ant aliejaus su žirneliais ir kukurūzais, tada pilti kiaušinius ir maišyti…

Va ir tiek to mokslo…

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (32 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (10)
Komentarai
  1. VI parašė:

    Paprasta ir aisku, pabandziau – pavyko 🙂

  2. Indre parašė:

    kinieciuose situ ryziu su kiasiniais pirmakart paragavau…ir buvo labai skanu, uzsinorejau pati pagamint. bet cia ziuriu truputi kitoks receptas. anie buvo be zirneliu su kukuruzais, o su poru lygtai…man daug skaniau su poru ir siaip daugkam nepriima skrandis tu saldytu zirneliu. na bet esme ka norejau parasyt, tai, kad Beata pamirso paminet kokius prieskonius det. taigi cia ir yra svarbiausia dalis. manau druskos tikrai neuzteks, kazko dar ten buna ideta, nes toks idomesnis stiprus skonis….gal kasnors zinot ko?

    • Jurate parašė:

      Taigi kinai i visus savo patiekalus saujomis beria skonio stipriklius, todel taip skanu ir tas skonis stiprus. Nes jeigu namie noresi pasigaminti bet kuri patiekala taip kaip kinu restorane, niekada nesigaus, na nebet idetum mononatrio glutamato 🙂

      • Edgaras parašė:

        Deja drysciau nesutikti. Nemazai kinisku patiekalu esu dares ir skonis labai panasus gaunasi. Nebent to glutamato jau yra austriu padaze, soju padaze tamsiame/sviesiame, kukuruzu krakmole, ryziu acte 🙂

  3. asta parašė:

    labai skanu ir labai lengva pagaminti. Aciu BEATA!!!

  4. Ieva parašė:

    Kinieciai visur deda sojos padazo, bei „Worcestershire sauce“, kuri turbut labai sunku rasti Lietuvoje (gyvenu ne Lietuvoje, tad nezinau). Prie sito patiekalo dar virtos vistienos idedu i keptuve pakepinti, dar skaniau. 🙂

  5. vilma parašė:

    Aš virdama ryžius panaudojau : ryžių acto šlakeli ir ryžių prieskonių, žirnelių nedėjau idėjau daugiau kukurūzų:)
    Gavosi neblogai :)))

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.