8241
Beatos virtuvė

Pusryčių ir popiečio arbatos keksiukai

(117)

Nėra nieko paprasčiau, greičiau ir lengviau įgyvendinamo... Keisti įdarus galime pagal nuotaiką (debesuota ar su pragiedruliais) ir pagal spintelės turinį (prieš šventes ar prieš atlyginimą).

Reikės:
  • 2 kiaušinių
  • 60-70 g sviesto
  • 200 g miltų
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 6 šaukštų cukraus (galima mažiau ar daugiau šauktu ar dviem)
  • 100 ml natūralaus jogurto arba kefyro
  • Džiovintų vyšnių saujos
  • Razinų saujos
  • Migdolų drožlių
  • 1 banano

 

Na aš jau tikrai esu ne vieną keksiukų receptą pristačius, tikrai net jau ir sau galiu atsibosti… Bet iš tiesų, tai nėra nieko paprasčiau, greičiau ir lengviau įgyvendinamo… Keisti įdarus galime pagal tai, kokia nuotaika – ar debesuota, ar su pragiedruliais – ir pagal spintelės turinį – prieš šventes ar prieš atlyginimą… Šie yra su džiovintomis vyšniomis ir dar, kad būtų gražesni ir gardesni, pabarstyti migdolų skiedrelėmis.

 

Kaip paruošti:

  1. Kiaušinius sumaišykite su jogurtu ir cukrumi.
  2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais.
  3. Ištirpintą sviestą supilkite į kiaušinių masę.
  4. Miltus berkite į skystą masę, sumaišykite. Įdėkite vyšnias, razinas ir susmulkintą bananą.
  5. Keksiukų formoje išdėliokite popierines formeles ir dėkite tešlos beveik iki pat viršaus.
  6. Pabarstykite migdolų drožlėmis ir kepkite 190 C apie 30 minučių, kol iškils ir gražiai paruduos.
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (9 balsai, vidurkis: 3,78 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (117)
Komentarai
  1. Dovilė parašė:

    Kur galima rasti popieriniu formeliu ?

  2. Asta parašė:

    Laabai skanūs keksiukai 🙂

  3. Ugnė parašė:

    Tiesiog puikūs keksiukai.. 😉 😛

  4. To Dovilė parašė:

    Aš tai pirkau Maximoje,gana nebrangiai,apie 4Lt.

  5. Lina parašė:

    Gal turite minčių kodėl keksiukai sukrenta? Kepant kuo puikiausiai iškyla, o paskui sukrenta. Galvojau, gal paveikia orkaitės atidarymas, bet dabar to nedarau, bet rezultatas, deja, tas pats(:

    • Beata Nicholson parašė:

      Nepakankamai iskepe viena priezastis, arba miltu per mazai arba kazkas negerai su miltu kokybe…oras iskelia kepant kepini ir turi sutvirteti struktura is glitimo ir kai tai neatsitinka subliuksta taigi arba per trumpai kepat arba kazkas su miltais negerai

      • Lina parašė:

        Dėkui. Jau su aplinkiniais konsultavausi, tai irgi viena iš versijų, kad nepakankamai ilgai kepė. Bandysim kepti ilgiau, nes tikrai labai skanūs keksiukai, net ir sukritę:)
        Ir,žinoma, dėkui už laidą.

      • sandriuxs parašė:

        labas Beata,labas visiem 🙂 norejau paklausti kodel i keksiuku mase reikia deti ir kepimu milteliu ir sodos? zinau kad semia nuostabiame reciapte nera sodos bet seip sakiau paklausiu nes jus gal esate patyrusios seimininkes :)) o as truputeli zaloka 😀 tad daug ko nesuprantu:(

        • Beata Nicholson parašė:

          soda stipresne nei kepimo milteliai, ji dar padeda dalykam suirti kepimo procese todel dedama jei pyrage yra pvz morkų, o kepimo milteliai jau sumaišyti su rugštimi, kad nebūtų kartaus skonio ir jie silpnesni, aš beveik visuomet naudoju kepimo miltelius….soda tik retkarčiais

  6. Justė parašė:

    Ne kartą esu pirkusi tokias formeles Rimi parduotuvėse 🙂

  7. Irma parašė:

    Iki parduotuveje yra .

  8. Marija parašė:

    o kiek keksiuku iseina pagal si recepta? na jeigu vidutinisko dydzio keksiukus daryti. man reiktu apie 40 keksiuku padaryti, nzn kiek teslos maisyti 🙂 Ir dar, noreciau keksiuku su rudu idaru, ar jis tiktu pagal si recepta?

  9. Lina parašė:

    Beata,
    laidoje sakėte, kad formų keksiukams galima issilankstyti. Gal galite paaiškinti kaip?

    • milda parašė:

      Lina, as lb daznai vien del idomesnes isvaizdos perku spalvota kepimo popieriu (p.s. nezinau ar lietuvoje yra tokio) susikarpau kvadrateliais ir kloju i keksiuku formele kad tie keturi kampukai butu gerokai atsikise 🙂 man lb grazu ir lb paprasta….. aisku galima laiko turint apkarpyt ir pan. bet paciu formeliu paskirtis yra ta kad keksiukai nesviltu t.y. turi buti kepimui skirtas popierius o toliau ijunkite vaizduote kaip su snaigem 😀

      • Beata Nicholson parašė:

        Pritariu Milda, labia geras ir paprastas būdas popierėliams, tik va su spalvotu kepimo popierium nelabai….bet ir su rudu ar baltu gražu..o jus tiesiog iškerpate kvadratą ar stačiakampį? aš dar mėginu palankstyti…aišku jau paruoštos formelės viens ir idėta…bet ekonomiškiau aišku yra su popierium tik

  10. Eosta parašė:

    Maniškiai jau orkaitėje kyla…tikiuos pavyks, nes anks2iau bandydavu kitus receptus- nepavykdavo…tik nesuprantu kodėl visus kiekius teisingai sudėjau, bet labai mažai tešlos gavosi, vos užteko mažiukėms formytėms 15…

  11. v.a. parašė:

    Super greitas ir skanus desertas. O įdarus galima deti pačius įvairiausius: šviežius obuolius, vakuotus persikus, šokolada, vyšnias ir t.t.

  12. Nerija parašė:

    o kur džiovintų vyšnių rast? 🙂

  13. Laura parašė:

    Miela Beata, keksiukai tiesiog nuostabus, bet gal galetumete patarti ko deti i tesla kad jie butu tokie „slapesni“. Dekui 🙂

  14. Super parašė:

    Tie keksiukai tikrai super.Seimynai teko kepti 4 dienas,niekaip negalejo atsivalgyti:)))
    Didziulis aciu uz tokius greitus ir paprastus ir labai skanius keksiukus!!!
    Asta

  15. aciu uz keksiuku recepta parašė:

    Kekesiukai labai skanus. Mano sunus sake, kad prie keksiuku reikia butinai sveciu 🙂
    Tikrai aiskus receptas,viska dariau kaip nurodyta, ir pavyko puikiai! Tiesa, anyta sviesta pyle pabaigoje, ir nzn, nors produktu santykis buvo daug maz vienodas, keksiukai iskepe kietesni ir sausesni. Bet greiciau, kad sviesto pagailejo.

  16. Kotryna parašė:

    Aš pirkau panoramos rimi parduotuvėje indų skyriuje 100 vnt. 7 lt.;)

  17. Prilipe popieriukai parašė:

    Sveiki,
    pabandziau ir as situos keksiukus, tikrai labai skanus 🙂
    Tik susidūriau su viena bedele, kazkodel tos popierines formeles visiskai nenusiima, prilipe prie kekso. Gal zinot kodel taip?

    • Ta pati beda parašė:

      Sveiki, as taip pat susiduriau su ta pacia problema, labai jau sunkiai sekesi nulupti popierelius. Ka patartumet daryti, kad nepriliptu? Siaip receptas tai labai puikus 😉 Ir keksiuku is karto nelieka 😉

      • Beata Nicholson parašė:

        oi visi skundziasi del to, jei pridesite daugiau sviesto tai tada neprilips, bet ar reikia to sviesto ar kitokiu riebalu? net jei truputi prilimpa, tai ar cia didele beda? jei labai kruopscios galite popieriukus patepti su sviestu pries idedami tesla

    • milda parašė:

      pagrindine problema nekokybiskas popierius….. as visada perku tortu reikmenu parduotuvelese (anglijo) ir su tokia beda niekada nebuvau susidurusi 🙂

  18. Tekstūra parašė:

    Aš kepiau su kefyru, be banano, bet įtarkavau citrinos žievelę, + sauja razinų ir sauja vyšnių; skonis puikus, bet va tekstūra – tokie per daug sunkūs, net ne sausi, o lyg per daug miltų prikimšti, sprangoki… Norisi, kad jie būtų lengvi ir purūs, kažin, ar padauginus sviesto ir kefyro taip gautųsi, kaip kad rašėte? Ačiū. Tiesa, dar dėčiau pora šaukštų daugiau cukraus, nors tikrai nesu smaližė 🙂

  19. Lina parašė:

    Turiu Beatos kalendoriu , ta pirma, kur daug kieksiuku receptu, praktiskai visus isbandiau. Gaunasi skanus, nuo stalo dingsta akimiksniu. Taciau susiduriau su viena problemele; kazkodel visada sukrenta mano keksiukai ir pyragai. orkaiteje iskyla ohoho kaip. taciau po to sukrenta. dar nekada nepavyko isaugoti iskelto pyrago nei keksiuko. net nezinau , ka daryti. Cia rasete, kad gal miltai kalti. O kokius jus miltus naudojate? Gal reikia pabandyti kepti orkates kitoje programoje, visada kepiau virsus -apacia. Gal rekia kad su vejeliu?

  20. Keksiukų priedai - kaip tokius gaminti? parašė:

    Sveiki. Labai norėčiau pagaminti keksiukų su šokolado gabaliukais.. na, su tokiais tirpstančiais burnoje kaip būna avižiniuose sausainiuose. Ar jie perkami, ar kažkaip gaminami? Nes jei laužyčiau paprastą šokoladą, taip rikrai neišeitų..

  21. Broniuxas parašė:

    Man tik keturi isejo 🙁

  22. Mykolius parašė:

    Skanu buvo, bet ismeciau ant zemes 🙁 🙁

  23. parašė:

    Būtų labai smagu pasigaminti šių keksiukų,bet nerandu kur pirkti popierinių keksiukų formelių. Kaip manote, Utenos Maximoje XX jų rasiu?

  24. Ausra parašė:

    suuuper, tai pats skaniausias (jau kurį laiką) mūsų desertas ;))) ir taip paprasta paruošti… mmmm :)~

  25. Maja parašė:

    Hm.. as pirkau Prismoje ir uz 200 vnt. mokejau 5.99 lt 😛 vsio einu bandyt sita recepta tikiuos paaavyks 🙂

  26. Maja parašė:

    uhuuu tikrai super receptas man pavyko nors ir produktu kiekius koregavau imusiau tris kiausinius, 2000g sviesto 250 g miltu ir 230 ml ananasu ir mangu jogurto, bei sokoladu gabaliuku 🙂 pirma karta gavos nerealus keksiukai 😛 ir beje man ju isejo 36 😛

  27. Linciokas parašė:

    Man čia iškilo dilema: ar būtina popierines keksiukų formeles dėti į keksiukų formos skardą? Mat, aš turiu popierines keksiukų formeles, bet skardos deja ne… Negi visos turite tą skardą?

  28. Zozijus parašė:

    As labai skania tesla padariau, bet tik orkaiteje per ilgai laikiau apie 70 min. tai pridege, bet ant virsaus varskes uzdejau tai niam niam buvo.

  29. jolita parašė:

    super keksiukai gaunasi silikoninese formelese

  30. Akvilė parašė:

    Beata,kreipiuosi į Jus!
    Užduosiu kelis klausimus:
    1.Ar galima vietoje kefyro ar jogurto dėti pieną? Ar tada keksiukai iškils?
    2.Kodėl jie iškepti visada sukrenta? Kaip palaikyti jų formą?
    3.Ar „nepagadins“ skonio,jei daryčiau keksiukus su vekuotais persikais? Ar per daug nesudrėkins visko?
    Iš anksto ačiū!

    • Beata Nicholson parašė:

      oi nezinau kaip cia jie jums neishkyla….vietoj jogurto tikrai galite deti piena, keksiukai ishkils, neishkilti arba vel sukristi gali, del temperaturos, arba del to kad neishkepe, arba miltu per mazai…persikai tinka, puikiai

  31. skanus parašė:

    Skanūs keksiukai, dariau u kart -vieną kartą su sutrintais bananais, kitą – su nutella ir kakava. Abu skaniai gavos:)

  32. Braske parašė:

    VA!!!Su vaikais ydejom katik kepti situos grazuoliukus:) truputi paimprovizavom su vaikais!!!

  33. Braske parašė:

    skanu..neprikibo…dejom riesutu,kokoso drozliu ir pabarstem spalvotais barstukais..mmm…skanumelis:)

  34. Ilona parašė:

    Aciu uz receptuka ! Dar karta galima pakartoti jusu zodzius – NEPAVYKTI NEGALI ! Ir greitai pagaminami, ir skanus 😉 Kepiau silikoninese formelese , tai viskas gavosi super . Pagal savo skoni dejau 8 saukstus cukraus . Keksiukai SUPER !!!

  35. kiekis parašė:

    kiek keksiuku iseina is pagamintos teslos? ruosiuosi gaminti ir idomu kiek cia man ju turetu iseit

    • Beata Nicholson parašė:

      12 nedideliu, mano keksiuku formoje yra 12,tai tiek ir isheina, ir dar vienas kitas kartais lieka, priklausomai nuo to kaip pripildysite pilnai formeles, bet 12 tikrai turetu isheiti

  36. del formeliu parašė:

    o sakykit geriau naudoti popierines formeles ar silikonines?

  37. Vienas klausimelis parašė:

    Laba diena, norejau paklausti kokios cia dar skardos reikia? Tai vien formeliu popieriniu neuztenka? 🙂 aciu 🙂

  38. sukrito parašė:

    Laba diena, kepu antra karta, iskyla, o paskui sukrenta,,,kadangi kepiau ilgai net 50 min – nes pasirode kad dar limpa pagaliukas – gal but i banana atsimuse pagaliukas- tai atkrenta versija kad per trumpai kepiau… miltai 550D, tai kiba reikia 405 D naudoti? ir siaip kol siltas, tai vidus toks gavosi nu labai slapias, tai ir pagalvoju kad dar reikia pakepti ilgiau…..reikes nusipirkti 405 D miltu ir su jais issibadyti

    • Vilma. parašė:

      gali sukristi, kad daznai darinejamos dureles, gali sukristi nuo dz.vaisiu, bananu jie sunkina tesla, bet nuo to skonis visai nenukencia;) per ilgas kepimas irgi gero neduos, jie dziusta ir traukiasi. jai tikslus receptas ir gera orkaite, pasitikek jais:) kepk tiek kiek reikia ir ne daugiau, pro dureles pamatysi, kad graziai parudavo. isduosiu paslapti kaip as dazniausiai suzinau, kad jau iskepe- ogi is orkaites pradejusiu sklisti skaniu kvapu( nepradarius dureliu).tarp kitko man sis receptas ir patinka ,kad iskila, o paskui truputi subliuksta, tada lieka lygus pavirsius uztepti kremui. P.S. gal kiek padejau is savo praktikos .

  39. Bri parašė:

    Patarimai kad keksiukai nesukristu:
    as irgi neseniai pradejau kepti ivairius keksiukus ir susiduriau su panasia problema: orkaiteje graziai iskyla, o isemus sukrenta. Nors ir skonis geras, bet isvaizda nekokia. Todel perziurejau ivairias kulinarines knygas ir pagaliau radau kelis pagrindinius keksiuku kepimo principus. Tai visai ne miltu kiekio klausimas, ar nepakankamo kepimo laiko. Tiesiog kepant tokius keksiukus reikia laikytis tam tikru taisykliu. Tikiuosi kam nors pades, nes man labai priverte. Mano keksiukai jau nebekrenta, o ieslieka grazus ir dideli 🙂 Taigi:
    1. kiausiniai turi buti kambarines temperaturos (isimkite is saldytuvo apie 15 min pries pradedant kepti);
    2. labai svarbu! kai sujungiate dvi mases, skysta (t.y. kur yra kiausiniai, pienas ir t.t.) ir sausa (t.y. kur miltai ir kepimo milteliai), per daug nemaisykite! jas reikia tiesiog sujungti, kad butu vienodos spalvos. Nesvarbu jei yra miltu gumuliukai, taip turi buti. Man buvo sunku atsispirti, visada norejosi gerai ismaisyti, bet to daryti negalima. Sujungiame, pora kartu saukstu pamaisome, ir dedame i formeles.
    3. Kepti reikia orkaites viduryje.
    4. kai keksiukai iskepe, isimkite is orkaites, pora minuciu juos palikite kepimo skardoje, kad siek tiek atvestu, tada isimkite ir padekite ant groteliu (tokios, kur orkaitej yra, tik jos neturi buti karstos, taigi isimkite is orkaites pries pradedant kepti keksiukius). Tokiu budu keksiukai atves ir is virsaus, ir is apacios. Sekmes ir skanaus!

  40. Indrė parašė:

    Sveiki,
    kodėl prisvyla keksiukų dugneliai? Kokios gali būti to priežastys? Viskas išeina puikiai: iškyla, gražiai paruduoja, skanūs ir minkšti, nesukrenta. Tik dugnas visada nuliūdina. 🙁

  41. Ruta parašė:

    Ačiū, puikūs keksiukai,bet įdomu kodėl maniškiai keksiukai taip stipriai su popiereliais susidraugauja 🙁
    gal galite kokią priežastį sugalvoti 🙂

  42. Andrius parašė:

    Liux receptas, žmona liepė pasigirt kad gavosi idealus:) Tik aš prie jogurto dar dėjau kondensuoto pieno ir prie miltų truputi krakmolo. Sėkmes 🙂

  43. zaneta parašė:

    tikrai labai skanus keksiukai… 🙂

  44. Lilija parašė:

    Labai, labai skanūs keksiukai! Ačiū už visada puikius receptus. 🙂

  45. Eglė parašė:

    Ir aš pabandžiau…. man visai neiškilo kažkodėl 🙁 Ir tekstūra tokia labiau į blynų panaši 🙂 Kame čia gali būt šuo pakastas? Nesu aš labai smarki kepėja…

  46. Rūta parašė:

    Ligšiolinė mano saldumynų gaminimo patirtis nelabai kokia. Na nemyli manęs visokie pyragai ir gana. Bet užsispyriau vistiek išmokti juos kepti. Ir va – pirmas blynas, t.y. pirmi keksiukai – visai neprisvilę – skanūs be galo. 🙂 Ačiū ačiū

  47. Rosita parašė:

    Pirma karta kepiau keksiukus! Ir pavyko! Labai skanus! Nesukrito! Kepiau apie 40min, nes formeles didesnes. Aciu uz recepta!

  48. Inga parašė:

    Kazkaip idomiai cia daugumai sukrenta jie… Kepiau situos keksiukus gal 4 kartus ir puikiai iskepa ir iskyla. Dedu tiksliai visko kiek parasyta, gaunasi 12 keksiuku ir labai labai skanus 🙂 bananus beje pjaustau griezineliais smulkokais, nesutrinu, nes norisi kad jaustusi jie siek tiek. Vyras sake, skanesni net uz „nutellos“ keksiukus 🙂

  49. Klausimukas parašė:

    Norėčiau sužinoti, kokios konsistencijos turetų gautis tešla? Man gavosi tokia sunkiai nukrentanti nuo šaukšto. Matyt teks mažinti miltų kiekį (aš neturiu svarstyklių, tai pagal internetinį „konverterį“ suskaičiavus iš 200g miltų gavosi 2 „amerikoniškos kulinarijos“ puodeliai (2 cup).

  50. Klausimukas parašė:

    Nu va, paragavau keksiuką, iš tiesų per sunkus gavosi. Ir per kietas. Kaip kažkas minėjo, toks blyninio skonio. Čia dėl per daug miltų?

  51. Jurate parašė:

    Labai AČIŪ už receptą. Išbandžiau šį receptą. Nuostabus! O keksiukai gavosi puikūs. Niekada nemaniau, kad gali būti taip paprasta juos iškepti. Kai kuriuos ingridientus pakeičiau, t.y džiovintas vyšnias-džiovintom spanguolėm, razinas-džiovintom slyvom(jas supjausčiau), dėjau šokolado susmulkinto. Skonis puikus, ne sausi, truputį su rūgštele.
    Ačiū Beata už receptą:)

  52. Klausimas parašė:

    Sveiki,

    norejau pasiteirauti, kiek mazdaug laiko sie keksiukai buna tinkami valgyti?

  53. Smalsu parašė:

    Dukrai super gavosi,gal kokiu šaukštu daugiau cukraus galėjo idėti,bet visumoj kad ir nieko idėt pagardinimuj neturėjo,vistiek skanu buvo.Ačiū Beata kad esi!!! 😉

  54. Eglė parašė:

    Labai skani tešla! Nors banano nedėjau, buvo labai gardu ir svarbiausia paprasta pagaminti 😉

  55. GINTE parašė:

    labai skanus lengva pasigaminti bet vietoj vysniu ir razinu as dejau riesutus ir sokolada bet paivairinu dedu ir razinu

  56. Akvile parašė:

    Pirmą kartą

  57. Akvile parašė:

    Pirma kartą kepiau keksiukus ir išėjo puikūs :))

  58. Daina parašė:

    šitas tai geras, žiemą dažnai kepu kai noriu kažko saldaus:)

  59. Rasa parašė:

    Beata, Beata, kada išmoksite lietuviškai taisyklingai rašyti?
    Receptai gražūs, o kalba komentaruose – pasibaisėtina… Labai liūdna.

  60. Viktorija parašė:

    Katik, dar siltus, nesuvalgiau o susigrudau i burna! Baisiai skanus!!! tik nedejau vysniu, tik razinas, o migdolus pakeiciau lazdyno riesutais. Begalo skanuu! Beata aciuu uz nuostabius receptus jau antra diena is eiles keksiukai orkaitej!

  61. a parašė:

    Nelabai patiko sie keksiukai :/ jie buvo gana skanus, bet tikrai buna kur kas skanesniu.

  62. Laima parašė:

    Gerbiamosios ir gerbiamieji, krepseliu keksiukams kokiu tik sirdis geidzia rasite http://www.tastyfun.lt! Na o Beatos receptu ir tastyfun.lt duetas bus incredible ir gorgeous:) Beatos talentas ir estetinio vaizdo ireminimas, nors as ir tikraja to zodzio prasme esu virtuves diletante – bet buvo tiesiog TOBULA!!! Aciu Beata

  63. Aurika parašė:

    sveiki, keksiukus pagal Jusu recepta gaminau budama svetimoje salyje, nuomojamam bute, kur daznas pritruksta tai gilesnio dubenelio, tai plakamosios sluoteles… bet receptas tiesiog puikus, aciu Jums seimynai buvo puikus desertas po vakarienes. Tiesa neturejau po ranka dziovintu vaisiu, tik is namu prigriebtu raudonoju serbentu, turiu pripazinti su saldziu bananu derejo puikiai, keksiukai gavosi minksti ir sultingi. Dekoju Jums Beata

  64. Daiva parašė:

    Kokiu glajumi ar grietinele galima butu papuosti siuos keksiukus?

  65. Ieva parašė:

    Skanūs! O jau gamybos paprastumas.. dėjau 4 v.š. cukraus, kitą kartą dėsiu 3, per saldu 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.