8241
Beatos virtuvė

Mėgstame laikyti ir maitinti save šiltai

(4)

Neretai žmonės iš Lietuvos, gerbiamoj Jungtinėj Karalystėj apsilankę turistiniais ar apsipirkimo tikslais, be komentarų apie šios vietos brangumą/didumą/šaunumą visada nepamiršta paminėti vietinių noro vaikščioti pusplikiams… Mes, lietuviai, mėgstame laikyti save šiltai. Apsirenk, nes peršalsi! – turbūt viena mėgstamiausių frazių. Čia jau kokias dvi, o gal net ir tris savaites siaučia pavasaris. Narcizai jau visur seniai žydi, lygiai taip pat, kaip ir visokios snieguolės, pienės ir, be abejonės, vyšnios ir visokie kitokie krūmai. Vos tik spėjo termometras pakilti virš dešimt ir saulė normaliai pradėjo šildyt – iš karto gatvėje gali pamatyti vieną kitą pilietį, kuris atrodo lyg iš liepos mėnesio būtų atėjęs. Aš sekmadienį sutikau vieną tokią pažįstamą – Kristy vardu: nuogom kojom, su šlepkėm ir vasarine juoda suknele. Visa laimė, kad ne trumpom rankovėm, bet su šiokiu tokiu megztuku, kurio didžiausia dalis – rankovės. Ir susimąsčiau tada aš, ar iš tikrųjų čia visi kaip išprotėję meta drabužius nuo savęs vos tik pavasariu padvelkia? Nusprendžiau, kad taip daro gal tik koks dešimtadalis… Bet vis tiek juos pastebėti galima labai greitai, nes tas jų nuogumas tikrai akis bado…. Kadangi Lietuvoje, kiek girdėjau, šiandien vis dar yra sniego, tai visai nejaučiu jokio kaltės jausmo ir įdedu labai klasikinę, žieminę sriubą: bulvių ir porų sriuba, labai paprasta minkšta sriubytė, o dar krapų įdėjus dosniai, tai iš viso – puikumėlis… Be krapų, tai man ji nepatinka, o kadangi krapas – beveik nacionalinis Lietuvos prieskonis, tai aš dabar skelbiuosi, kad esu fusion virtuvės atstovė, bo sulipdžiau anglišką ir lietuvišką dalykus į vieną naują 🙂 Bet šiaip tai – paprastesnės sriubos nebūna…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Eva & Saras parašė:

    Labai skani sriubyte, ypac kai pridedi daug daug krapuku (dabar kaip tik sezonas), tai nepagailejom ju 🙂 super! Aciu uz skanios sriubos recepta.

  2. patarimas del blenderio parašė:

    pertrinant sriuba su blenderiu kad bulviu krakmolas nepasidarytu tapetu klijais as ipilu pieno ar grietineles daugiau ir tada svelni konsistencija gaunasi
    sekmes

  3. Kruopa parašė:

    Skani ir gardi, tik šiek tiek patobulinau, keptuvėje su sviestu pagruzdinau plokštelėmis pjaustytų pievagrybių ir supyliau į šia pagal receptą virtą sriubą. Buvo nuostabu… hm…

    Ačiū

  4. […] Mes vakar išsikepėm keptą vištą, tada, panaudojęs vištos liekanas puikiam sultiniui, sutuoktinis išvirė puikios moliūgų sriubos. Aš keletą dienų vis gaminau brokolių ir visokių žalumų trintą sriubą. Ir šiaip sriubų mano virtuvėje dažnai būna: neseniai išbandžiau gardžią  Rositos  alaus sriubą, taip pat greitai, gal net rytoj, išsivirsiu pomidorų ir lešių sriubos, aišku, labiausiai norėčiau Marijos baravykų sriubos, bet kadangi šviežių ar konservuotų baravykų neturiu, tai teks pasitenkinti sriuba su džiovintais baravykais ir perlinėmis kruopomis, ji tokia stipri ir galinga, kad ji viena puikiai atlieka visą vakarienės funkciją. Pas mus koridoriuje riogso bulvių maišas, Tomo mama iš kaimo atvežė, apsileidimas, vis nenutempiam į garažą, bet dar kol nutempsim, tikrai spėsiu išvirti bulvių ir porų sriubos. […]

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.