8241
Beatos virtuvė

Pomidorų padažas makaronams ala Špinatas Bondauskas

(4)

Tikrai labai gudrus šis padažas, iš tikro labai paprastas, tik vienintelis įmantrumas tas, kad špinatai gerai užmaskuoti, (sekliai ieškojo bet neaptiko ir pretenzijų nepareiškė) jausmas kaip kontrabandą per sieną gabenent, tą padažą pateikiant valgytojams...Dar labai puikiai pasitarnauja slyvos saldumui ir pilnumui.

Reikės:
  • 1 svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • poros šaukštų aliejaus
  • 6 - 8 džiovintų slyvų, be kauliukų, prieš tai perlietų karštu vandeniu
  • 0,5 šaukštelio čiobrelių
  • 1 šaukštelio raudonėlio
  • druskos, pipirų
  • maždaug 100 ml daržovių sultinio
  • 400 g savo sultyse konservuotų pomidorų, smulkintų, be odelių
  • 5 saulėje džiovinti pomidorų
  • 2 didelių saujų špinatų

Šis gudrus padažas iš tikro labai paprastas, tik vienintelis įmantrumas tas, kad špinatai gerai užmaskuoti (sekliai ieškojo, bet neaptiko). Jausmas  — kaip kontrabandą per sieną gabenant, kai padažą pateikiate valgytojams. Dar labai puikiai pasitarnauja slyvos saldumui ir pilnumui. Taigi padažas greitai pagaminamas, o spagečius ar kitokią pastos rūšį išsivirti gal mokėsite. Tik svarbiausia nepervirti ir virti dideliam kiekyje pasūdyto vandens, ir viskas bus gerai.

Svogūnus supjaustom smulkiai ir lengvai pakepinam keptuvėje su trupučiu aliejaus. Kai svogūnas minkštas ir peršviečiamas, dedame susmulkintą česnaką ir pakepinam, kad pasklistų malonus kvapas. Tada dedam raudonėlį, čiobrelį, pamaišom ir dedam smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus bei pilam pomidorus. Aš naudoju itališkus. Įpilam daržovių sultinio ir leidžiam viskam sėkmingai paburbuliuoti.

Tada dedam džiovintas slyvas, prieš tai jas truputį pasmulkinę. Tegul viskas dabar gražiai kokias 10 min pasitroškina. Kol troškinasi, išplaunam gerai špinatus (jei nėra šviežių, šaldyti puikiausiai tinka). Jei naudojam šviežius špinatus, tai drebiam juos į puodą ir išjungiam ugnį, nuo padažo karščio jie gražiai suvys. O jei šaldytus, tai dedam juos visus ir pakaitinam, kol ištirps.

Dabar išsitraukiam nepamainomą prietaisą – blenderį, arba maisto smulkintuvą, ir viską sutrinam, kad špinatai gražiai pasislėptų. Jie savo žalumu truputį papurvins spalvą, bet nieko jau čia nepadarysi. Tiesa, dar truputį druskos mestelnam, paragaujam. Ir jau dedam ant išvirtos pastos, arba aš darau taip: pastą išverdu ir verčiu į padažo puodą, gerai pamaišau, kad pasta gražiai apkibtų. Dar galima kokio sūrio, pvz., parmezano ar kokio kito užbarstyti. Mano sekliai slaptojo agento Špinato Bondausko nepastebėjo visai ir su linkstančiomis ausimis suvalgė.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (1 balsai, vidurkis: 3,00 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. auu parašė:

    ojojoj kaip gerai sumastyta del spinatu ir slyvu slepimo, dzniausiai daromas maistas seimynai tik parsigavus is darbo yra spageciu virimas ir tuo metu kol verda burbuliuoja suspet sumislyt koki padaza prie tu spageciu . Daznai su baltuoju padazu kokias darzoves sumakaluoju, bet kai atsirado konkurentas mano pienui – katinas Faršas, tai daznai tik tuscias pakelis pastatytas saldytuve stovi, mol ten yra pieno. Super ideja, mėgstu slyvas ir spinatus.

  2. inesa parašė:

    o kur buna dziovintu pomidoru, kazkaip niekad neuzkliuvo parduotuvese?

  3. Silvija A. parašė:

    kaip man patinka Beatos istorijos, skaitau net ne tiek patį receptą (kad ir kokie jie skanūs būtų) kiek laukiu nesulaukiu Beatos turtingų sakinių ir pavadinimų, kaip antai Špinatas Bondauskas, mano sekliai, mašina su vardu Braškė ir t.t. tiesiog fantastika 🙂

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.