8241
Beatos virtuvė

Obuolių pyragas su „Vytautu“

(9)

Trapus, plonas obuolių pyragas su griliažu. Kaip tik rudens sezono atidarymui.

Reikės:
  • 150 g sviesto
  • 230 g miltų
  • 2 šaukštų cukraus
  • žiupsnio druskos
  • apie 80-100 ml mineralinio vandens „Vytautas“
  • 1 kg obuolių
  • 4-5 šaukštų cukraus (galite ir daugiau saldinti)
  • 1 šaukšto cinamono
  • 2 šaukštų griliažo (arba riešutų, pvz., migdolų, skiedrelių)

Dabar trumpai apie tešlą: ji lengvai pagaminama, trapi ir neįnoringa, padaryta iš sviesto, trupučio cukraus, miltų (galima ir pilnagrūdžius ar speltos naudoti) ir „Vytauto“. Burbuluotas „Vytautas“ labai teigiamai viską veikia. Aš kažkada kepiau pyragą draugėms, po ranka „Vytauto“ buteliuką turėjau ir tik šliūkšt į tešlą vietoj paprasto vandens ar grietinės, ar kiaušinio su pienu. Rezultatas labai geras, todėl aš dažnai „Vytautą“ į tešlą pilu. Taigi, gamindami tešlą dirbam greitai, „Vytautą“ geriausia pilti šaltą, sviestą (jei neturite kombaino) sutarkuokite burokine tarka, bet jis būtinai turi būti šaltas.

1. Būtinai šaltą sviestą greitai sutarkuokite burokine tarka, vis padažydami jį į miltus. Berkite cukrų ir druską, tada greitai greitai pirštais pasmulkinkite, kad miltai susimaišytų su sviestu. Masė panašės į šlapią žvyrą.

2. Po truputį pilkite pusę stiklinės „Vytauto“ ir stalo peiliu maišykite, kad sukibtų į vieną gumulą. Atsargiai, tešla neturi būti šlapia.

3. Jei sukatės greitai ir tešla nepradėjo tirpti, ant stalo pabarstykite miltų, iškočiokite stačiakampį (maksimum centimetro storio), kraštelius užlenkite, kaip užsuktumėte koldūnus (pasidaro toks bortelis, kad obuoliai neišbėgiotų).

4. Obuolius supjaustykite plonomis riekelėmis, pabarstykite cukrumi ir cinamonu, dubenyje sumaišykite, tada išdėliokite ant tešlos lakšto, viršų apibarstykite cukrumi ir cinamonu bei griliažu, jei turite (su juo – prabangi versija), kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.

Valgykite su liesa grietine ar su ledais, ar vieną. Šiltas labai gerai, bet ir šaltas skanu.

Obuoliu pyragas su Vytautu

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (Nėra vertinimų)
Loading...
Komentarai
  1. viktorija parašė:

    Aciu labai uz recepta 🙂 tikrai atrodo lengvai pagaminamas,ir skanus(tikiuos),nes kiek esu kepusi obuoliu pyraga,nesigauna jis man 😀 sis variantas lengvesnis :)bent jau mano akimis.

  2. Laima parašė:

    Išbandyta – pyragas puikus! Mažai tešlos – daug vaisių 🙂 Vietoj griliažo ant obuolių mestelėjau keletą aviečių ir kepiau ilgiau, apie 40 min., nes po pusvalandžio man atrodė dar neiškepęs, tai tiesiog stebėjau, kol šiek tiek apskrus.

  3. Julita parašė:

    O kam tas Vytautas, o ne paprastas vanduo?

    • Beata Nicholson parašė:

      galite naudoti ir paprastą vandenį

    • Laima parašė:

      Gali būti Vytautas ar koks kitas mineralinis vanduo su burbuliukais (bet būtinai mineralinis, o ne koks ten pagamintas ar sukurtas), tiesiog jis suteikia ypatingą skonio niuansėlį, cinkelį, sakyčiau 🙂 Jeigu teko Druskininkų gydyklose ragauti mineralinį vandenį, sutiksite, koks jis įvairus – kartais net kiek šlykštokas 🙂 Tačiau esmė, kad jis turi skonį, taigi, patiekalui jį ir atiduoda.

  4. Kristina parašė:

    Išbandyta! Tikrai taip – mažai tešlos ir daug obuolių, kepdama stebėjausi kur tiek tilps, nes kalnas jų buvo, bet viskas sukrito. Kepiau taip pat kiek ilgiau nei 30 min. Paprasta ir skanu!!!

  5. Milda parašė:

    oooo,obuoliu pica…. begu kept….:)

  6. Ilona parašė:

    Gavosi superinis 🙂 bus musu favoritas :)))

  7. Greta parašė:

    Labai paprastas ir nuostabiai skanus pyragas. Tik tesla truputi sunkoka buvo kocioti, nes lipo prie stalvirsio ir kocelo, bet viskas puikiai pavyko.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.