8241
Beatos virtuvė

Naminiai kibinai

(189)

Jei namuose dar nekepėte kibinų, privalote pabandyti. Šių tešla plona, tirpstanti burnoje, o įdaro - gausiai.

Reikės:
  • Tešlai reikės:
  • 350 g miltų
  • 200 g šalto sviesto
  • žiupsnelio druskos
  • 160 ml 30 proc. riebumo grietinės
  • 1 kiaušinio
  • 1 kiaušinio viršui patepti
  • Įdarui:
  • apie 400-450 g kiaulienos sprandinės
  • 1 raudonojo svogūno
  • 2 porų
  • džiovintų smulkintų lauro lapų
  • maltų juodųjų pipirų
  • druskos
  • ryšelio krapų
  • ryšelio petražolių
  • 2 valg. šaukštų 30 proc. riebumo grietinės

Gaminame kibinų tešlą:

  1. Miltus suberiame į dubenį ir įtarkuojame į juos šaltą sviestą.
  2. Įtarkuotą sviestą šiek tiek patriname ir pasmulkiname pirštais, kol sviestas visiškai susimaišys su miltais ir šis mišinys taps panašus į trupinius. (Jeigu turime virtuvės kombainą, galime supaprastinti šią užduotį tiesiog sudėdami į jį gabaliukais supjaustytą labai  šaltą sviestą, suberdami miltus ir leidžiant kombainui keletą minučių viską pasmulkinti).
  3. Į sviesto ir miltų trupinius būtinai įdedame keletą žiupsnelių druskos ir išmaišome šaukštu.
  4. Kiaušinį paplakame su grietine ir supilame į tešlą.
  5. Viską suspaudžiame į vieną tešlos gabalą, porą kartų paminkydami, bet neperminkydami, kad tešla netaptų per kieta.
  6. Duodame tešlai pailsėti šaldytuve apie valandą.

Gaminame įdarą:

  1. Kiaulieną supjaustome nedideliais kubeliais.
  2. Itin smulkiai sukapojame svogūną ir griežinėliais pasmulkiname porus, įmaišome į mėsą.
  3. Įberiame porą žiupsnelių smulkintų lauro lapų, nemažai juodųjų pipirų bei nepagailime druskos.
  4. Įdedame porą šaukštų grietinės, apie saują smulkintų krapų ir petražolių, viską gerai išminkome.

Gaminame kibinus:

  1. Iš šaldytuvo ištraukiame tešlą, leidžiame jai apie 15 minučių atšilti.
  2. Gana plonai iškočiojame atšilusią tešlą. Jei tešla labai limpa, kočiodami galime pabarstyti daugiau miltų, ne per daug – tik tiek, kad tešla neliptų.
  3. Dubenėliu išspaudžiame skritulėlius, ant jų negailėdami dedame mėsos įdaro. Suimame kiekvieno taip paruošto skritulėlio kraštus ir viršuje juos gražiai užlankstome.
  4. Išplakame kiaušinį su pora šaukštų vandens ir šiuo plakiniu patepame kiekvieno kibino paviršių.
  5. Paruoštus kibinus dėliojame į kepimo popieriumi išklotą skardą, šauname į 180 laipsnių orkaitę ir kepame apie 20-30 minučių, priklausomai nuo kibinų kiekio ir dydžio. SKANAUS!
Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (275 balsai, vidurkis: 4,07 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (189)
Komentarai
  1. Laura parašė:

    Labas Beata! Norėjau paklausti, ar vietoj grietinės galima dėti majonezo? 🙂

  2. Greta parašė:

    Labas Beata, norejau pakausti ar galetumet ikelti pikantisko kiso ir savo namines duonos recepta? Aciu.:)

  3. Vija parašė:

    Pagal trakietišką receptą mėsą geriau ruošti iš vakaro ir sultinio nemažai įpilti į tą įdarą 😉

  4. Laura parašė:

    Ar galima dėti vietoj grietinės majonezo gal kas žino? 🙂

  5. Vida parašė:

    O aš sviestą ištirpinu ir pilu ant miltų, tada kiaušinius ir grietinę dedu, kol pasiruošiu įdarą tešla sėkmingai ilsisi šaldytuve. Pabandysim ir su šaltu sviestu. 🙂

  6. Diana parašė:

    majonezo, tikrai galima 🙂 aš pagal kitą receptą gamindama, visada dėjau majonezą. Šį jart išbandysiu Beatos receptuką 🙂

  7. ZivileLu parašė:

    O mėsa žalia ar virta?

  8. Kefyras parašė:

    vietoj grietines labai tinka kefyras 😉 super tesla gaunasi

    • Adelė parašė:

      Pritariu, su grietine labai jau riebi tešla, o kefyras drėgmės duoda ir riebalų ne tiek daug 🙂

      • Iveta parašė:

        Ar kefyro dedate tiek pat kiek ir grietinės ar jo truputi daugiau? Nesu bandžiusi su kefyru tik su grietine

  9. Lina parašė:

    vakar kepiau pati laaabai geri gavosi, sesuo vaisino jau ne viena karta

  10. Ugne parašė:

    Sveika Beata, aciu uz kibinu receptuka, labai seniai norejau ju pasigamint, bet … Klausimelis: ar galima vietoj grietines naudoti jogurta? Jei ne, tai kuo ja galima butu pakeist? Gyvenu graikijoj ir grietine cia paprasciausiai neegzistuoja 🙁

  11. Rasa parašė:

    Negaliu pakęsti mėsoj žalio svogūno, todėl, darydama kibinus, jį paskrudinu ir dar į mėsą dedu karšto arba šalto rūkymo šonines. Pabandykit, skonis- superinis.

    • Beata Nicholson parašė:

      ha ha ha jūs kaip aš, aš taip pat nelabai žalio svogūno mėgėja, bet kadangį šį kartą dauguma buvo porai tai nieko tokio, šiaip dar kopūstai dedami…kitai tariant svogūnas visada gali būti pakepintas, o daržovių prie mėsos niekada nebūna per daug

      • Teresė parašė:

        kepu kibinus, tik mano receptas kiek kitoks 🙂 svogūnų ten gausiai gausiai, 4 dideles galvos, bet kol kibinai iškepa svogūnas ištirpsta, priduodamas mėsytei drėgmės…net vaikai nesupranta, kad ten svogūnų būta 😀

        • Solveiga parašė:

          taip taip – svogūnas būtinas 🙂 . Kibinus kepa tik mano vyras – tai prideda tikrai daug, tačiau iškepus jo visai nesijaučia. oi kaip vėl noriu 🙂

    • Jolita parašė:

      Svoguna visur dedu, bet su blenderiu sutrinu ir liuks 🙂

  12. Anilda parašė:

    o koks kiekis kibinų iš tiek tešlos išeina? man kažkaip įdaro atrodo gerokai daugiau negu tešlos (su 350 gr miltų), bet gal klystu…

  13. Daiva parašė:

    Sveiki. atsiprašau už žioplumą, bet gal yra šių kibinų receptas jūsų laidoje ir čia įkeltas video ? niekur nerdandu 🙁 norisi pažiūrėti , kad nesigautų tešla per kieta…

  14. galina parašė:

    Laaabai skanūs , ačiū Beata 🙂

  15. Lina parašė:

    Laba. Vakar namuose atsirado sviezuteles avienos. Ar ja galiu tiesiog pakeisti kisuliena, ar ieskoti kito recepto?

  16. Jule parašė:

    Labas Beata,

    Tradicinis sekmadienio rytas tik prabundi isijungi tavo laida ir guledama lovoj ziuri. Ir vakar kibinus pabandziau pirma karta gyvenime. Labai patiko ideja salta sviesta i miltus pavolioti kad netirptu tarp pirstu-aisku paprasta ir logiska, bet tokie dalykai dazniausiai „nedaeina“. Ir tesla labai lengvai minkesi -nes jau labai nemegstu minkyti ir kocioti teslos, ypac kai traukiasi atgal :D. Kibinu jau beveik neliko 🙂 Skanus ir gan greitai padaromi. Dejau kiaulienos ir kalakutienos farso nes mesine nedirbo sekmadieni 🙂

  17. Greta parašė:

    Ir as pabandziau iskepti. Niam, niam, labai skanus isejo. Tik tesla buvo labai minksta, vos sulipinau 🙂

  18. viallux parašė:

    Nuostabus 🙂 ka tik padariau…:) isejo mini 24 kibiniukai

  19. Elinga parašė:

    Labai paprastas ir geras receptas, puikiai pavyko! ; )

  20. Ana parašė:

    Labai skaniai gavosi,aciu Beatai uz recepta!:)
    Bet susiduriau su problemele,kai kepiau kibinus ju grazi forma istyzo ir neliko to drakoniuko,tai noreciau paklausti del ko taip nutiko?
    P.S. dariau dviguba porcija ir naudojau namine grietine,toks itarimas kad per daug riebalu,gali taip buti?

    • Beata Nicholson parašė:

      Galėjo ištikšti būtent dėl minkštumo tešlos…man irgi taip yra buvę…bet tas ištižimas priklauso nuo kiekvieno supratimo…tiesiog dar kartais padeda pašaldyti prieš kepant

  21. Vaida parašė:

    Puikus receptas!! Kibinai tirpsta burnoje 🙂

  22. Jolanta parašė:

    Miela Beata, šis sekmadienis buvo ypatingas – gaminau kibinus. Seniai knietėjo, bet vis galvojau, kad tai labai sudėtinga. Tačiau „išmokau“ Tavo kibinų pamokėlę ir… dariau, dariau,dariau – net 22 nulipdžiau 🙂 Pavyko puikiai, kvepėjo visi namai net iki antro aukšto 🙂 Susėdome visi aplink nerealaus grožio kibinukus ir jie ištirpo… Tiesiogine prasme – tešla taip gerai pavyko, kad net burnoje tirpo. Įdaras fantastiškas (į mėsyte pridėjau dar pievagrybių). Premjera pavyko! Vietos jau rezervuotos kitam užsėdimui 🙂

  23. Giedrė parašė:

    Sveiki, gal ir kvailas klausimas, bet iš kur žinoti, kad kibinai ir jų įdaras jau tikrai iškepę? Pakanka, kad jie apskrustų, net dedant labai daug įdaro? 🙂

  24. O siaube parašė:

    Arba trinkit šį receptą arba taisykit… Įdaro sunaudojau tik trečdalį. Puikiausias sprandinės gabalas sugadintas liko, teko galvot ką iš jo padaryt. Jei produktų masę iš akies rašot tai perspėkit… Nežinau nei ką pasakyt. Kažkokia nesąmonė, o ne receptas. Man pačiai nesitiki, kad taip pasimoviau. Suprasčiau, jei receptą būčiau radus „supermamoj“, bet čia maisto gaminimo ekspertės puslapis… Ir dar vienas pastebėjimas. Kai gaminat prieš kameras nusimaukit papuošalus, susiriškit plaukus ir susitvarkykit nagus. Sėkmės:) Rašau visai be pykčio, čia draugiški pastebėjimai:)

    • as parašė:

      nu is kur tiek pavydo pas moteri ? 🙂 tai jai kumpis sugadintas, tai pas Beata papuosalu per daug 😀 Nu jeigu neisiseka paciai gaminti, tai nusipirkit jau pagamintu 😀 kas neleido to recepto rasti „supermamoj“ jeigu nepatinka Beata??? 🙂 issiliejo savo nuoskaudas ant visai svetimo zmogaus ir tapo laimingesne 😀

    • sniege parašė:

      o man gavosi puikiai nei telslos nei idaro neliko, viskas tiesiog super atitiko iki kruopelytes…..aciu Beata, skonis nepakartojamas 🙂

      • Rita parašė:

        Na ka liecia plaukus,tai tikrai reik susiristi :). Nepernesu kaip ir mano drauges palaidais plaukais valgyt gamina 🙂 ,greit gauna velniu ir susisega arba susirisa 🙂

    • laura parašė:

      kazkas tikrai negerai su receptu.Nes viska sveriau kaip parasyta ir man su 350gr.miltais idejus kaip nurodyta sviesto,grietines,kiausiniu teslos neimanoma buvo kociot nes ji skysta,delto kad paprasciausiai truko miltu!!!Nesuparntu kaip gali dar taip but kaip parasyta neperminkykit kad nesigautu kietoka.Is kur jos kietumas jeigu joje miltu trukumas.Ir beto tesla gavosi tikraibsausainine,neveltui pati Beata parasius,kad is likusios teslos galit iskept sausainius.Nes taip ir yra,nes cai grynai kaimsku naminiu sausainiu tesla.Gaila kad per velai sugalvojau buciau foto ikelus teslos su 350gr.miltu,200gr.sviesto,grietine ir kiausiniu…..ir nesakykit kad kazka blogai susveriau.Svarstykles patikimos nes visada viska su jomis sveriu.Tiesiog mano nuomone miltu cia truksta.

      • ABC parašė:

        Dariau pagal receptą – viskas „suėjo“ lygiai, tik mėsiuko „pagrandukas“ liko, tai iškepiau kaip atskirą. Vadinas, viskas čia su svoriais ok, o kad lieka – kaltas tik nepatyrimas 😉 Kitąkart bus geriau.
        Kartais kalti būna ne batai, o pats šokėjas, prastai sušokęs savo šokį 😉

      • Teresė parašė:

        Viskas čia tvarkoj su proporcijomis. Dariau daug kartų ir nelieka nieko.Jei kiaušinis didokas ir tešla skystoka,reik įdėt dar truputį miltų. Šiaip tai visada iškočioju tešlą į ilgą volelį ir peiliu padalinu lygiomis dalimis.Man išeina 12 dalių.Mėsą dedu ant lėkštės, suploju skritulį ir vėl peiliu pažymiu tiek pat dalių.Viskas.Imu gabaliuką tešlos pakočioju,dedu sužymėtos mėsos gabaliuką ir užlankstau. Viskas gaunasi puikiai.

  25. laima parašė:

    o su margarinu negalima

  26. Valerija parašė:

    Sveiki. Labai skanūs gavosi kibinai! 🙂 Iš viso Beatos receptai nuostabūs.

  27. Kristina parašė:

    Kaip džiaugiuosi Beata, man taip pat pavyko 🙂 Tešlą tiksiai pagal Jus dariau, tik įdaro mažiau pasigaminau, viso 15 kibinukų, iš kurių du su ožkų sūriu, linkėjimai iš prancūzijos:) Kokia laimė, nei vienas nepratrūko, neištižo, skonis nuostabus !

  28. Neringa parašė:

    Aciu tau Beatule uz nuostabu recepta, pavyko puikus kibinai, nerealaus skonio tokiu dar nevalgiau:) tik mesyte buvo vistiena pas mane ne kiauliena, bet super pavyko traskus niam niam. Turiu jusu knyga esu gerbeja jusu virtuves:) Geru jums skaniu sociu svenciu:)

  29. Dalia parašė:

    As taip pat padariau siuos kibinus, nes tiek as pati, tiek mano seimyna, esam labai dideli kibinu gerbejai. Kai tik buname Lietuvoej visuomet vaziuojame i Trakus valgyti kibinu.
    Tesla gaunasi tikrai nuostabi, bet mesos idaras su porais, tiesa sakant, nelabai primena pacius kibinus. Tiesiog tai yra skanus naminiai pyrageliai, bet ne kibinai…

  30. Agnė parašė:

    Gaminau su vištiena, svogūnais, čiobreliais, pipirais, druska ir šiek tiek kario, įdaras gavosi tobulas 🙂 tik per plonus sukočiojau, liko tešlos, bet kaip pirmam kartui tikrai džiaugiuosi rezultatu. Ačiū už skanios tešlos receptą!

  31. Indrė parašė:

    O aš visko dėjau iš akies ir vietoj grietinės dėjau kefyro, gavosi puikiai, o tešlą atsaldziau ne šaldytuve o tiesiai į lauką isnesiau, sakau bus efektas geresnis:)

  32. nijole parašė:

    Labas, Beata. Norėjau paklasuti, o jeigu vietoje kiaulienos dėsiu elnienos mėsos, ji taip pat skaniai iškeps, nebus žalia?

  33. Juolė parašė:

    Šiek tiek reikėjo pavargt, kol gražiai „užlanksčiau“, bet antra skarda gavosi puikiai 🙂 Skonis nepakartojamas 🙂 Buvo nuostabūs savaitgalio pietūs 🙂

  34. Toma parašė:

    Beata, nepaprastai skanu! Kibinai įrašomi į „dažnai vartojamų“ patiekalų sąrašą. Manieji su vištienos blauzdelių mėsa ir porais, tai čia lyg ir nukrypimas nuo tradicinių, tačiau tikiu, kad man bus atleista 😀 Niam!

  35. Neringa parašė:

    Sveiki Jūsų receptas pasiteisino-gaminau, garuoja, sultingi gavosi pirma kart pagal kt receptus nepavykdavo mėsyte kiauliena kaimiška ir be sultinio ji man sultinga gavosi su tradiciniais prieskoniais po paros šaldytuve , valgom super 🙂

  36. Sigita parašė:

    labai dekoju,meginsiu, manau, kad pavyks 🙂

  37. Gražina parašė:

    Mielosios šeimininkės, patariu tešlą padalinti į maždaug nedidelio mandarinuko dydžio gabaliukus, juos iš karto įskaičiuoti į blynukus, juos visus išsidelioti ant stalo ir apdelioti mėsos įdaru. Sunaudosite ir tešlą ir įdarą – nei trūks, nei liks ir nereiks su stikline vargti, po to kocioti atraizas. Labai palengvės darbas. Sėkmės!

  38. sk parašė:

    Laba diena. Ar vietoj sviesto galiu deti kepimo margarina?

  39. Laura parašė:

    Sveika, o kodel neparasyta kiek porciju gaunasi ?

    • Keira parašė:

      O kas pagal Jus yra porcija,kalbant apie kibinus??? 1,2,3…? O, siaip, komentaruose parasyta: …nuo kibinu dydzio priklauso… Uff!!!

  40. Donata parašė:

    O jei orkaite su orapute (pas mane ji tik tokia) tai kiek laiko ir kokioj temp kepti patartum, Beata, kad kibinai nesudziutu?

  41. Jurgita parašė:

    Mielosios seimininkės kibinai gaunasi superiniai ! Tikrai neapsiriksit.
    Aciu Beatai uz gera recepta 🙂

  42. kristina parašė:

    Ačiū Beatai,kibinai nuostabus!!!!

  43. Egle parašė:

    labas Beata ar galima deti ne kiaulienos prandine bet farso ?

    • Egle parašė:

      Dar Beata kai ko noriu paklausti 🙂 dariau kibinus et nzn ko per mazai dejau , o viska dejau bet mano tesla gavosi lipni tada ydejau dar miltu kaip ir gerai buvo isemu is saldytuvo ta tesla lipti pradejo voliojau miltuose , kai lipdziau kibinus man nelipo ir vistiek lipni tesla buvo. Beata ka ne taip dariau?

    • Keira parašė:

      Negalima!Rimtai! Neskanu paprasciausiai.

  44. Karolina parašė:

    Labas Beata!;) Žinok pirmą kartą prisiverčiau padaryti kibinus, nes iki tol galvojau, kad nepavyks, ir man viskas pavyko kuo puikiausiai! Iš vyro sulaukiau komplimento, jog skaniau nei kibininei ;D

  45. Simona parašė:

    Aciu, labai skanus 🙂

  46. kamile parašė:

    Sveika Beta. Kadangi prima kart ruosiuosi gamint siuos skanumynus, tai norejau paklaust jei As mesa sumaziciau per puse tai man ir visus kitus produktus sumazint per puse.? Tiesiog pas mans seimyna labai maza tai galvoju ne labai Kas juos suvalgys.. :))

  47. Neda parašė:

    Gaminu jau antra karta super tikrai puikus receptas
    Aciu Beata uz recepta 🙂

  48. Vit parašė:

    Jei man jų reik 6dieniui, o pasidarysiu, tarkim, 4dienį. Ar galima užšaldyti, o gal tiesiog dėti ant padėklo su miltais, kad neprikibtų, ir maistine plėvele apvynioti, kad nesudžiūtų? Kaip geriau?

  49. Renata parašė:

    Katik mėginau Jūsų receptą. Bet su mano mamos receptu nesulyginti . Mano mamos skaniausi 😉

  50. Jadvyga parašė:

    o kokia mesa imti, jei nori kibinu su vistiena? krutinele ar kazka kito?

  51. Neringa parašė:

    Na va, viską susimakalvau. Gaminsiu tik ryt. Grįžta iš Norvegijos vyras ir nori sultinio, tai pagalvojau, kad būtų neblogai pabandyti ir man šį šedevrą, ypač kai turiu naminės vištytės ir galiu išvirti skanų sultinį. Pasitikiu Beatos skoniu – esu keletą receptėlių bandžiusi. Žiūrėsim, kas gausis. 🙂

  52. Neringa parašė:

    Iškepė ką tik mano kibinai – pirštukus aplaižyt galima. 🙂 Tikrai labai skanūs! Rekomenduoju! Tik aš truputį paimprovizavau ir į tešlą bei mėsą įdėjau po šaukštą cukraus. Bet aš visada dedu visur cukrų 😉 Na tikrai l.skanūs … Dabar mąstau, ar jie besulauks vyro… Paragavau ir nebegaliu sustoti.
    Ačiū, Beata. 🙂

  53. ruta parašė:

    sveiki,ar galima deti farsa kiaulienos,ar butinai nemalta?aciu!

  54. Jurgita parašė:

    Aciū už receptuka, paprasta ir tikrai skanu, tešla tokia trapi, kad burnoje tirpsta, tik mano sūnelis neįvertino, prakanda ir mėsytę išvalgo 🙂

  55. Aiste parašė:

    TESLAI: 700gr miltu, 250gr sviesto, 200gr grietines, 2 kiausiniai, druska, 1a.s.cukraus.
    IDARUI: 700gr kapotos mesos, 2 svogunai, druska, pipirai, 50gr sviesto, 150ml vandens.
    Daryti 15 kibinu. Kepti apie 40min 200°C orkaiteje. Skanaus!

  56. Diana parašė:

    Pavyko 🙂 Skanūs, tešla tiesiog tirpo burnoj. Dėkui už receptą. Kitą kartą gal apkepinsiu svogūnus 🙂 Ir nedėsiu arti vienas kito, nes po 10min kepimo, teko dalį kubinų kelt į kitą skardą 🙂 viso gavosi 21 kibinai. 🙂 Rekomenduoju.

  57. D, S, E parašė:

    nuostabus receptukas, superiniai 🙂

  58. Laura parašė:

    Tikrai labai skanus

  59. Kibinu idaras vegetarams parašė:

    Lygiomis dalimis varske, tarkuotas ferm suris ir spinatai. Dar dejau svogunu, druskos.

  60. Rasa parašė:

    super! Aciu labai, Beata uz nerealu receptuka:) Musu seimynai laaaabai patiko. Ypac mano vyrui, kuris paskatino parasyti komentara 😉

  61. Kristina parašė:

    Sveiki,
    kibinai labai skanūs ir tešla labai gera, beeet pas mane gavosi taip, kad aptepus kiaušiniu (ne per daug) kepant apačioje toks šiek tiek susidarė pridegęs sluoksnelis kur galbūt „išbėgo“ kiaušinis… o kas būtų jei neptepčiau kiaušiniu kibinus? Ačiū už atsakymą, nes jis labai REIKALINGAS

    • Beata Nicholson parašė:

      Galite netepti, kiaušinis patamsina viską ir pablizgina, jei nutekėjo, tai tiesiog truptui per daug kepėte, o tas pridegęs sluoksnelis galėjo būti ir ne kiaušinis o iš kibino išbėgusios sultys, tikiuosi atsakiau į klausimą, galite netepti niekuo, galite tik vandeniu, kad sulyginti paviršių

  62. Aida parašė:

    Labai skanūs kibinai gavosi. Dariau pirmąkart, tačiau pavyko puikiai. Tiesa, mesytès liko.

  63. Jurate parašė:

    Ir man pavyko! Puikiausi kibinai, ir ingredientu visai neatliko.. Aciu uz puiku recepta!

  64. Kristina parašė:

    Aš taip pat prisijungsiu prie pirmą kartą gaminusių kibinus kompanijos 🙂 Ir jie tikrai buvo skanūs, ištirpo labiai greitai. O įdaro man neliko, bet labia jau gausiai dėjau, kad net sulipinti buvo sunku, tad kai kurie kepami atsivėrė. Bet nuo to skonis tikrai nenukentėjo. SUPER !

  65. Dovile parašė:

    Sveiki, Beata. Ar sios teslos gaminimo receptas tinkamas gaminti naminiams koldunams? kepiau kibinus, puiki tesla isejo su visais siais ingredientais. Anksciau maisydavau tesla is miltu, kiausiniu, vandens salto, druskos ir ji visuomet labai limpa prie ranku. Nezinau ka reikia prideti ar atimti ar kitaip darytu, kad ji neliptu prie ranku. Labai aciu uz atsakyma:)

  66. Vita parašė:

    Dariau vakar antrą kartą. Pirmą kartą dariau per pirmąjį vaiko gimtadienį, tai visi labai išgyrė. antrą kartą gyrė tik vyras, sakė, kad kasdien taip skaniai daryčiau 🙂 Man liko tešlos, galbūt todėl, kad tikrai plonai kočiojau. Bet turėjau faršo, tai netragedija. Sudėjau kokius 600 g faršo, o gal net biškutį daugiau. Aš faršo nedariau pagal receptą, buvo tiesiog prieskoniai maltai mėsai ir svogūnas. Galbūt jei būčiau dėjusi viską pagal receptą, būtų užtekę ir 500 g. Bet čia neesminiai kabliukai. Išėjo 39 kibinai, bet nedidukai.

  67. Daiva parašė:

    Senden ismeginau ,labai skanus kibinai gavosi 🙂

  68. Sandra parašė:

    Truputį nusivyliau kepiniu del to, kad vienoje vietoje recepte nurodyta, kad tešlai reikia ziupsnelio druskos, veliau raso, kad deti keleta ziupsneliu druskos. Pasimeciau, bijojau per suriai padaryti ir idejau 1 ziupsneli-tesla gavosi preska ir beskone, gaila, kad netikslus recepto aprasymas taip suklaidino.

  69. Greta parašė:

    Sveika Beata,
    Kibinai jau padaryti ir išrikiuoti lėkštėje . tą lekste idejau tiesiai į kamera ir planuoju kepti tik po poros dienų . klausimas
    Ar prieš kepant juos reikia atsildyti ar galima iš karto pašauti į įkaitinta orkaite prieš tai dar aptepus kiaušiniu. Dėkui už atsakyma

  70. Vidmantas parašė:

    Kaip tik vaziudamas metro y darba Londone galvojau ka cia skanaus pagaminti 🙂 ogi pagalvojau kibinai butu visai nieko ir seima nustebinsiu 🙂 rades pirmu taikiniu Beatos receptuka ir isbandziau,ka galiu pasakyti-Pasaka gavosi tokie kad net nesvajojau apie tokius:trapus,sultingi,neapsakomo skonio.Nuosirdus ir Didelis aciu Beata uz nuostabu recepta. Linkejimai is Londono Jums Beata!!!!!

  71. Rūta parašė:

    Mano skoniui tešla geroookai per riebi. Reikia daug sultinio, kad įveikti tą vieną kibiną:)

  72. Irena parašė:

    Ar galima vietoj grietines deti liesesni graikiska jogurta, aciu☺

  73. Kristina parašė:

    Sveiki.Kibinai iškepti,skonis geras,bet man formos neišlaikė?:(

    • Beata Nicholson parašė:

      na kartais jie pasiduoda, nes tešla yra labai minkšta ir trapi, nes joje palyginus ne tiek daug miltų, jei norite kad būtų labai statūs tai dėkite daugiau miltų, bet tada tešlos skonis nebe toks geras

  74. Kristina parašė:

    Kibinai gavosi skanūs,bet formos neislaikė?

  75. Ilona parašė:

    sveiki, o galima šaldyti kibinus? jau keptus ar žalius?

  76. Justina parašė:

    Ačiū, Beata, už puikų receptą! Nauji metai prasidėjo skaniai. Pirmą kartą gyvenime kepiau kibinus ir pavyko puikiai. Visi labai gyrė ir kaip mat neliko.

  77. vigi parašė:

    Lyg ir viska dariau pagal recepta bet jau pora kartu plaukia svieste viskas …desiu kokiu 70 gramu maziau sviesto …

  78. Jurga parašė:

    Kibinai išėjo skanūs, tačiau tešla per daug issipūtė – išėjo, kad mėsos mažai palyginti su visu kibinu, pusiau tuščiaviduris. Gal patartumėte, ką kitaip daryt, kad sekantį kartą viskas ok būtų?

  79. Architektas parašė:

    Del Beatos kibinu mesos kiekio , tai jos yra gerokai perdaug, tada ji liko ir neaisku kur ja det. Uztektu 400 gramu.
    Ir del 3-4 poru ! Ar ji savam prote ? Kaip galima deti tiek poru ? Gal cia 3-4 gabaleliai ?

  80. vaiva parašė:

    O as sugebejau sudet apie 700 g mesos. Teslos dar liko:) Dariau su kapota eriena. Gavosi super! Tesla tobula. O ka i vidu deti, jau jusu fantazija:) Pirmas blynas, bet tikrai neprisviles:) Aciu Beata!

  81. judita parašė:

    Labai labai skanus kibinai.
    Siulau visiem pasidaryti.

  82. Toma parašė:

    Miela Beata, man per 25 minutes neiskepe mesyte.. kitiems spejo iskepti?

  83. Gražina parašė:

    Dariau kelis kartus ir dar žadu..geriau nebūna!

  84. Joana parašė:

    Taigi ! Pirma karta gyvenime gaminau kibinus. Tesla gavosi puiki, skani, trapi, vienu zodziu viskas kaip reikia.
    Idara dariau siek tiek kitoki, naudojau vistienos krutineles, be poru ir su graikisku jogurtu. Labai skanu !
    Butinai kepsiu dar !
    Aciu Beata uz puiku recepta.

  85. eimante parašė:

    sveiki o alima naudoti ,, shortcrust pastry“ , vietoj namines teslos? aciu

  86. VIOLETA parašė:

    Kiek vnt is nurodytu proporciju išeina?:)

  87. Rosita parašė:

    Puikus receptas, viskas susinaudojo tip top, skonis pasakiskas negalejau atsitraukt nuo lekstes:)

  88. Aurelija parašė:

    Jau ne pirmą kartą pagal šį receptą kepu kibinus :). Tiesa, imu tik tešlos receptą, o mėsytę ir jos prieskonius dedu pagal save. Ankščiau kepiau su faršu, šiandien smulkiai pjaustyta kiauliena. Pastarasis varijantas man skaniau :)! Šį kartą neturėjau pakankamai grietinės tešlai, tad pyliau kefyrą. Ir sviesto dėjau 170 g, nes visas 200 g man per riebu :). Gal dėl kefyro, gal šiek tiek miltų daugiau reikėjo dėti, bet iškepus kibinams nebeliko drakono uodegėlių :))). Jos susilygino su kibinu. Tai gavosi tokie pyragėliai labiau :)))). Tačiau skoniui tas netrukdo :). Tik tešlos liko, gal kibinų su obuoliais padaryti :)?!

    • Aurelija parašė:

      Iš likusios tešlos išsikepiau mini pyragėlių su obuoliais ir tokį didesnį ala štrudelį :)))! Laaabai skanu! Puiki tešla ne tik su mėsa, bet ir su saldžiais įdarais :)!

  89. Elena parašė:

    Ar galima jau iskeptus kibinus uzsisaldyti?

  90. Santa parašė:

    Super gavosi. Ačiū.

  91. Algirdas parašė:

    Puikus receptas! Ačiū Beata! linkėjimai iš Kanados

  92. Simona parašė:

    Ką rik po pietų. Puikus receptas, dėjau graikišką jogurtą į tešlą. Labai skanu, nei tešlos nei įdaro neliko 🙂

  93. Lionė parašė:

    Laba diena,
    Gerb. Beata, Jūsų naminių kibinų receptas puikus, kepiau kibinus, tai minkšti, skanūs, pats šauniausias receptas. Linkiu sėkmės.

  94. Virginija parašė:

    Patys pačiausi kibinai, visada gaminu tik pagal šį receptą. 🙂

  95. Anė parašė:

    Sveiki, turiu klausimą apie šituos kibinus- ar prakandus varva? 🙂 Norėčiau nusinešti į vakarėlį, todėl įdomu, kokių atsargumo priemonių reikėtų imtis, kad nepridaryti žalos !

  96. Brigita parašė:

    Sveiki Beata,begalo megstu jusu laida jau nuo pitmuju jos pasirodymu eteryje kibinu neesu gaminu gyvenine,bet vis labai noriu ismeginti,tad paskasiciudi recepta labasi susigubdziau. Iskylo klausimas kaip gi ta mesyt supjaustyti kubeliais? Suprantu kad turi buti gan smulkiai tai siek tiek pasimeciau ir kokia dar mesyte tinka? Ar galima nedeti poro ir svoguno? Kuom galima pakeisti? Vyras visiskai nemegsta siu darzoviu

    • Beata Nicholson parašė:

      Sveiki Brigita, na, mėsą reikėtų supjaustyti taip, kad būtų ir patogu formuoti įdarą, ir mėsa iškeptų. Tinka bet kokia, kokią mėgstate – vištiena, kiauliena, jautiena… Vietoj svogūno ir poro galite įdėti morkų, pievagrybių, kopūsto ar kitų mėgstamų daržovių. Tikiuosi, pavyks skaniai!

  97. Silvija parašė:

    Miela Beata, esame jau ne kartą gaminę šiuos kibinus ir juos tiesiog įsimylėjome. Klausimas būtų, ar įmanomas kibinų variantas su pilno grūdo miltais (pvz. speltų), arba maišant dalimis pilno grūdo ir įprastus miltus? Iš anksto labai dėkoju.

  98. Dalia parašė:

    Labas Beata , tiesiog nuostabus kibinai gAvosi pagal jūsų receptą. pamilau jūsų gaminius. Net Napoleona surizikavau ir issikepiau Velykoms. Buvo nuostabus:))Aciu už idėjas:)))

  99. Aistė parašė:

    Labai ačiū už tiek daug nuostabių receptų ir šiaip įkvėpimą virtuvėje!
    Tik su vyru susiginčijome ką reiškia tas „negailėti druskos“ 😀

  100. simona parašė:

    Beata, ačiū už receptą! kibinus gaminu jau n-tąjį kartą ir vis mažai 🙂 dar kartais paimprovizuoju, į mėsą dedu ir džiovintų grybų, tai išvis super 😉

  101. Asta parašė:

    Kibinai super!!!Skaniasnių nevalgiau!!!Ačiū už receptą!!!

  102. Adonė parašė:

    o aš kefyto užpilu ant mesos du šaukštus, buna labai skanu
    Ačiū Beata už receptą
    Nuostabių metų jūsų šeimynai

  103. Erika parašė:

    Ačiū Beata puikus Jūsų kibinai,labai tiko prie agurkinės žuvies sriubos taip pat iš Jūsų receptų žurnalo

  104. Agne parašė:

    Labas vakaras,
    Pas mane nėra pirkti grietinės 30%, tik 18%. Gal galima pakeisti kuo kitu, o gal tiks šita.

  105. Danutė parašė:

    Pirmą kartą gaminau kibinus. Viską dariau pagal Beatos receptą. Gavosi puikiai

  106. Kristina parašė:

    Kokie superiniai gavos!! As naudojau malta vistiena. Maniskis praktiskai viska ir suvalge per vakara. Kadangi jis yra ne lietuvis ir Lietuvoj yra tik karta buves (ragavo Traku kibinu), tai laimingai krykstavo jog skonis kaip tada, kai ragavo pirma karta Lietuvoj. :)) Uzsisake dar, tad teks gaminti visai jo seimai.:) Didelis aciu!!

  107. Violeta parašė:

    Puikus kibinai!!! Vaiko gimtadieniui isejo maziuku 44 vnt. Grietine pakeiciau graikisku jogurtu. Super!!!!

  108. Šeimininkas parašė:

    Proporcijos geros, tik aš įdarui naudojau tik pjaustytą sprandinę, svogūnus, pipirus ir druską. Dariau pirmą kartą, viskas liuks. Niekada nemaniau kad man patiks ir pavyks juos daryt, bet man svarbu skaniai valgyti ir pasigamint pačiam. Pinti gražiai dar nemoku, bet išmoksiu. O jei kažkam nesigavo, tai YouTube pilna video kaip jie formuojami, receptas puikiai tinkamas ir šis. Tešla trapi, minkšta, įdaras paleidžia sultinį. Ačiū 🙂

  109. Rasa parašė:

    Tai visiskai standartinis kibinuku receptas, gaminu jau virs desimt metu. Laikui begant pati sau isivedziau keleta pakeitimu, taciau pats receptas praktiskai nepakito.
    As labai noreciau pameginti kazka naujo, tarkim tesla is miltu+kokios smulkintos prieskonines zolytes arba miksas su kokiom jau pagamintom kruopom, noreciau naujo skonio, naujo patyrimo.. ir butu puiku, jeigu Beata paeksperimentuotu taip pat:))

  110. Indrė parašė:

    Puikus receptas! Ačiū, Beata 🙂

  111. Agne parašė:

    Sveiki, esu jau pasiruosusi kepti, tik rankos niezti apjepti mesyte: niekaip nesuprantu, kaip aviena perpusvalandu gali iskepti

  112. Laima parašė:

    Puikus receptas, pagaliau ir as moku kepti kibinus

  113. Veronika parašė:

    Pirmą kartą dariau kibinus, gavosi super skanūs, ačiū 🙂

  114. Živilė parašė:

    Laba,gal galėtumėte parašyti tikslias proporcijas, kad išeitų 40kibinu? Nenoriu padauginti su miltais.

  115. Gile parašė:

    Ar galima tešlą daryti iš vakaro ir nakčiai palikti šaldytuve?

  116. Sandra parašė:

    Sveiki. Gal galite pasidalinti, kokią funkciją orkaitės naudoti? Kepiau su vėjeliu 30 minučių, deja, neiškepė ‍♀️ išjungiau ir kepu toliau nesinori perkepti. Atrodė tiek daug įdaro (ėmiau 500 g mėsytės) ir mažai tešlos, bet sunaudojau viską, gavosi 13 vidutinio dydžio kibinų. Ir kaip kažkas skundėsi, kad riebu – o ko jūs tikitės, juk 200 g sviesto, faktas kad nebus liesas kibinas tešla atrodė baisiai keita, bet puikiai viskas kočiojosi ir gavosi ❤ reziumė, pagaminti pavyko net man, vadinasi, receptas geras bet to ir tikėjausi, nei vienas Beatos receptas dar nenuvylė ❤

    • Beata Nicholson parašė:

      Sandra, kaip džiugu, kad viskas pavyko! Aš tokius kepinius dažniausiai kepu be vėjelio, o naudoju kaitinimo iš viršaus ir apačios funkciją. Jei kepate su vėjeliu, tai sumažinkite orkaitės temperatūrą maždaug 20 laipsnių nuo parašytos recepte.

  117. Ramūnas parašė:

    Ačiū, Beata, kibinukai nuostabiai pavyko ir skoniu, ir išvaizda.

  118. Justina parašė:

    Nuostabus kibinai kepiau ne kartą …. Labai patiko: ką vaišinau sakė išduok receptą …. Ir prašė kad dar iškepčiau….❤️❤️❤️❤️❤️

  119. Rima kulbeckiene parašė:

    Ačiu jums už ta recepta Mano kaimas nemoka kepti kaip mes Radviliškio r Kundrėnu kaimas

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.