Beatos virtuvė
Migdoliniai šokoladiniai saldainiai_Beatos virtuvė

Migdoliniai šokoladiniai saldainiai

(4)
Reikės:
  • 300 g migdolų branduolių (pirkau didesnius, nes jie saldesni)
  • 6-7 šaukštų rudojo cukraus
  • 4-5 šaukštų vandens
  • apie 80 g „Beatos virtuvės” karšto šokolado drožlių
  • kakavos miltelių pabarstymui

„Beatos virtuvės“ šokolado drožlės puikiai tiko ir suteikė saldainiams prabangaus šokoladinio kartumo. Bet, manau, galima aplieti ir kitokiu lydytu juoduoju šokoladu – tada pakaks plonesnio karamelės sluoksnio.

 

  1. Į ant mažos ugnies pastatytą keptuvę beriame rudąjį cukrų ir stebėdami maišome. Kai cukrus ima lydytis, pilame vandens, maišome ir verdame sirupą, kol jis ima tirštėti, darosi klampus ir tąsus. Manau, apie 5 min.
  2. Beriame migdolus ir maišome, kad jie visi pasidengtų karamele. Aš dar pyliau ir šiek tiek vandens ir cukraus įbėriau, nes pasirodė maža tos karamelės – nebijokite eksperimentuoti.
  3. Kai migdolai šiek tiek paskrunda, tampa sausi ir pasidengia karamelės sluoksniu, išpilame juos ant sviestinio popieriaus ir pirštais atskiriame vieną nuo kito.
  4. Į karštą puodą įstatytame dubenėlyje išlydome „Beatos virtuvės” karšto šokolado drožlių. Gautu skystu šokoladu apipilame migdolus ir maišome ranka ar šaukštu, kad jie pasidengtų šokoladu. Tik tada supratau koks skalsus ir tikras Beatos šokoladas – rankas buvo sunku nuplauti, jautėsi natūralus riebumas ir dosnumas šokolado. Saldainius galime vėl atskirti vienas nuo kito.
  5. Kai šokoladas apdžiūna – beriame kakavos miltelius ir dar saldžiuosius šiek tiek pavoliojame – kad pasidengtų.

Migdoliniai šokoladiniai saldainiai_Beatos virtuvė

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (4)
Komentarai
  1. Vilma sako:

    ir dar iberkit truputeli naminiu meduoliu prieskoniu ( malti gvazdikeliai, kvapnieji pipirai, muskato riesutas, cinamonas, imbieras, kardamonas) tai irgi geris;)

  2. Kulinaras sako:

    Super, dėkui už receptą, būtent tai ko aš ieškojau :)

  3. Ina sako:

    Labai labai skanus saldainiukai as kakava sumaisiau su cinamonu tiesiog pasaka :)

  4. Greta sako:

    Gimtadienio proga gavau „Beatos virtuves“ karsto sokolado drozliu. S
    u nekantrumu laukiu, kada galesiu isbandyti si recepta.:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.