Beatos virtuvė
Beatos meduolis

Meduolis

(3)

Mėgsta medų meškinai, o kodėl, ar tu žinai? Labai tautinis pyragėlis išeina. Nors pilnas egzotiškų prieskonių, bet skonis – tautinis… Manau, praverstų tokiomis aplinkybėmis, kai reikia ką nors duoti prie arbatos dešimčiai žmonių…

Print Friendly
Reikės:
  • 1/2 a. š. maltų gvazdikėlių
  • 2 a. š. imbiero miltelių
  • 3 a. š. malto cinamono
  • 2 a. š. mixed spice
  • ¼ muskato riešuto
  • 4 pasukimų malūnėlio su juodais pipirais
  • 3 kardamono ankščių malti grūdeliai
  • 2 šaukštelių tirpios kavos
  • 1 citrinos žievelės
  • 200 g kvietinių miltų
  • 100 g ruginių rupių miltų
  • 200 g medaus
  • 100 g rudo cukraus
  • 100 g smulkintų įvairių riešutų
  • 150 ml saulėgrąžų aliejaus
  • 150 ml natūralaus lieso jogurto
  • 1,5 a. š. kepimo miltelių
  • 3 didelių kiaušinių

 

Šiaip, kai kepiau ir užsirašinėjau, ką dedu, tai sąrašas toks begaliniai ilgas išėjo. Turbūt ilgiausias per blogo istoriją, nes prieskonius sudėjau turbūt visus įmanomus. Dar prie viso to dėjau trečdalį pilnagrūdžių ruginių miltų. Taigi meduolis, toks labai jau žemiškas ir, sakyčiau, visai sveikas išėjo… Manau, labai skanu būtų jį vartoti su baltu varškės sūriu ir dar medaus užsitepant…

 

Kaip paruošti:

  1. Miltus persijoti ir sumaišyti su kepimo milteliais, prieskoniais visais ir kava (išskyrus citrinos žievelę, kurią įdėti reikėtų, kai jau visa tešla bus užmaišyta). Jei kava tokia granulėm, kaip dažnai būna, tai per sietelį ją pertrinti, kad nebūtų rupi ir tolygiau ištirptų tešloje. Muskato riešutą aš pati tarkavau, tai iš akies jo buvo gal ketvirtadalis. Lygiai taip pat su kardamonu, jei yra maltas, tai tada sakyčiau, kad reikėtų ant šaukšto galo…
  2. Taip pat į miltų, prieskonių mišinį sudėti smulkintų riešutų ir cukrų.
  3. Medų truputį patirpinti mikrobangėje, nes kitaip jis paprastai kietas būna. Tada medų sumaišyti su aliejumi, jogurtu ir kiaušiniais. Trumpai paplakti mikseriu, kad viskas susimaišytų. Jei tingisi dėl minutės traukti mikserį, tai kiaušinius galima atskirai lengvai paplakti ir tada sumaišyti su medumi, aliejumi, jogurtu.
  4. Į sausus ingredientus supilti šlapius ir sumaišyti. Per daug nesistengti – užtenka tik sumaišyti, kol viskas susimaišo ir tešla pyraginė, drimbanti išeina.
  5. Dabar – į skardą ar formą ir kepti 190 C apie 45-50 min. arba kol iškeps.

Labai tautinis pyragėlis išeina. Nors pilnas egzotiškų prieskonių, bet skonis – tautinis…

Manau, praverstų tokiomis aplinkybėmis, kai reikia ką nors duoti prie arbatos dešimčiai žmonių…

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. SigitaZ sako:

    Kažin labai skonis nukentėtų, jei dėčiau meduolių prieskonių mišinį (Alvo, 30g.)?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.