Beatos virtuvė
Krevetės su kalendros ir kokosų pagardu_Beatos virtuvė

Krevetės su kalendros ir kokosų pagardu

(2)
Reikės:
  • Krevetėms
  • 1.5 a.š. maltos kalendros
  • 2 a.š. bekvapio aliejaus (pavyzdžiui, rapsų)
  • ¼ a.š. šviežiai maltų juodųjų pipirų
  • ¼ a.š. druskos
  • 12 didelių išgliaudytų krevečių (man pagardo užteko didesniam kiekiui)
  • Aliejaus kepimui
  • 2 v.š. šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių
  • Pagardui
  • 1 didelio arba 2 mažų smulkiai pjaustytų svogūnų
  • 30-35 g arba dosnios saujos smulkintos šviežios kalendros
  • 3 v. š. kokoso drožlių
  • 2 v.š. šviežiai spaustų žaliosios citrinos (laimo) sulčių
  • 1 v. š. mangų padažo (ang. Mango chutney – rasite pirkti prekybos centrų Azijos maisto skyriuose arba galite pasigaminti patys)
  • 1 a.š. cukraus
  • 1 a.š. malto kumino
  • 1 a.š. smulkinto žaliojo čili pipiro
  • ¼ a.š.druskos
  • 2 česnako skiltelių
  • Patiekimui (pasirinktinai)
  • Šviežios kalendros lapelių
  • Skrudintos prancūziško batono reikelės

Receptas iš žurnalo Cooking Light, 2005 m. spalis , 230 psl.

Gaminame:

  1. Sumaišykite kalendrą, aliejų ir juoduosius pipirus. Sudėkite krevetes. Švelniai pamaigykite, kad krevetės pasidengtų marinatu. Marinatą ir krevetes perkelkite į sandarų indelį arba uždaromą plastikinį maišelį. Sandariai uždarykite ir įdėkite į šaldytuvą maždaug 2 valandoms, maišelį retkarčiais apverskite, kad krevetės geriau įsimarinuotų.
  2. Pagardui paruošti į maisto smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, skirtus pagardui. Susmulkinkite iki kiek įmanoma tolygesnės masės. Paragaukite, pagal skonį galite papildomai pagardinti atskirais ingredientais.
  3. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Iš šaldytuvo išimtas krevetes pabarstykite druska. Kepkite jas maždaug po 3 min. kiekvieną pusę arba kol krevetės iškeps. Iškeptas gėrybes pašlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  4. Į lėkštės vidurį dėkite šaukštą ar du  pagardo, ant jo – kelias keptas krevetes ir galite pabarstyti šviežios kalendros lapeliais. Rekomenduojama skanauti su paskrudinta prancūziško batono riekele.

Skanaus!

Print Friendly

Dalinkis:
Komentarai (2)
Komentarai
  1. Migle sako:

    Gal kazkuo galima pakeisti mango padaza? Arba gal kazkas pasidalinsite kur jo nusipirkti LT, nerandu….

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.