Beatos virtuvė
Beatos sausainiai su uogiene

Jaukiausi sausainiai pasaulyje

(20)
Reikės:
  • 120 g sviesto
  • 250 g miltų
  • 80 g cukraus
  • 1 šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 pakelio vanilinio cukraus
  • 1 kiaušinio trynio
  • 2-3 šaukštų pieno
  • apie 150 g aviečių uogienės
  • cukraus pudros pabarstyti

Mes gi buvome Palangoje, nuvažiavome į tokį restoraną (HBH) netoli Palangos. Prieš išeinant nusipirkome naminių sausainių. Sėdi bobutė su skarele mediniame kioskelyje ir parduoda duoną, batonus, pyragus ir sausainius. Sausainiai supakuoti maišeliuose po pusę kg. Šeši litukai. Nedaug. Aš juos pirkau tik tam, kad ką nors nupirkčiau. Šiaip labai dažnai LT pirkdama nežinomą daiktą nusiviliu, didelių vilčių neturėjau ir tiems sausainiams. Bet žinokite, jie buvo SUPER. Tikrai labai geri močiutiški sausainiai. Sudėtis: margarinas, cukrus, kiaušinis, gal dar cinamono buvo. Paprasti tokie – iškočiotas blynas, subraižytas tokiu ritinėliu, ant viršaus cukraus gausiai ir saulėgrąžų pabarstyta. Puikūs ir paprasti. Išmečiau maišelį, kas žino tą kioskelį ir tuos sausainius? Pagyrimo žodis nuo manęs. Aš tokius pabandysiu kada iškepti būtinai…

Kaip paruošti:
1. Atšaldytą sviestą (tik ką iš šaldytuvo) sutarkuojame burokine tarka ir sumaišome su miltais. Svarbiausia, kad sviestas nepradėtų tirpti ir kad visas tolygiai susimaišytų su miltais.
2. Į sviesto ir miltų mišinį suberiame cukrų ir pirštais viską gražiai trupiname bei maišome, kad pasidarytų tokie trupiniai. Bet pernelyg ilgai netriname, nes sviestas neturi ištirpti, o turi gražiai susivelti su miltais ir cukrumi.
3. Į tą tešlą įdedame kiaušinio trynį ir 2 šaukštus pieno, greitai suminkome tešlą. Kartais gali prireikti dar vieno kito šaukšto pieno. Kai tik viskas sukimba į gumulą, daugiau nebeminkome, o suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir padedame į šaldytuvą valandai pailsėti.
4. Po valandos iš tešlos kočiojame ir darome sausainius, naudojant formeles. Išpjauname apskritimus, viename sausainių poros apskritime padarome skylutes. Aš tam naudoju vaikiškų flomasterių kamštelius arba kvepalų kamštelius
5. Kepame 180 C orkaitėje apie 10-12 minučių, kol truputį pagels, neperkepiname.
6. Kol dar šilti tepame uogiene ir klijuojame.

Labiausiai močiutiškiausi sausainiai pasaulyje. Gyvenimas yra sausainis. O kokie sausainiai jums yra močiutiški?

Dalinkis:
Komentarai (20)
Komentarai
  1. Laurynas sako:

    Man atrodo, kad tas kioskelis buvo „Kartenos naminė duona“, jie mugėse būna, šiaip neblogi pyragai, sausainiai pas juos. Jei kam reiks, tai patys šviežiausi jų produktai yra Kartenoj, toks miestelis netoli Kretingos.

  2. Kornelija sako:

    Tuos sausainius , kurie parduodami gaminami ne vien kartenoje bet ir kaimelyje netoli palangos pavadinimu Vydmantai. Ta produkcija kuri hbh parduodama gamina mano klasiokes tevai Vydmantuose. Jai reikia daugiau informacijos rasau parasyti man i gmaila. kersulytekornelija@gmail.com :)

  3. Karolina sako:

    Man Kornelija pranešė, buvom visa šeima nustebinti. Juos kepame Kartenoje, ir Kiauleikių km., o ne Vydmantuose. Jūs rašote, kad juo pagaminti yra paprasta, nepasakyčiau. :D Vasaros dienom prie jų praleidžiu valandų valandas. Ačiū už pagyrimus. :)

  4. Ramunė M. sako:

    Ačiū, Beata už receptą. Pagaliau prisiruošiau išsikepti šių sausainukų (ruošiaus gal metus ). Ir ką, dieviško skonio žvaigždutės puikuojasi mano namuose :) Dabar, tikrai, dažnas svečias jos bus pas mane:)))

  5. Greta sako:

    Šitie sausainiai nuostabūs! Vieninteliai sausainiai kuriuos man pavyksta iškepti visuomet ir kurie visuomet būna tokio pat skonio. Tik aš juos kepu jau padarytus „2 aukštų“, ir į uogienę krakmolo įmaišau, tada jie minkštesni išeina. Labai ačiū Beatai už šį puikų receptą!

  6. Giedrius sako:

    o kodel neparasyta kada sudeti vanilini cukru ir kepimo miltelis

  7. Sofija sako:

    Sveiki,
    šią vasarą Palangoje taip pat teko paragauti garsiųjų Kartenos naminiai sausainių :) NUOSTABŪS!!!
    Prisiminiau juos, ir taip norėtusi išsikepti kažką panašaus. Nesu didelė kepėja, tad pagal skonį nepavyks atkurti jų recepto…
    Gal galėtumete parašyti receptuką :)

    • hmmm aš pati nesu ragavusi kartenos sausainių tai nežinau apie ką kalbame, papasakokite plačiau

      • Sofija sako:

        čia gi tie patys kur HBH kioskelyje prekiauja, atrodo visai paprastučiai, iškočiota tešla, supjaustyti ratuku, gausiai apibarstyti cukrumi ir saulėgražomis :) Kokia ten jų tešla, man kaip ne specialistei :) sunku pasakyti. Bet skonis tikrai pasakiškas

  8. Egle sako:

    o as pikta, ant recepto, ar ant saves, nesvarbu…Perskaiciau produktu sarasa ir tuom viska baigesi…Gaminau pagal parasyta teksta, o ten nei kepimo milteliu, nei vanilinio cukraus, o tesla jau sunaus rankose…be kep.milteliu ir van.cukraus :) tikiuosi gausis kazkoks kepinys :)

  9. gintare sako:

    aciu uz recepta. labai skanus sausainiai! dariau dviguba porcija

  10. indre sako:

    Kiek vienetu arba kiek skardu gavosi naudojant tokius kiekius kaip parasyta recepte?:)

  11. Agne sako:

    Turiu Jusu knyga ir joje siu skaniu sausainiu receptukas. Musu seimai labai patiko :) tik asmeniskai mums is sios porcijos mazoka sausainiuku buvo :D

  12. Rasa sako:

    katik prikepiau is dvigubos normos, bet be uogienes – puikumelis :)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.