Beatos virtuvė
lasisos kepsneliai

Imbieriniai lašišų kepsneliai su saldžių bulvių lazdelėmis/Lašiša kitaip

(5)

Lašiša kitaip. Kelios detalės ir puikūs, neįprasti pietūs garantuoti.

Reikės:
  • 1–2 saldžiųjų bulvių
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 280 g lašišos filė
  • Nykščio nago dydžio imbiero šaknies
  • 1 žaliosios citrinos (arba laimo) žievelės ir dviejų ketvirčių patiekimui
  • Pusės ryšulėlio svogūnų laiškų
  • 2 šaukštų majonezo arba japoniškų krienų (wasabi) – pasirinktinai
  • Druskos ir juodųjų pipirų

Receptas iš žurnalo BBC Good Food, 2010 rugpjūtis, 30 psl.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Saldžiąsias bulves nuskuskite, supjaustykite lazdelėmis. Dubenyje rankomis sumaišykite su vienu šaukštu aliejaus, dviem žiupsneliais druskos bei juodaisiais pipirais. Suberkite į skardą, tolygiai paskirstykite ir kepkite orkaitėje 20–25 minutes. Jei norite, kad tolygiai apskrustų, įpusėjus kepimo laikui bulves apverskite, tačiau tai tikrai nebūtina.
  2. Supjaustykite lašišą taip smulkiai, kaip galite. Kuo smulkiau supjaustysite, tuo bus patogiau formuoti kepsnelius ir juos kepti.
  3. Į dubenį su lašiša sudėkite sutarkuotą imbiero šaknį ir žaliosios citrinos žievelę. Pagardinkite druska bei juodaisiais pipirais.
  4. Į keptuvę pilkite vieną valgomą šaukštą aliejaus ir jam įkaitus pakepinkite smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, kol jie suminkštės. Užtruksite apie 2 minutes. Apkeptus svogūnų laiškus sudėkite į dubenį su lašiša. Išmaišykite.
  5. Keptuvėje įkaitinkite likusius du šaukštus aliejaus. Iš lašišos ir prieskonių masės formuokite kepsnelius ir kepkite keptuvėje apytiksliai po 3–4 minutes iš kiekvienos pusės. Išjunkite ugnį, uždenkite dangčiu ir leiskite kelias minutes pastovėti.
  6. Patiekite kepsnelius su bulvių lazdelėmis, majonezo ir japoniškų krienų padažu bei ketvirčiu žaliosios citrinos, kurios sultimis galite apšlakstyti lašišos kepsnelius.

Lašišos kepsneliams_Beatos virtuvė

Lašiša su saldžia bulve_Beatos virtuvė

Lašišos kepsneliai imbieriniai_Beatos virtuvėFoto Deimantės Urbonaitės

Dalinkis:
Komentarai (5)
Komentarai
  1. Žaneta sako:

    Sveiki.Kas cia per saldzios bulves?Cia ne topinambai?Lauksiu atsakymo.Dekui

  2. ruta sako:

    Beata,
    aciu uz puiku recepta! Labai skanu, patenkinta liko visa seimyna:)
    Aciu!

  3. Lina sako:

    Labai puikiai ir skaniai išėjo, įvertintas 10 balų, ačiū :)

  4. Gabija sako:

    Sveika, kiek cia iseis porciju?

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.