8241
Beatos virtuvė

Greita pomidorų sriuba

(21)

Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.

Reikės:
  • Sriubai:
  • 1 svogūno
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 saliero lapkočio
  • Poros skiltelių česnako
  • 1 nedidelės cukinijos
  • Poros šaukštelių pomidorų pastos
  • 1 indelio savo sultyse konservuotų pomidorų (400 ml)
  • Poros saulėje džiovintų pomidorų
  • 400 ml daržovių sultinio
  • 1 šaukštelio baziliko
  • 1 šaukšteli0 raudonėlio
  • 1 šaukšto balzamiko acto
  • Druskos, pipirų ir žiupsnelio cukraus, jei prireiks
  • Bazilikų grietinėlei:
  • 100 ml grietinėlės (gali būti liesesnė, 12 proc., nebūtinai plakamoji)
  • Saujelės šviežio baziliko

Mano spintelėje visada galima rasti konservuotų smulkintų pomidorų savo sultyse. Jie praverčia visur ir visada, ir jei pasibaigia atsargos, iš karto puolu jų papildyti. Man ypač patinka slyviniai itališki, nes jie – intensyviausios spalvos, ryškiausi ir skaniausi. Jie taip pat yra ekonomiški ir skanūs. Ir net jei koks snobas bandys jums kvaršinti galvą, kad kas čia dabar per konservų naudojimas, nekreipkite dėmesio – aš dar nesutikau virėjo, kuris nesidžiaugtų itališkais konservuotais pomidorais. Tik ten, kur šilta, jie sugeba pasiekti savo skonio maksimumą, ten pat vietoje yra nuskinami ir apdirbami, ir konservuojami. Aš šviežius pomidorus sriuboms ir padažams naudoju tik vasarą, kai galiu jų laisvai ir apsčiai gauti iš savo tėčio šiltnamio. Na o žiemą naudoju tik konservuotus ir nei kiek to nesigėdiju. Pomidorų sriuba  su vos keletu daržovių, pastiprinant pomidoriškumą saulėje džiovintais pomidorais ir pomidorų pasta, yra tikras vasariškas apkabinimas jums. Pomidorų sriuba gali būti ir greitas vakarienės patiekalas, ir sėkminga šventinės vakarienės pradžia, ypač jei pagardinsite bazilikų grietinėle ir patys iškepsite įdarytos alyvuogėmis duonos.

Čia patiekalo kiekis yra gana kuklus, pamaitinantis 2-3, o jei maitinsite daugiau žmonių, tai padvigubinkite ingredientų kiekius…

 

Kaip paruošti:

  1. Pradedame kaip visada: aliejuje pakepinam smulkiai supjaustytą svogūną.
  2. Kai šis suminkštės, dedame susmulkintą česnaką ir salierą. Pakepinam, kad pakviptų ir viską jau galima dėti į puodą.
  3. Kartu sudėti supjaustytą cukiniją, užpilti pomidorus, įdėti šaukštą pomidorų pastos, smulkintus saulėje džiovintus pomidorus, džiovintą baziliką ir raudonėlį, užpilti daržovių sultinio ir dabar jau viską galima virti apie 15 minučių, kol suminkštės cukinija ir viskas susidraugaus.
  4. Tada belieka tik sutrinti sriubą rankiniu maisto smulkintuvu ir sriuba paruošta.

Bazilikų grietinėlė: į maisto smulkintuvą dėkite nuplautus baziliko lapelius ir grietinėlę.  Viską susmulkinkite. Grietinėlė taps šiek tiek žalsva, o bazilikai susmulkės. Tokią žalią grietinėlę dėkite jau į lėkštę, į sriubą.

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (32 balsai, vidurkis: 4,13 iš 5)
Loading...
Komentarai
  1. me mm parašė:

    o as visai sugalvojau kad i ta sriubyte idet jautienos farso, ir nedejau balzaminko acto bei pomidoru tyres, pridejau dar ziupsneli ryziu, ir atsivalgyt negalejau 🙂

  2. skanu parašė:

    Niam niam niam!!!:)
    Nieko nekeiciau – begalo greita ir laaabai skanu!
    Aciu

  3. Audronė parašė:

    Mano sūnus taip pamėgo šią pomidorų sriubą, kad net man keista. Naudoju išvirtus makaronus vietoje cukinijos. Vienoje greitų patiekalų knygelėje taip siūlė pati Beata.

  4. (facepalm) parašė:

    O kas apie ta grietine ta?

    /) /)
    (-_-) i tave ziuri zuikis….

  5. Ingrida parašė:

    O as ka tik pagaminau vasarine pomidoru sriuba su svieziais pomidorais. Labai skani ir tos „terliones“, anot Beatos, tikrai nera labai daug…:) Tikrai rekomenduoju, labai skani sriubyte;)

  6. Ieva parašė:

    labai mėgstu viską su pomidorais, esu daug virusi pomidorinių sriubų, bet ši tapo mano pačių pačiausia 🙂

  7. asta parašė:

    sriubyte nereali! labai labai visiems patiko, aciu uz recepta

  8. Stasele parašė:

    Ziauriai skani sriuba ir taip lengvai/ greitai pagaminama. As priklausiau tai kategorijai, kuriai atrode, jog pomidoru sriuba is konservuotu pomidoru yra labai zemas lygis. Kokia kvaila buvau ! Darysiu labai daaaaaug kartu!

  9. agne parašė:

    Tobulas receptas. Per dvi savaites gaminu trečiąkart:) Tik vasarą aš pjaustytus šviežius pomidorus į puodą metu.

  10. jurga parašė:

    o galima su svieziais, ir kaip?

  11. Kristina parašė:

    Super sriubytė, begalo skani ir nesudėtingai pagaminama 🙂

  12. Ausra parašė:

    As ir dariau is svieziu pomidoru,labai skanu.Aciu Jums Beata!!!!!!!!!!!

  13. Justina parašė:

    Super sriuba! Beatos receptai nuostabūs

  14. Urtė parašė:

    Labai skani sriubytė! Ačiū Jums labai, Beata!

  15. Sandra parašė:

    Nesu gera seiminke, todel nesijuokite, kad paklausiu labai paprastu klausimu. O kaip ten supilti tuos konservuotus pomidorus-su visu skysciu, ar tik pomidorus? Ar ju odele reikia nulupti? O kiek deti svieziu pomidoru reiketu-400g? Ir dar noreciau paklausti, ar jei neturiu balzaminio acto-paprastas obuoliu actas tiks, ar geriau is vis nedeti jokio? 🙂

  16. dol parašė:

    Man rugsti lb gavos:(gal del to kad sviezius pomidorus naudojai?

  17. Silvija parašė:

    Labai skani sriuba! Aciu. Seima sake via mano skaniausia isvirta sriuba aisku turejau pasakyti kad is Beatos receptas

  18. Ugne parašė:

    O jei neturiu cukinijos ,idomu galiu pakeisti moliugu ? 🙂

  19. Andrius parašė:

    Labai skanu su kietai virtu ir atšaldytu kiaušyniu, perpjovus pusiau ar ketvirčiais dėti tiesiai i sriubos lėkšte. Gerai dera tekstūros, bei skoniai

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.