Apie brokolių košę…
Na aš tai visada turiu entuziazmo ją valgyti… mano vaikai ne visada, bet ji vis tiek turi daugiau galimybių, nei tiesiog šiaip apvirtas brokolis. Esmė: brokolį reikia susmulkinti maisto kombainu arba peiliu iki smulkių kruopų, patroškinti truputį savo sultyse su trupučiu sviesto ant keptuvės ir tada užbalinti dviem trim šaukšteliais grietinėlės ar grietinės… Viskas.
o jei tokios orkaites neturiu, kaip kitaip galima butu juos isvirt – iskept?
Beata, o is vistienos kumpeliu farso kaip? turbut irgi butu skanu?
beje, o as isigijau eletrini garu puodu, dabar jis pas mane „ant bangos“, labai patinka viskas, kas jame gaminama… Apsidziaugiau pamaciusi si recepta… gal galima ko nors daugiau garu puodui:)?
As dariau is kiaulienos farso,kruopas viriau,nes negarinau o kepiau.nelabai megstu perlines kruopas,bet kotletukai-super.
Labai, labai… garinau garu puode, gaminau is vistienos kumpeliu farso. Tikrai dar gaminsiu ne karta. Skanu:)
Sveiki,
Nesu naujoke virtuveje, bet su kalakutiena dar tik pradedam draugauti (anksciau jos skonis man buvo nepriimtinas, bet laikui begant skonio receptioriai, matyt, keiciasi) . Niekaip negalejau suformuoti kukuliu, idejau dar 1 kiausini, bet nepadejo. Pati tesla man gavosi skysta, pasileidusi… Kodel taip galejo nutikti?
Nieko nevalganti dukra sušveitė kukulį ir sakė, kad skanu, riebiai mėgstantis vyras valgė ir ausys lapnojo, žodžiu, vykę gavosi pietūs.
Man mėsa irgi gavosi skystoka, bet aš tiesiog sudrėbiau kukulius ir jie puikiai išvirė. Viriau garpuodyje pusvalandį. Gavosi puikūs minkšti sultingi kukuliai.
Gavosi nuostabiai, nors gaminau is kiaulienos. Valge visa seima: vyras, paprastai megstantis riebu ir astru maista, ir sunelis, kuriam ne nesitikejau ipirsianti bent sauksta brokoliu. Viskas suejo 🙂 NUOSTABUS RECEPTUKAS!
Puikus receptukas! O galima šiuos kukulaičius užsišaldyti, kad paskui kai pietums greit ko skanaus prireiks, būtų po ranka puikus variantas?
Tobulo skonio kukulaičiai net ir išrankiausiam valgytojui šeimoje patiko Ačiū, Beata, už greitai pagaminamą skanią idėją
oi,kaip man patiko,kad i maltą mėsą dėt perlines kruopas,nesu to darius,bet DABAR turbūt nuolat bus dedamos 😉
Dėkui
Rasa