Beatos virtuvė
Beatos žuvis dorada

Dorada kepta su petražolėmis, sviestu ir citrina.

(7)

Citrina labai skaniai valgosi ir žuviai suteikia skonio bei aromato. Na, o apie petražolių, česnako ir sviesto įtaką žuviai pasakoti nereikia, nes jie seni, tūkstantyje visokiausių receptų įprasminti deriniai.

Reikės:
  • Trijų doradų
  • 60-80 g sviesto
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių saujos
  • 5-6 riekelių citrinos
  • 4-5 skiltelių česnako
  • laiškinių česnakų (jei jų nėra, puikiai tinka laiškiniai svogūnai)

Pasimaitina šeši suaugę, beje.

 

Kaip paruošti:
1. Doradas išvalykite ir vieną jų pusę įpjaukite tris kartus išilgai.
2. Į žuvų pilvo ertmę sudėkite nupjautus petražolių kotus bei kuokštelį laiškinių česnakų.
3. Česnakus nulupkite ir sutrinkite su druska grūstuvėje ar  plokščiąja peilio dalimi.
4. Minkštą sviestą sumaišykite su česnakais, druska ir gera sauja smulkintų petražolių.
5. Žuvį truputį pabarstykite druska ir pipirais.
6. Sviestą su prieskoniais įtaisykite į įpjovas, o likusį sudėkite į žuvies vidų.
7. Ant kiekvienos žuvies uždėkite po porą plonų citrinos griežinėlių.
8. Pašaukite į iki 180˚C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 50 minučių kol žuvis pakeis spalvą, o citrina lengvai susitrauks ir paruduos, bet nesudegs.

Taigi apie žuvį. Žuvis Dorada. Tiksliau, visos trys, po puskilogramį svėrusios. Labai dar pasižymėjo petražolės ir jų kotai, kuriuos šiaip gal ir išmestumėte, bet jie puikiai tinka žuviai į pilvą įgrūsti, kartu su laiškiniais česnakais (chives).
Žuvis ši labai skanu su ryžiais, kuskusu ir salotomis. Iš jos išbėgs skanaus sviestinio skysčio,  jį užpilkite ant žuvies ar ryžių, ar kuskuso… Štai toks paprastas receptas, bet kaip sakė valgytojai – karališkas (nes žuvis šviežutėlė).

 P. S. Dėl nuotraukų kokybės blog‘e ir dėl paskutinės nuotraukos gavau ne vieną pastabą iš draugų, ir net esu spiriama prie sienos ją pakeisti… Nežinau, kaip čia bus dabar…

Dalinkis:
Komentarai (7)
Komentarai
  1. ask_for_more sako:

    ačiū. visiškai gerulė žuvis gavosi :) per kokias atostogas būtų įdomu pamėgint ir šviežesnį variantą, nei „akcijinė rimi“

  2. Deimante sako:

    Įpjoviau išilgai. Kaip rašėte, o nuotraukoje skersai. Bet iš esmės gavosi skaniai. Papildomai doradas aš sudejau ant citrinos griezineliu, kad nepriskrustu. Tikrai nepakenke, o padazo neliko. Bet kadangi valgem su salotomis, tai neprireikė.
    Visiems skanaus!

  3. Vaiva sako:

    aš petražoles pakeisčiau pankoliais arba krapais :) su petražolėm žuvis man kažkaip blankiai…. va krevetes visuomet barstau petražolėmis:)

  4. Ramunas sako:

    Vaiva, o krapu skonis nepermuš zuvies skonio? Nebent saikingai idet.

  5. wanda sako:

    labai skanu, tik nereikia kepti 50 min, uztenka 15-max 20

  6. elina sako:

    Jau kelintą kartą kepu -na išties labai skanu ir paprasta :)

  7. Ramunele sako:

    As pabandziau suvyniot i folija pradziai. Dar idejau topinambu ir brokolio. Super!
    Kepiau 20 min. folijoje, 5 atvirai:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.