Čia kažkada, kai buvau Lietuvoje, padarėm šaunų barbekiu, o mano mylimiausias pasaulio Martynas atsinešė tokių plonų kiaulienos dešrelių iš, berods, Rimi nupirkęs. Labai skaniai ir greitai jos iškepė ant grilio. Tikrai labai skanios tos dešrelės. Čia, UK, tokios vadinasi chipolatas. Plonos kiaulienos dešrelės, jos būtinai figūruoja ant kalėdinio stalo, šalia kalakuto, šoninėje apvyniotos. Dažniausiai, tai mes jas orkaitėje paprastai iškepame, o va praėjusią savaitę padariau tokių dešrelių troškinį su pipirais. Pietums jas valgėme tiesiog su pasta / makaronais kažkokiais, berods, tagliatele buvo. O kas liko, tai prieš vakarienę čiabatą supjaustėm, paskrudinom, česnaku patrynėm, alyvuogių aliejum palaistėm ir tuo troškiniu (jau atšalusiu) apdėjom, rukola pabarstėm, balzamiko actu palaistėm – tikras skanumėlis/užkandėlis išėjo. Taigi, įvairiapusiškai panaudojamas dešrelių ir saldžių pipirų troškinys TAU, Martynai 🙂
Kaip paruošti: