Braškių sezonas prasidėjo. Daugiausia parduotuvėse ir pas tuos, kurie jas šiltnamiuose augina, bet upės neužtvenksi – braškės čia. Tik, deja, ilgam neužsibūna. Taigi – valgyk braškę, kol jų yra… Ir iš viso, ar yra kas nors dar gražiau už braškę??? BRAŠKĖ buvo ir mano pirmos mašinos vardas…O grįžtant prie valgomų braškių, tai skanu jas valgyti su ledais, grietinėle, kefyru, pienu, šampanu ir t. t. t. t. t. Aš siūlau tokį labai paprastą tortuką, nekeptą. Reikia tik sausainių, grietinėlės, braškių ir mėtų ant viršaus pabarstyti, kad gražiau būtų…Naudoti formą su išimamu dugnu ir garbanotais krašteliais, jei tokią turite. Aš tokias turiu mažas, tai ir gaminau du tortukus.
Kaip paruošti:
bandau jau šiandien…
Na pavyko puikei 🙂 bet as cukraud nemaisiau su grietinele o tiesiog pabarsciau 🙂
Skaičiau receptą ir pagalvojau, kad vietoj sviesto ir riešutų, galima naudoti riešutų sviestą. Dar net sveikiau gaunasi. 🙂
Kokio riebumo grietinele labiausiai tiktu?
O kiek indelių grietinėlės reikia? ir ar želatina dedasi į grietinėlę ar ne?
o kiek grietineles?
Sveiki, kokius sausainius naudojote šiam receptui?
Labai paprastai pagaminamas ir skaniai atrodo 🙂