8241
Beatos virtuvė

Banoffee pagal Nijolę arba bananinis karamelinis tortas

(37)

Pamėginkite – nerealus, o svarbiausia, kad taip lengva pagaminti, jog tikrai tikrai gali kiekvienas ir bet kada. Ačiū Nijolei.

Reikės:
  • 240 g pakelio sausainių
  • 150 g lazdyno riešutų
  • 120 g sviesto
  • šaukštelio cinamono
  • 1–2 šaukštų kokosų cukraus (jei turite, pridės grūdėtumo)
  • 1 kg bananų
  • 1 citrinos sulčių
  • vanilės (cukraus ar ekstrakto truputį)
  • 2–3 šaukštų riešutinio šokolado drožlių (arba 50–80 g juodojo šokolado)
  • 500 ml plakamosios (35 proc.) grietinėlės
  • 1–2 šaukštų cukraus pudros
  • 1 indelio sutirštinto karamelizuoto pieno („Rududu“) arba „Dulche de leche“, jei esate užsienyje
  • 4 šaukštų kavos arba vandens

Visa recepto legenda – čia.

Tiek produktų skirta didelei (28 cm skersmens) torto formai.

  1. Sausainius ir riešutus beriame į maisto kombainą ir sumalame. Galite malti sausainius ir riešutus atskirai, sausainiai labai susmulkės, riešutus paliekam truputį rupesnius. (Jei neturite malimo prietaiso, riešutus sukapokite peiliu, sausainius sutraiškysite kočėlu, sudėję juos į tvirtą maišelį).
  2. Sviestą ištirpinam. Užpilam ant sausainių ir riešutų, sumaišom.
  3. Torto formos dugne patiesiam kepimo popieriaus, suberiam trupinius, paspaudžiam, kad susigrūstų. Šaunam į 180 C orkaitę maždaug 15–20 min. Jie turi apskrusti. Šie trupiniai labai linkę sudegti, tai kokius 2 kartus išimkite pamaišyti.
  4. Bananus supjaustom riekelėm. Išspaudžiam ant jų citrinos sulčių, kad nepajuoduotų, beriam vanilinio cukraus ar lašelį ekstrakto.
  5. Karamelę išimam iš indelio, įpilam stiprios karštos kavos arba vandens, pamaišome, kad karamelė suskystėtų.
  6. Kai trupiniai bus atvėsę, dėkite bananus, pabarstykite šokoladu, tada tepkite karamelę, vėl šokolado eilė.
  7. Pabaigiame išplakta grietinėle su trupučiu cukraus, o ant viršaus dar truputis šokolado.

Beatos bananu ir karameles tortas

Print Friendly, PDF & Email

ĮVERTINKITE
1 riestainis2 riestainiai3 riestainiai4 riestainiai5 riestainiai (11 balsai, vidurkis: 3,09 iš 5)
Loading...
Dalinkis:
Komentarai (37)
Komentarai
  1. R.Babaušytė parašė:

    Na ką aš galiu pasakyt? Čia gi paprasčiausias tinginys, kuris lazanija apsimeta 🙂 Nemėgstu bananų… Liksiu prie tradicinio tinginio varianto…

  2. Sonata parašė:

    Beata, išduokite paslaptį, kokie tie „geresni“ sausainiai? Kaip suprantu, Du Gaideliai čia per prasti?

  3. Svajune parašė:

    Kuo galima pakeisti bananus? Mano vaikai jų nemėgsta.

  4. Agne parašė:

    o tas trupiniu pagrindas paskui sulimpa? nebyra pjaunant?

  5. R.Babaušytė parašė:

    Beata negali pasakyt, kokie sausainiai už du gaideliu geresni, nes kaipmat bus apkaltinta reklama, kaip jau su lauro lapais buvo. 🙂

  6. Sim parašė:

    Tai kad niekas nieko neapkaltino tenais:)o Gaidelis kietokas, geriau Selga (man bent jau:)

  7. Kristina parašė:

    O kokia ta plakamoji grietinėlė? Būna speciali ar išplaksiu paprastą grietinėlę 35% riebumo?

  8. dol parašė:

    O cia po visko reikia ji I saldytuva ydeti?

  9. Dovile parašė:

    Siandien padariau ir jau paragavom. Mano pastebejimai,man buvo per daug sviesto, na kai sustingo, to nesijaute,bet pats pagrindas toks biski skystokas buvo, kai ji padariau. Ir per daug bananuose citrinos visos, manyciau puse pats tas. Geriau ta kita puse sulciu sudet i grietinele, kur ir cukraus man truko. O siaip darysiu dar kart. Patiko.

  10. agne parašė:

    Klausimas:
    ar pagrindas turi būti byrus (galutiniame rezultate)? Ar grietinėlę reikia šaltą plakti, ar kambario temperatūros?

  11. ligita parašė:

    sveiki Beata,
    labai noreciau ambasadoriu torto recepto, as ji esu valgius su zemes riesutais, ir biskvitas karameles skonio mmmmmmmmmm, labai skanus,aciu.

  12. Laura parašė:

    Sveiki,norejau paklausti,o nuo lazdyno riesutu nereikia nulupti luobeles,t.y. reikia trupinti nenuluptus?

  13. Renata parašė:

    Tiek daug kursu praejus Beata,tikrai turetu zinot, kad luobeles butina nulupti 😉

  14. Eglė parašė:

    Labas,
    Super tortas, labai skanus. Aš kai paskudinau sausainius, man jie gavosi visiškai birūs, todėl įdėjau dar truputį lydyto sviesto ir porą šaukštų to pačio Rududu kremo, išmaišiai ir suslėgiau, gavositikrai tvirtas pagrindas.
    P.S. Na o panašumo į tinginį čia su žiburiu nerasi, kaip kad kažkuri rašė :).

  15. Lina parašė:

    Beata, o kada šį tortą geriau gaminti – ar iš vakaro, ar geriau tą pačią dieną? Ar bananai tikrai nepajuoduoja? Ar būtų galima pamaišyti ir braškių? Planuoju pagrindą daryti migdolų riešutais, kadangi turiu. Iš anksto dėkoju už atsakymą 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      tikrai galima dėti migdolų, tikrai primaišykite braškių, dėl bananų pajuodavimo tai nesijaudinkite jei juos pašalkstysite gerai citrinų sultimis tikrai nepajuoduos….Geras pyragas tikrai ir iš vakaro laisvai darykite

  16. Dainora parašė:

    Mes užšąldėme – gavosi ledų tortas, labai skanu!:)

  17. dol parašė:

    Skanus pyragas,tik recepte rasoma jog reikia cinamono,cukraus pudros, nors gaminino eigoje neraso kur juos deti.

  18. Kristina parašė:

    Turiu labai man svarbų ir „degantį“ klausimą. Atėja draugo gimtadienis, tikrai jam gaminsiu šį pyragą, bet turiu problemėlę. Nei jis, nei aš, nemėgstame plaktos grietinėlės.. Miela Beata, sakykit, kuo galėčiau ją pakeisti? Gal kokiu maskarponės kremu ar panašiai??
    Lauksiu bet kokių pasiūlymų, ačiū labai! 🙂

    • Beata Nicholson parašė:

      Miela Kristina, oj šitam pyragui labai reikia grietinėles, nes ji ir nuima kažkiek saldumą, tačiau jei taip nemėgstate, tai gal ir kitas receptas koks tiktų, kur nėra grietinėlės? nes kaskarponė yra ta pati grietinėlė. Ar jums jos skonis tinka? jei taip, tada naudokite maskarponės kremą. Sekmės ir smagaus gimtadienio.

  19. Danielė parašė:

    Sveiki. Turiu tokį gal kiek durnoką klausimą. Bananus sverti 1 kg nuluptus ar su žieve? Ir kur dėti cinamoną?

  20. Giedre parašė:

    Miela Beata, dariau šį tortą jau 3 kartus, tikrai labai labai skanus, bet tinkamas vaišinti tik artimiausius svečius, nes pagrindas labai byra, trupa ir t.t. Mėginau net 3 skirtingų rūsių sausainius, visada tas pats:/ Priėjau išvados, kad jis būtų nepakartojamas, bet reikėtų daryti kažkokį kitokį pagrindą, kad būtų įmanoma pjaustyti. Gal galėtumėte pasiūlyti kokį receptą būtent pagrindo, kad tiktų šiam tortui ir tvarkingiau pjaustytųsi? Tortas šiek tiek panašus į „Kurmio kalnelį“, tad gal galėtų būti kažkoks šokoladinis biskvito pagrindas?

  21. Laura parašė:

    Sveiki, gaminau su gaidelio sausainiukais, nes tuo metu kitu neturejau. Na ir ka? Vyras jau antra diena giria ir niekaip negali atsidziaugti :):) tik as dejau du indelius karameles, vienu suvilgiau trupinius, kad butu tvirtesnis padas. saldu, bet labai skanu. Aciu, Beata! 🙂

  22. Monika parašė:

    O jeigu sausainiu pagrinda pakepti? (Sausainiai cukrus ir sviestas 150 laipsniu 15 min ir atvesinti?, darau toki kitam tortui?)

  23. Mėta parašė:

    O aš pagrindo trupinių neskrudinau. Tiesiog ant trupinių užpyliau ištirpinto sviesto,

  24. Laima parašė:

    Sveiki, jeigu nuo šio pyrago pagaminimo iki valgymo praeitų 1,5 paros. Ar nieko jam nenutiktų? Ačiū už atsakymą

    • Beata Nicholson parašė:

      Siūlyčiau tokiu atveju tortą laikyti šaldytuve, o plaktą grietinėlę dėti prieš patiekiant ar likus kelioms valandoms iki patiekimo

      • Asira parašė:

        Gal verta į grietinėlę įdėti specialaus standiklio? Nesu bandžius, bet kažkodėl man atrodo, kad tiesiog grietinėlė gali „išplaukti“, nes juk viso pyrago iškart nesuvalgysi…

  25. Gailutė parašė:

    Sveiki. Ačiū. Receptas puikus. Mano pastebėjimas. Sausainius pagrindui pasikeičiau į savos gamyos sviestinius sausainius. Žinau ką dėjau, nes parduotuviniuose sausainiuose visuose yra palmių aliejaus. Į grietinėlę dėjau truputį želatinos. Pagamintą tortą geriau valgyti trečią dieną, kai susistovi. Tada jis dar skanesnis. Bananai nepajuoduoja, išlieka geri. Arba dėti dar ne visai prinokusius.

Palikite komentarą

26097


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.