Beatos virtuvė
IMG_4565

Vištienos pyragas

(24)
Kaip teisingiau pristatyti šitą patiekalą? visiška klasika? įtiks visiems? vaikų darželio populiariausias? praėjusią savaitę po šešių penkiolika grižau namo, o po valandos ir penkiolikos minučių jau vakarienė. pradžioj, tiesa, tinginys už skverno tampė, kad kam čia reikia? laiko nėra ……. bla bla, bet iš tiesų, tai viens du ir padaryta. Aišku, be pirktinės puff pastry (Lietuvoje tokią vadina „sluoksniuota bemielė„), tai nei iš vietos, nes jei reikėtų pasidaryt pačiai…tai ačiū, viso gero .. principas paprastas – vištienos troškinys su tešlos stogu… aš visada tokiem dalykam naudoju vištos šlauneles, o ne krūtinėlę.. tokia porcija tiks dviem su puse labai alkaniem arba keturiem vidutinio apetito žmonėm. labai skanus, labai jaukus ir naminis patiekalas..
reikės:
4 vištos šlaunelės
1 svogūnas
1 saliero stiebas
2-3 morkos
grybai arba žali žirneliai arba cukinija arba viskas kartu
1 kupinas šaukštas sviesto
1 šaukštas miltų
1 pieno stiklinė
2 kupini šaukšteliai dijono garstyčių
čiobrelis (jei yra), pipirai, pora vištienos sultinio (aš knor naudoju)
300g puff pastry (sluoksniuota bemielė)
kmynų
    1. Nuo vištos šlaunelių nulupam odą, išimam kaulus, supjaustom gabalėliais. Į keptuvę ar puodą pilam truputį aliejaus, apkepinam vištos gabalėlius. tada dedam svogūną pjaustytą smulkiai, pakepinam, kol suminkštėja, dedam morkas, pjaustytas kubeliais, salierą smulkiai pjaustytą, grybus ar cukiniją, ar žirnelius, jei dedat, patroškinam su dangčiu apie dešimt – penkiolika minučių.

 

  • ištirpinam šaukštą sviesto ir jį sumaišom su miltais. pasidaro tokia tiršta košė – vadinamasis roux.

 

 

  • Į vištieną su daržovėmis dedam prieskonius (pipirai, čiobrelis), sultinio kubelius ir garstyčias. taip pat įpilam apie stiklinę pieno, pamaišant leidžiam dar keletą minučių pasitroškinti, kol užvirs pienas. tada viskas turėtų būt tokiam skystokam padaže, tam padažui sutirštinti dedam miltų – sviesto košę ir maišom. Kol vištienos troškinys sutirštėja.

 

 

  • Tešlą iškočiojam, jei reikia, aš perku paprastai jau iškočiotą.

 

 

  • Troškinį į indą, ant indo dedam tešlos dangtį, gražiai pritvirtinam prie kraštų, ir viduryje padarom kelių cm įpjovimą garam išeiti, truputį subadom šakute viršų, pabarstom kmynais ir šaunam į karštą orkaitę maždaug pusvalandžiui, kol iškeps pyrago stogas :)

 

Dalinkis:
Komentarai (24)
Komentarai
  1. pokahonta sako:

    puikus receptas,net mano vyrui,nemegstanciam visokiu uzkepeliu darzoviu su mesa ir pan labai patiko :)

  2. ieva sako:

    Aciu Jums uz si recepta. Nuostabus receptas, o dar nuostabesnis sio patiekalo skonis. :)

  3. kasulia sako:

    labai gardus patiekalas, tiesą sakant, tinkantis net ir iškilmingesniai progai. Bet kokiu atveju, paprastą savaitgalį galima pasidaryti labai net nepaprastu šio pyrago dėka. Ačiū, Beata:)

  4. Julija sako:

    Atrodo labai skaniai. Reiks ir man isbandyti. O kokioje temperaturoje kepti?

  5. Ciuociki sako:

    Na o siandien kepiau pietums si vistienos pyraga. SUPPER! ;) Man patiko labai ir seimynai patiko. As kai megeja sluoksniuotos teslos(na juk kuo riebiau, tuo skaniau:)), tai isvis nerealu. Tik kepiau be saliero, nes jo kvapas netinka man…

  6. Daivad sako:

    o bemielę tešlą reikia patepti su kiaušiniu? pora kartų kepiau, tai tepiau, nors nieko apie tai neužsiminta, bet man gražiau…

  7. Lina sako:

    Viskas gerai. IŠSKYRUS: kam tie cheminiai knor kūbeliai???? Linkiu mažiau naudoti chemijos. Užtenka, kad jau šaldytoje tešloje jos daug. Dėkui už receptą:) Skanu ir be sultinio skonio chemijos kūbelių:) Išbandžiau. Sėkmės

  8. pyragas sako:

    norejau paklausti, o jei vietoj teslos virsaus deciau supjaustytas griezineliais bulves ? kazkaip isivazduoju nieko gal butu. tik nezinau ar iskeps per puse h, o visas turis vistienos ir darzoviu neperkeps…

    • plonai supjaustykite bulves ir ilgiau kepkite tikrai iškeps…galite pradžioje kepti uždengę su folija, kad jos garuose suminkštėtų o pabigoje nuimsite, kad apskrustų truputi ilgiau nei 30 bet iškeps, ten nesudėkite tonos bulvių aišku

  9. Vaiva sako:

    Šiandien sekmadienio pietums ir aš pagaminau šį pyragą. Daržoves dėjau šaldytas iš pakelio (žirniai, mokos, briuselio kopūstai, šparaginės pupelės)-jokio vargo dėl pjaustymo ar plovimo, sultinio kubelį daržovių, garstyčias švelnias. Svogūno didelę galvą ir vos vos saliero stiebo. Iš prieskonių dar petražolių džiovintų žiupsnelį tekštelėjau. Vis tiek išėjo labai gerai. Buvo tikrai skanu ir dar rytdienai liko.
    Ačiū už lengvą, bet puikų receptą!

  10. TINGINIUKE sako:

    Norėčiau tešlą pasigamint pati-šventės vistik.Gal kokį tešlos receptą,geriau be mielių,galite pasiūlyti šiam įdarui tinkamą?
    ačiū

  11. Viktorija sako:

    Prieš metus dariau tokį vištienos pyragą su šaldytomis daržovėmis. Tik ne vieną bendrą, o į kelis mažesnius indelius sudėjau. :) sumąsčiau išbandyti ne su šaldyta tešla, o su baltais ryžiais uždengti ir dar ant viršaus sūrio, prieskonių pabarsčiau. Buvo nepaprastai skanu! :) )

  12. Karolina sako:

    Laba Diena Beata.Noriu padekoti už fantastiška receptą.Apie jį išgirdau,kai svečiavausi pas draugę,plepėjom o ji darė šitą pyragą.Šeštadieni ir aš sumasčiau padaryti..Ir buvau maloniai nustebinta,Ingridijentus biški pakeičiau,dėjau briuselio kopūstus vietoje žirneliu.Bet visumoje labai patiko padažas..Mano vyras kuris nevalgo daržoviu irgi sakė,patiekalas vertas pagyrų.
    Vakar valgiau dar likučius ir galvojau kaži kaip būtų jeigu bemiele tešla dėti ir kaip pagrinda..arba tik kaip apkepa daryti užtarkuojant sūriu,manau visai irgi skanu būtu..ačiū dar karteli. :)

    • truputi tešla neiškeptų ir būtų skysta…nebent iš anksto ją apkepsite, bet iš esmės padažo yra per duag ir per skystas, kad iškeptų tvirtai tešla…manau ir ant viršaus užtenka, aišku galima būtų pagalvoti kaip padaryti ir su dugnu, bet reikėtų pakeisti truputi receptą…

      • Akvile sako:

        Mano nuomone sio pyrago zavesys ir yra tas, kad jis pakankamai lengvas, ne per riebus, ir teslos jame tik ‘del grozio’ :) . be grauzaties galima ir pakartot porcija.

  13. Akvile sako:

    Valio! Naujas atradimas, juk genialu, kas paprasta. Labai skanu, aciu uz recepta. Beje, dejau grybu skonio sultinio kubelius, labai tinka!

  14. Rasa sako:

    Laba diena Beata. Norejau paklausti, o paprastos, ne diono, garstycios netinka?

  15. Rasa sako:

    Superinis pyragas,mano šeimos mėgstamiausias patiekalas. Ačiū tau Beata už tokį nuostabų recepta:)

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.