8241
Beatos virtuvė

Rugsėjo pirmosios pyragai, šventės ir palinkėjimai

(3)

Kelias į mokyklą, kelias į pasaulį, mokytojau mano, būk žvaigžde, šviesk saule… Rugsėjo pirmoji šiais metais man bus ir vėl šventė – mano naujų metų pradžia! Nors mano vaikai Lietuvoje jau pradėjo mokslo metus ir šiaip į mokyklą eina jau daugiau nei ketverius metus, kažkaip aš su jais neišgyvenu tos pakilios nuotaikos, kuri lydi visus Lietuvos moksleivius, mat Anglijoje mokslo metai prasideda kada tik nori, kada kam patogu. Net ir dabar Vilniuje besimokydami mano vaikai naujus mokyklinius metus pradeda savaite anksčiau nei visi. Bet man rugsėjo pirmoji vis tiek yra šventė numeris vienas.

Žinau kiek daug rūpesčių ir naujienų, ir jaudulio atneša ši data visų vaikų tėvams, seneliams, todėl noriu truputį pagelbėti. Kadangi mano blogas nors ir kalba įvairiausiomis temomis, bet jo esmė išlieka maistas, tai ir dabar norėčiau pakalbėti apie maistą.

Savo bloge esu tiek visko pridėjus, kad tie, kas ieško, visada gali rasti to, ko reikia. O dabar pati užsimaniau pasiknaisioti po savo archyvus ir sudaryti tris pasiūlymus rugsėjo pirmajai. Norėčiau pasiūlyti keletą idėjų šventiniams pusryčiams, šventiniams pietums/ vakarienei ir vaikams patiksiančių kepinių pasaulyje.

Apie pusryčius. Nežinau, ar tikrai užteks jiems laiko, juk reikės skubėti dundėti į mokyklą, bet tikrai žinau, kad šventiniai pusryčiai, kai truputį iš anksto pasistengta, tikrai nuteikia šventiškai.

Beatos virtuve_vaikai pusryciauja_mz

Tikrai šventinių pusryčių hitų hitas taps slyvų uogienė su šokoladu (šiandien šis receptas mano blogo naujiena). Šalia tokio turtingo skonio uogienės net paprastas skrebutis sublizgėtų, o ir pasiruošti viską galima iš anksto. Dar siūlau išsikepti šokoladinių blynų arba pradėti dieną energingai su turbo kefyru. Jei saldumo nesinori –  ūkiška fritata su voveraitėmis (tiks ir vakarienei) arba gal grikių blynų  su kumpeliu??

Pietums aišku norėtųsi kokio nors hito, bet tas hitas turi būti toks naminis: kažkaip aš užsinorėjau varškės apkepo, tai gal pati sau jo ir išsikepsiu. Arba obuolių ir manų kruopų  apkepas. Aš žinau, kad mano vaikai tai prašys lazanijos, o Tomas tai aišku visada norėtų jautienos kepsnio…..

pyragai_Beatos virtuve_mz

Kepiniai: O jei jau norėtųsi svarbiąją datą paminėti susikviečiant kaimynus ir gimines, tai kažko prie arbatos tikrai reikės. Tai siūlau dalykus, kurie gerai laikosi, ir kuriuos galite išsikepti savaitgalį: Vilmos varškės pyragui su obuoliais lygių nėra, sviestiniai kavos sausainiai gražiai sau stovi nors ir savaitę (tik sandariam indelyje laikykite), o gal keksiukų su obuoliais migdolais ir pistacijom?

Oi gera laukti rugsėjo pirmosios!

O aš šį paskutinį vasaros savaitgalį kaip visada veiksiu daug: dar ir gimtadienį spėsiu paminėti…

Print Friendly, PDF & Email
Dalinkis:
Komentarai (3)
Komentarai
  1. Violeta parašė:

    Panos jau užsiprašė keksiukų 🙂

  2. Eglė parašė:

    Man užsakymas – naminiai mėsainiai 🙂

  3. Margo parašė:

    Su gimtadieniu, miela Beata 🙂

Palikite komentarą

Taip pat skaitykite:


Mūsų draugai:
Visos teisės priklauso Beatai Nicholson. | Pagaminta beLEDO.